Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση των σχεδίων της για την «άλωση» της Θράκης

Τουρκικό Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή!

Εκπαίδευση «αλά Τούρκα» σχεδιάζει η Τουρκία στην Θράκη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την χρόνια αδράνεια της Ελληνικής Πολιτείας


Σαφές σχέδιο για την δημιουργία ενός

διαφορετικού κράτους μέσα στην Ελλάδα

Χωρίς να έχει ψηφιστεί ακόμη η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η Τουρκία προκαλεί και κάνει επίδειξη στρατηγικής σε ευαίσθητα ζητήματα με διπλωματικές προεκτάσεις, σχεδιάζοντας Τουρκικό Πανεπιστήμιο με έδρα την Κομοτηνή!
Ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας την προσπάθεια δημιουργίας ενός τουρκικού πυρήνα στην καρδιά της Θράκης, την Κομοτηνή, παραδέχονται ότι πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης της Ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν κοινά σημεία με την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Αλβανοποίηση του Κοσόβου ξεκίνησε όταν επετράπη η ίδρυση Αλβανικού πανεπιστημίου στην περιοχή…»

Η Ελληνική διπλωματία, ακολουθώντας την (προσωπική;) γραμμή της κυρίας Μπακογιάννη μοιάζει να εθελοτυφλεί και θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν απειλείται από τη σταδιακή διείσδυση της Τουρκίας στην Θράκη, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για Έλληνες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους πολίτες στις υπόλοιπες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.
Ο Δούρειος ίππος για την επίτευξη του στόχου της Άγκυρας είναι ένας ακόμη «Τουρκικός σύλλογος» που ιδρύθηκε από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Αυτή τη φορά, λοιπόν, Η Πολιτιστική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) με επιστολή της ζητά από τη διαχειριστική επιτροπή μουσουλμανικής περιουσίας Κομοτηνής να της παραχωρηθεί ακίνητο για την δημιουργία ιδιωτικών σχολείων, πανεπιστημίου και γενικότερα ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρκικού κέντρου. Επιπλέον, σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, είναι «να αποδείξουμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τουρκογενείς»!!!
«Στο καταστατικό της εταιρείας μας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείου, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρει το επίμαχο σημείο της επιστολής της ΠΕΚΕΜ προς τη διαχειριστική επιτροπή της μουσουλμανικής περιουσίας. «Για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών της μειονότητας», συνεχίζει η επιστολή, η οποία υπογράφεται από την γενική διευθύντρια της εταιρείας κυρία Χαρούλα Περβίν, «σας παρακαλούμε να μας παραχωρήσετε, με σκοπό να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της μειονότητάς μας, το οικοτροφείο του μειονοτικού γυμνασίου».
Μάλιστα, η κυρία Περβίν μιλώντας στην εφημερίδα «Θέμα» αναφέρει ότι «παρά την καθυστέρηση, η διαχειριστική επιτροπή δέχθηκε το αίτημα της εταιρείας μας και μας παραχώρησε το ακίνητο».
Θεωρείται βέβαια δεδομένο ότι το υπό δημιουργία τουρκικό πανεπιστήμιο επί ελληνικού εδάφους θα χρηματοδοτηθεί αδρά από την Άγκυρα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή θα αποταθούν ακόμη και στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας για να εξασφαλίσουν πόρους!!! Το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα έρχεται να επιβεβαιώσει όσους δηλώνουν ότι η μειονοτική εκπαίδευση αποτελεί πλέον το ισχυρό χαρτί της Άγκυρας για την εδραίωση των αλυτρωτικών βλέψεων στην περιοχή της Θράκης.
Για τον λόγο αυτό και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής αναφέρει: «Με αιχμή την μειονοτική εκπαίδευση παίζονται διάφορα παιχνίδια εις βάρος, δυστυχώς, των νέων της μειονότητας. Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνει η ελληνική πολιτεία. Πρέπει λοιπόν να εκσυγχρονίσουμε τα μειονοτικά σχολεία. Να παρέχουμε την κατάλληλη υποδομή και παιδεία στα μουσουλμανόπαιδα ώστε παράλληλα να μην νιώθουν μέλη κοινωνικής μειονότητας. Είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος ώστε να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία και να μην χειραγωγούνται».
Άλλωστε, το πρώτο μήνυμα που φανέρωνε τις πραγματικές προθέσεις του επίσημου κράτους της Τουρκίας είχε σταλεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Κομοτηνή, πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο κ. Αλή Μπαμπατζάν είχε θέσει θέμα δημιουργίας τουρκικού πανεπιστημίου στη Θρακική πόλη, ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης. Βεβαίως, όπως όλα δείχνουν, η λειτουργία του τουρκικού ΑΕΙ επί Ελληνικού εδάφους δρομολογείται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ το ζήτημα της Χάλκης παραμένει ακόμη υπό διεκδίκηση από Ελληνικής πλευράς, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την Τουρκία.
Ασφαλώς, πίσω από την προσπάθεια δημιουργίας πανεπιστημίου δεν κρύβονται οι εκπαιδευτικές ευαισθησίες και ανησυχίες της γειτονικής χώρας, αλλά η διάθεση δημιουργίας ενός ακόμη ισχυρού τουρκικού κέντρου στην καρδιά της Θράκης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν Έλληνες της περιοχής που παρακολουθούν με ανησυχία τις κινήσεις των εγκάθετων της Άγκυρας, η Τουρκία προωθεί-κάνοντας ένα βήμα ακόμη- το σχέδιο συνδιαχείρισης της περιοχής. Προκειμένου να αποδείξουν του λόγου το αληθές, οι ίδιοι άνθρωποι προτάσσουν το επιχείρημα ότι «και η αλβανοποίηση του Κοσόβου ξεκίνησε όταν επετράπη η ίδρυση αλβανικού πανεπιστημίου».
Από το «Πρώτο Θέμα»
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]