Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξέγερση των πλιατσικολόγων

Ντοκουμέντα των καταστροφών

και της ορδής των πλιατσικολόγων


Το σοκ των καταστροφών ακολούθησε ένα άλλο, αυτό του απίστευτου πλιάτσικου που ακολούθησε τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων. Ομάδες νεαρών, αλλά και αλλοδαποί άρπαζαν ως λάφυρα τα εμπορεύματα των κατεστραμμένων καταστημάτων.
Οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος καταστήματος οπτικών στην οδό Ακαδημίας σοκάρουν. Μαινόμενοι και χωρις κανένα δισταγμό, άλλοι φορώντας κουκούλες και κράνη και άλλοι με ακάλυπτα τα πρόσωπα, έσπασαν την πόρτα ασφάλειας, εισέβαλαν στο κατάστημα και λεηλάτησαν τα πάντα (στην φωτογραφία δεξιά, προσέξτε τα πρόσωπα των πλιατσικολόγων και κατά πόσο αυτά είναι πρόσωπα Πακιστανών, Αφγανών, Αλβανών ή άλλων λαθρομεταναστών...)
Δεκάδες νεαροί, αγόρια αλλά και μικρά κορίτσια, έκαναν πλιάτσικο. Για αρκετή ώρα έμπαιναν, έκλεβαν και έφευγαν απ’ την σπασμένη πόρτα. Χωρίς να υπάρχει κανείς να τους εμποδίσει, άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ένας μάλιστα, όπως κατέγραψε η κάμερα του καταστήματος, παρακολουθούσε κρατώντας ένα ξύλινο δοκάρι και ένας άλλος μια σιδερόβεργα. Οι υπόλοιποι κατέβαζαν απ’ τις προθήκες του καταστήματος τα γυαλιά οράσεως, τα έβαζαν στις τσέπες και εξαφανίζονταν. Άλλοι άνοιγαν και άδειαζαν ακόμα και τα ντουλάπια, παραβίασαν το ταμείο και άρπαξαν ό,τι άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο, ενώ ξήλωσαν ακόμα και τις συσκευές του καταστήματος. Αφού το κατάστημα λεηλατήθηκε, ένας νεαρός με κουκούλα έριξε μολότοφ σε ένα ντουλάπι και ο χώρος παραδόθηκε στις φλόγες. Κάπου εκεί σταμάτησε να καταγράφει η κάμερα του κλειστού κυκλώματος.

Στην Θεσσαλονίκη η κάμερα κατέγραψε ομάδα κουκουλοφόρων, να προσπαθεί να εισβάλει σε κατάστημα με αθλητικά είδη, στο οποίο έχει κρυφτεί τρομαγμένος ο ιδιοκτήτης. Ο άνθρωπος αυτός περιέγραψε απευθείας τηλεφωνικά την λεηλασία του καταστήματός του λέγοντας: «Δεν αρκούνται απλώς να σπάσουν τη βιτρίνα, αλλά θέλουν να την ανοίξουνε... Όπως τα καταφέρνει τώρα αυτός ο νεαρός, για να μπούνε μέσα, να πάρουνε περισσότερα πράγματα. Γιατί τα προϊόντα μας απευθύνονται στις ηλικίες τους». Η κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τρεις νεαρούς να χτυπούν με ένα χοντρό καδρόνι την πόρτα ασφαλείας, που όμως δεν έσπαγε. Στη συνεχεία άνοιξαν τρυπά στη πλαϊνή τζαμαρία. Ο ιδιοκτήτης τους παρακολουθούσε από μέσα κρυμμένος, εκείνοι όμως δεν τον είχαν δει.
Όπως περιέγραψε ο καταστηματάρχης, οι νεαροί μπήκαν στο κατάστημα και ο ένας απ’ αυτούς κατάφερε να σπάσει τελικά την πόρτα, για να εισβάλλουν άλλα 10 άτομα, τα οποία άρχισαν να δοκιμάζουν παπούτσια. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι κουκουλοφόροι τελικά οπισθοχώρησαν, όταν είδαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να εμφανίζεται μπροστά τους. Περιγράφοντας το τι έγινε, ο καταστηματάρχης είπε: «Εμφανίζομαι εγώ. Με βλέπουν, τρομάζουν και φεύγουνε πάλι πίσω. Στα δεξιά βλέπετε (σ.σ. στο βίντεο) έχει αρπάξει ένα μπουφάν τώρα αυτός. Εγώ προσπαθώ να τους χαλαρώσω. Φαίνεται να έχουν φύγει οι περισσότεροι, γιατί ο κόσμος απ’ την πορεία τους γιούχαρε. Δηλαδή η πορεία γιούχαρε αυτούς, που πήγαν να κλέψουνε». Η κάμερα κατέγραψε λίγο αργότερα μια άλλη ομάδα νεαρών, μεταξύ των οποίων ένας κρατούσε στα χέρια του σκαπτικό εργαλείο.
Μια άλλη κάμερα κλειστού κυκλώματος στην Αθήνα κατέγραψε το πλήθος να σπάει τη βιτρίνα κοσμηματοπωλείου στην οδό Πανεπιστημίου. Αγόρια και κορίτσια, ίσως ακόμα και ανήλικα παιδιά, άλλα φορώντας κουκούλες και αλλά χωρις, διακρίνονται στο βίντεο να χτυπούν με καδρόνια τη τζαμαρία, να τη σπάζουν και να ακολουθεί πλιάτσικο. Χρυσαφικά και ρολόγια εξαφανίσθηκαν απ’ τη βιτρίνα. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος το βρήκε το πρωί της Τρίτης εντελώς λεηλατημένο.
Σε άλλο κοσμηματοπωλείο κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε κουκουλοφόρους να προσπαθούν να ανεβάσουν ακόμα και τα ρολά με τα χέρια τους και επειδή δεν τα κατάφεραν, πήραν μέχρι και ένα σιδερένιο παγκάκι απ’ τον δρόμο, για να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό και να σηκώσουν τα ρολά για να εισβάλουν στο κατάστημα. Τελικά οι προσπάθειες τους δεν απέδωσαν και οι νεαροί εξαφανίσθηκαν.
Το βράδυ της Δευτέρας εξάλλου, κάποιοι έσπασαν τη βιτρίνα οπλοπωλείου στην Ομόνοια και αφαίρεσαν σπαθιά και μαχαίρια. Κάποια βρήκαν οι αστυνομικοί στη γύρω περιοχή. Στην Θεσσαλονίκη η Αστυνομία συνέλαβε έπ’ αυτοφώρω νεαρούς να κάνουν πλιάτσικο σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]