Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγινε πραξικοπηματική απόπειρα κατάληψης της ΝΕΤ

Πρόβα τζενεράλε για πραξικόπημα;

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Σήμερα το μεσημέρι, κι ενώ εξελισσόταν το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ που παρουσίαζε ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις 3.15 διακόπηκε η ροή του ρεπορτάζ και αντικαταστάθηκε από μια ομάδα νεαρών κοριτσιών 15-6 χρόνων, που κρατώντας ένα μαύρο πανό καλούσαν τους τηλεθεατές να εγκαταλείψουν τον καναπέ και να αγωνισθούν κατά της τρομοκρατίας!!!
Κάτι συνέβη μέσα στα στούντιο της ΝΕΤ και στη συνέχεια άρχισαν να παίζουν διαφημίσεις. Η εικόνα επανήλθε και αυτή τη φορά το στούντιο της παρουσίασης ήταν ελαφρώς αλλαγμένο, με τα νεαρά κορίτσια να έχουν στρέψει τα οπίσθιά τους αποχωρώντας μάλλον βιαστικά. Η συνέχεια, ήταν η ομαλή εξέλιξη της ροής του τηλεοπτικού προγράμματος της ΝΕΤ, έως ότου εμφανίσθηκε ο (μάλλον) πρόεδρός της και εξήγησε το τι δυσάρεστο συνέβη στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης.

Από νωρίς το πρωί και χωρίς να δηλώνουν τον πραγματικό λόγο εισόδου στις εγκαταστάσεις της ΝΕΤ, ασύντακτες ομάδες νέων ανθρώπων εισέρχονταν με την πρόφαση πως έχουν προσκαλεσθεί σε εκπομπές (ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές). Η ΝΕΤ είχε ειδοποιηθεί (προφανώς από υπηρεσίες πληροφοριών) πως θα γινόταν κάποιο περιστατικό στις εγκαταστάσεις της και είχε λάβει ιδιαίτερα μέτρα προσλαμβάνοντας ειδική φύλαξη (security) μόνο για σήμερα. Όταν οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης αποχώρησαν στις 2 μ.μ. από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και περί τις 3 μ.μ. μία ομάδα αυτοαπακαλούμενων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος εισήλθε στο γραφείο του προέδρου της ΝΕΤ, κ. Παναγόπουλου,απασχολώντας τον κι ενώ την ίδια στιγμή μία άλλη ομάδα κατελάμβανε δια της βίας τα στούντιο τηλεσκηνοθεσίας και μία άλλη εισέρχονταν σε κάποιο από τα ελεύθερα πλατό!!!
Ο πρόεδρος της ΝΕΤ κ. Παναγόπουλος παρεμποδίστηκε από τους αγνώστους που είχε μέσα στο γραφείο του να παρέμβει άμεσα και είδε την εικόνα που έβγαινε σε πανελλήνια κλίμακα, από τους ευαίσθητους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης και ουσιαστικά σήμαινε κατάλυση της ελεύθερης δημοκρατικής πληροφόρησης από μία ομάδα αφελών και ανεγκέφαλων, που δεν είχαν καν το θάρρος να δηλώσουν τις πραγματικές τους ταυτότητες, να καταθέσουν επώνυμη καταγγελία ως φορέας και να εμφανίσουν τα πρόσωπά τους στο πανελλήνιο… αντί αυτού εμφάνισαν μία ανώνυμη-ανυπόγραφη καταγγελία (η οποία βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων αυτή τη στιγμή και ελέγχεται) και τα πρόσωπα νέων παιδιών (τα οποία δεν είχαν ιδέα των πραγματικών στόχων αλλά και παρενεργειών της διαμαρτυρίας τους).
Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια έγινε προκειμένου να αμαυρώσει τη χώρα μας ακόμη περισσότερο προς το εξωτερικό και να δείξει πως η κυβέρνηση Καραμανλή απειλείται από στιγμή σε στιγμή με κατάρρευση, κλείνοντας έτσι όλες τις «διόδους επικοινωνίας» που διαθέτει η εκλεγμένη κυβέρνηση με αρχηγούς άλλων κρατών (την καθιστά αναξιόπιστη και βραχυπρόθεσμη) ή με ανθρώπους του χώρου της οικονομίας.
Αυτή η ενέργεια όμως μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «πρόβα τζενεράλε» για μία μελλοντική παραπλήσια καταδρομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις και σε στούντιο κρατικής ραδιοτηλεοπτικής ευθύνης. Μία πρόβα που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε άψογα και που δίνει ένα σαφές στίγμα της αποσταθεροποιητικής τάσης που κάποιοι επιθυμούν διακαώς να προσδώσουν ή να εφαρμόσουν στην χώρα.
Το κύρος της δημοκρατίας εβλήθη ακόμη μία φορά από τους αγνώστους «ανθρώπους του πνεύματος», οι οποίοι ενεργούν πλέον ξεκάθαρα με βάση κάποιο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από κάποιους τρίτους και σκοπό έχει την «εικονική» έστω διασάλευση του πολιτεύματος της χώρας.
Και ίσως θα πρέπει να εστιάσουμε πολύ σοβαρά πλέον στο ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που επιθυμούν «βίαιες» ανακατατάξεις, γιατί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή υλοποιούν το σχέδιο αυτό και ποιοι τους ωθούν και τους χρηματοδοτούν στην πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Την έντονη αντίδραση της διοίκησης της ΕΡΤ προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, έκανε λόγο για «επεισόδιο που ξεπερνά οποιαδήποτε ανοχή μιας δημοκρατίας». «Ηρθαν εδώ να διαμαρτυρηθούν χωρίς να έχουμε φταίξει σε τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε πως έγινε με ύπουλο τρόπο εισβολή μικροομάδων, που δεν φέρουν καμία κοινωνική ταυτότητα και δεν ζήτησαν στην πύλη να διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε. Στη συνέχεια, προφανώς βάσει σχεδίου, συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία, στο κοντρόλ του στουντιο των ειδήσεων και στο γραφείο μου, συμπλήρωσε. Πρόσθεσε μάλιστα πως η ομάδα που μετέβη στο γραφείο του, είπε πως θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο μεταδόσεων των άλλων καναλιών για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, η ομάδα που ήταν στο κοντρόλ προσπάθησε να αναλάβει την εκπομπή της εικόνας, ωθώντας διά της βίας καμεραμάν και σκηνοθέτες. Δεν επρόκειτο για μαθητές, διευκρίνισε, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό ήταν σχεδιασμένο από άτομα που ήθελαν να διασαλεύσουν την ειρήνη στην ΕΡΤ.
Ο κ. Παναγόπουλος γνωστοποίησε ακόμη πως δόθηκε εντολή για έρευνα εντός του κτιρίου σχετικά με το περιστατικό.
Καταλήγοντας σημείωσε: «Αναλαμβάνω πλήρως της ευθύνη για την μη ομαλή λειτουργία της εταιρείας με ό,τι σημαίνει αυτό και ζητάω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».
Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]