Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκκληση του Οτσαλάν προς την Τουρκική κυβέρνηση;

Ασχοληθείτε με το Κουρδικό ζήτημα

Ο έγκλειστος στο νησί-φυλακή Ιμραλί κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζήτησε από την τουρκική ηγεσία να ασχολείται λιγότερο με το παλαιστινιακό και περισσότερο με το κουρδικό πρόβλημα.
Ο Απο, παραμονές της δεκαετούς επετείου από τη σύλληψή του, έκανε έκκληση στην Τουρκία για να λυθεί ειρηνικά το κουρδικό πρόβλημα με διάλογο, τον οποίο αρνείται η Άγκυρα.
Για τους γνωρίζοντες, βέβαια, η συγκεκριμένη έκκληση από τον Οτσαλάν προς την Τουρκική κυβέρνηση, μοιάζει περισσότερο περίεργη από ποτέ άλλοτε. Και πως να μην είναι, όταν με μία τέτοια θέση, ο Οτσαλάν προσπαθεί να συσπειρώσει τα βέλη και το κέντρο βάρους επίθεσης στους Κούρδους, προσφέροντας έτσι μία διέξοδο ιδανική προς την Τουρκική κυβέρνηση που μπορεί να προφασισθεί σοβαρή ανάμιξη των Κούρδων σε δυσάρεστες εξελίξεις εις βάρος της Τουρκίας και την επαναστοχοποίησή τους ως "εχθρικά και επικίνδυνα φερόμενους προς την ύπαρξη του Τουρκικού κράτους"...
Για τους γνωρίζοντες, ο Άπο μπορεί να είναι πολλά, αλλά δεν είναι ηλίθιος...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καλησπέρα.

    Ο "ΑΠΟ" σίγουρα δεν είναι "ηλίθιος" όπως τρόπος του λέγειν αναφέρεται στη τελευταία γραμμή του άρθρου σας...ωστόσο δεν είχε και την ίδια ΔΥΝΑΤΗ στάση που είχε για παράδειγμα ο Μιλοσεβιτς.

    Ίσως η φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε στον Οτσαλάν να ήταν πιο "δραστική" από αυτή του Μιλοσεβιτς.

    Τέλος πάντων, δεν είμαι ικανός να κρίνω το έργο και τις ημέρες ηγετών που εκπροσώπησαν τα δίκαια του λαού τους αλλά και της χώρας τους.

    Ωστόσο κρίνω "ελαφριά" έναν άνθρωπο που ονομάζεται ΟΤΖΑΛΑΝ και πίστευα πως θα κρατούσε μια πιο σθεναρή στάση ενάντια στις τουρκικες αρχές.

    Σας παρακαλώ να σχολιάσετε ή μάλλον διαφωνήσετε όσοι αναγνώστες
    το πιστεύουν και το θεωρούν επιβεβλημένο, έτσι ώστε και εγω να πλουτίσω τις γνώσεις μου.

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουκά, πέρα από τις φαρμακευτικές αγωγές αλλά και άλλου είδους "αγωγές" που προσφέρονται πλουσιοπάροχα στον Άπο, θα σου συνιστούσα για εμπεριστατωμένη πληροφόρηση να διαβάσεις το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη για την παράδοση του Οτζαλάν και όλα τα σχετικά γεγονότα. Ο Άπο ήταν άνθρωπος που θυσιαζόταν για τους γύρω του και το απέδειξε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Είναι πολύ εύκολο να "βάζουν" δηλώσεις στο όνομά του οι δεσμοφύλακές του. Και ακόμη πιό εύκολο να μην μπορούν να διαψευσθούν. Διάβασε το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη που είναι ίσως ο άνθρωπος που τον γνωρίζει βαθύτερα από όλους μας, λόγω της ποικιλότροπης και πολυδοκιμασμένης σχέσης που ανέπτυξαν οι δύο άντρες, κάτω από τις πιό δύσκολες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]