Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί υπάρχει πιθανότητα ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου να είναι στη Βεργίνα;

Συμπεράσματα και απαντήσεις

Σύμφωνα με το ιταλικό τύπο και τον καθηγητή κ.Παπαζώη υπάρχει πιθανότητα ο τάφος του Μεγ. Αλεξάνδρου να μην βρίσκεται στην Αίγυπτο (ούτε στην ιερή πόλη 'Μέμφη', ούτε στη πόλη 'Αλεξάνδρεια') αλλά στη Βεργίνα. Δες όλο το προηγούμενο άρθρο
Όμως, που βασίζονται όλα αυτά;
Είναι αλήθεια;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όλα αυτά
να είναι αλήθεια (με κάθε επιφύλαξη!).

Στο επίμαχο τάφο ΙΙ καθώς και στο τάφος ΙΙΙ επανατάφηκαν μετά το 274 π.Χ. από το Αντίγονο Γονατά, ο Μεγ. Αλέξανδρος με τη βασίλισσα Ροξάνη και στον τάφο ΙΙΙ ο δωδεκάχρονος γιος του Αλέξανδρος Δ'.
* Η σορός του Μεγ. Αλεξάνδρου μάλλον κάηκε στην Αίγυπτο και ίσως να μεταφέρθηκε στη Βεργίνα.
Στο τάφο, τα οστά που βρέθηκαν ήταν καθαρά, είχαν συλλεγεί ακόμα και τα πιο μικρά κομμάτια ενώ ο σκελετός ήταν σχεδόν ολοκληρωμένος και έδειχνε ότι ήταν αποτεφρωμένος στεγνά (δηλαδή μοιάζει με τη σορό του Μεγ. Αλεξ.) .
* Η Ρωξάνη και το παιδί της δολοφονήθηκαν από τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη το 311 π.Χ. και τα οστά τους διασκορπίστηκαν.
Γι'αυτό και δεν υπάρχουν όλα τα οστά στο τάφο (δεν μπόρεσαν να τα συλλέξουν όλα και να τα τοποθετήσουν στο τάφο).
* Επίσης, τα ευρήματα (όπως προσωπικά ενθυμήματα και όπλα) που βρέθηκαν μέσα στο τάφο είναι μια γενιά αργότερα από το Φίλιππο, και πιθανότατα να ανήκουν στον Μεγ. Αλέξανδρο.
Τονίζουμε ξανά ότι η παραπάνω πληροφορίες που δίνουμε είναι με κάθε επιφύλαξη!
Αυτά όπως και κάποια άλλα συμπεράσματα καταλήγουν στη πιθανότητα ο τάφος να βρίσκεται στη Βεργίνα. Εάν αποδειχθεί ότι ισχύει πραγματικά κάτι τέτοιο, ο διάλογος με τη γειτονική χώρα θα τελειώσει αφού δεν θα έχει πλέον νόημα.

Άρθρο blogosgr.tk
Το άρθρο περιέχει κάποια στοιχεία που βρήκαμε από ιταλικά site.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]