Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πτήσεις Τουρκικών μαχητικών πάνω από την πόλη της Ορεστιάδας

Παραβιάσεις χωρίς αντίδραση

Συστηματικά, πλέον, τα τελευταία χρόνια η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο. Αυτές οι παραβιάσεις γίνονται με την τακτική του αιφνιδιασμού (προδίδοντας σαφείς επιθετικές διαθέσεις, προσανατολισμούς και τρόπους δράσης, στους οποίους βασίζουν την καθημερινή τους εκπαίδευση), προσπαθώντας να μετρήσουν τις αντιδράσεις (χρονική διάρκεια μέχρι την «εμπλοκή» με Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη), αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να εντοπίσουν «τυφλά» σημεία που δεν είναι δυνατή η εποπτεία τους από ραντάρ.

Η περίπτωση της πόλης της Ορεστιάδας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου και στο βορειότερο τμήμα της Ελλάδας, αποτελεί «νεκρό» σημείο, επειδή δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα άμεσης αντίδρασης από την πλευρά της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Χρειάζονται περισσότερα από 5 λεπτά μέχρις ότου να φτάσει κάποιο Ελληνικό πολεμικό αεροπλάνο σε περίπτωση παραβίασης από πλευράς Τούρκων στην συγκεκριμένη περιοχή. Χρόνος που θεωρείται ικανός να ισοπεδωθεί η πόλη, στην περίπτωση που θα γίνει πραγματικός στόχος των Τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.
Οι υπερπτήσεις των Τούρκων πιλότων, με πλήρες πολεμικό φορτίο, γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση πάνω από την ακριτική πόλη, με υψηλές ταχύτητες και πολύ σύντομη φυγή προς την πλευρά της Τουρκίας και «φωτογραφίζουν» ποικιλοτρόπως την άμυνα του Ελληνικού στρατού, αλλά προσπαθούν να βομβαρδίσουν και το ηθικό (που δυστυχώς για τους Τούρκους πιλότους και επιτελείς) των πολιτών και να τσακίσουν την ψυχολογία τους, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφάλειας στους Τούρκους πολίτες που διαβιούν κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του Έβρου.
Η φαινομενική πλήρης αδυναμία αντίδρασης που παρουσιάζεται από την πλευρά του Ελληνικού στρατού προβληματίζει το Τουρκικού Επιτελείο, επειδή θεωρεί πως το «νεκρό» σημείο πρέπει να είναι (λογικά) το ισχυρότερο σημείο άμυνας που πρέπει να διαθέτει ο Ελληνικός στρατός.
Οι συλλήψεις «λαθρομεταναστών» στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Έβρου είναι ένα φαινόμενο συνεχώς αυξανόμενο και έχει δημιουργήσει σαφείς υποψίες για πιθανή ανάμιξη των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας που επιθυμούν διακαώς να πληροφορηθούν το πραγματικό μέγεθος ικανότητας άμυνας στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ορεστιάδας.
Ας ελπίσουμε, πως οι Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν καλά τη δουλειά τους και εκμεταλλεύονται κάθε δυνατή πληροφορία προκειμένου να μαθαίνουν τις «δράσεις» των «λαθρομεταναστών» και να τους οδηγούν εκ του ασφαλούς εκεί που πρέπει…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]