Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρατσισμός από μουσουλμάνους της Ξάνθης προς τους Ρομά


Αρνούνται στα μειονοτικά σχολεία

την ύπαρξη αθιγγάνων μαθητών


Με μια προκλητικότατη ανακοίνωση η «ΤΕΞ» καλεί το υπουργείο Παιδείας να επιλύσει το «πρόβλημα» στο 1ο μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, διαφορετικά προειδοποιεί (!) ότι θα αρχίσει να αξιολογεί και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προβλήματα της μειονότητας…
Στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί «την τουρκική μειονότητα» που συμμετείχε σχεδόν καθολικά στην αποχή που κήρυξε η ίδια στις 13 και 14 Οκτωβρίου. Φυσικά κανείς δεν ξέρει πόσα παιδιά τελικά δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους αυτό το διήμερο και κάτω από ποιες συνθήκες οι γονείς δεν τα έστειλαν.

Το θέμα είναι γνωστό. Η απόφαση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του όμορου νομού να εγγράψει 24 παιδιά στο 2ο μειονοτικό σχολείο, εξαιτίας της συμφόρησης που είχε προκληθεί στο 1ο μειονοτικό. Απόφαση που συνάδει με τις αρμοδιότητές της, η οποία βάσει του νόμου του 1984 έχει την ευθύνη της χωροθέτησης και της κατανομής των μαθητών στα σχολεία ανάλογα με τις περιοχές που διαμένουν.
Αυτή η αλλαγή όμως δεν άρεσε στους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας, η οποίοι ανήγαγαν ένα εκπαιδευτικό θέμα σε πολιτικό.
Ο λόγος που δεν επιθυμούν αυτή την εγγραφή; Το γεγονός ότι στο 2ο οι μαθητές είναι στην πλειοψηφία τους ρομα…
Η «Π» σας παραθέτει αυτήν την ανακοίνωση και παρακαλεί τους αναγνώστες της να τη διαβάσουν…
«Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 5 Οκτωβρίου 2008, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης είχε αποφασίσει την γενική αποχή των μαθητών επειδή η αρμόδια αρχή επέμενε στη διαγραφή των 16 μαθητών από το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Βάσει της απόφασης αυτής πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Οκτωβρίου 2008 στα μειονοτικά σχολεία του Ν. Ξάνθης γενική αποχή μαθητών από τα σχολεία και οι κηδεμόνες δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία αυτά.
Το ποσοστό συμμετοχής στην γενική αυτή αποχή περιλάμβανε το 95% των σχολείων. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά τη Τουρκική Μειονότητα Ξάνθης για την ευαισθητοποίηση και υποστήριξή τους.
Σύμφωνα με τη ληφθείσα δεύτερη απόφαση της συνεδρίασης αυτής, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, η Συμβουλευτική Επιτροπή μαζί με το πρόβλημα αυτό θα αξιολογήσει και τα υπόλοιπα υπάρχοντα εκπαιδευτικά προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας».
Το πιο… ενδιαφέρον από όλα είναι ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των σκληροπυρηνικών της μειονότητας…
Από την εφημερίδα Η Πατρίδα
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]