Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίμιτς: «Δεν συζητάμε για μειονότητες ή περιουσίες»


▅ Ο ειδικός διαμεσολαβητής  του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς είπε ότι οι συνομιλίες για το  όνομα θα συνεχισθούν και  στη διάρκεια του Αυγούστου, ότι και οι δύο  πλευρές έχουν επιδείξει  εποικοδομητικό πνεύμα αλλά, τόνισε, χρειάζεται ακόμη δουλειά
▅ Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς είπε ότι οι συνομιλίες για το όνομα θα συνεχισθούν και στη διάρκεια του Αυγούστου, ότι και οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα αλλά, τόνισε, χρειάζεται ακόμη δουλειά

Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ πολιτική του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, με επίκεντρο τις διεκδικήσεις του σχετικά με την υποτιθέμενη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, αργά αλλά σταθερά έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της χώρας του από τη διεθνή κοινότητα, κάτι όμως που δεν δείχνει να απασχολεί τη σκοπιανή κυβέρνηση η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα.
Χαρακτηριστική της στάσης που υιοθετεί η διεθνής κοινότητα είναι η συνέντευξη που έδωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην κρατική τηλεόραση και στην οποία ανέφερε πως “όλα αυτά τα χρόνια εγέρθηκαν διάφορα θέματα από τις δύο πλευρές, αλλά οι συνομιλίες επικεντρώνονται στο θέμα του ονόματος, βάσει των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της ενδιάμεσης συμφωνίας”. Ξεκαθάρισε έτσι πως ζητήματα μειονοτήτων ή περιουσιών δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι, ενώ παρότρυνε ευθέως τα Σκόπια να ρίξουν τους τόνους.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες καθαυτές, ο κ. Νίμιτς είπε πως θα συνεχισθούν και στη διάρκεια του Αυγούστου, ότι κι οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα αλλά, τόνισε, χρειάζεται ακόμη δουλειά για να πει κανείς ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Αρνητική στάση στο θέμα που εγείρει ο κ. Γκρουέφσκι περί “μακεδονικής μειονότητας” τήρησε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της FΥRΟΜ ενώ τα άλλα θέματα τα παρέπεμψε στα γενικότερα περί προστασίας των μειονοτήτων που υπάρχει, όπως είπε, σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
Την ίδια στιγμή, τα Σκόπια συνέχισαν τις προβοκάτσιες εις βάρος της Ελλάδος με τις λεγόμενες “κατηγορίες της νταλίκας”: άλλος ένας Σκοπιανός οδηγός φορτηγού εμφανίστηκε στα Σκόπια καταγγέλλοντας ότι κοντά στη Θεσσαλονίκη τού επετέθησαν με μαχαίρι τρεις Έλληνες, έσβησαν τα αρχικά της “Μακεδονίας” από τις πινακίδες του φορτηγού και του φώναξαν να αλλάξει το όνομα η χώρα του. Πρόκειται για πολλοστό περιστατικό του είδους, παρ΄ ότι η Αθήνα έχει δηλώσει ότι τέτοια γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται εντός της χώρας όπου υποτίθεται ότι συνέβησαν (της Ελλάδας) για να έχουν αξιοπιστία και να μπορούν να εξακριβωθούν.
Παράλληλα, η κυβέρνηση των Σκοπίων δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και στο εσωτερικό. Μετά τη σύλληψη ηγετικής μορφής της αντιπολίτευσης και δημοφιλούς δημάρχου, χθες οι αρχές έφθασαν μέχρι του σημείου να αρχίσουν φορολογικό έλεγχο εις βάρος του προέδρου Μπράνκο Τσερβενκόφσκι!
Ο έλεγχος στον Τσερβένκοφσκι
Ο απίστευτος "νέος Χίτλερ" των Βαλκανίων Nicola Gruesvki, έστειλε την υπηρεσία φορολογικών ελέγχων περιουσίας των Σκοπίων (την αντίστοιχη Υ.Π.Ε.Ε. πρώην Σ.Δ.Ο.Ε. της χώρας μας) για να ελέγξει την οικονομική κατάσταση του προέδρου της δημοκρατίας Branko Crvenkovski και της οικογενείας του σε βάθος πενταετίας!
Μάλιστα στον τύπο της γειτονικής χώρας, αναγράφονται τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου.
Σύμφωνα με αυτά, ΟΛΗ η περιουσία του κ.Τσερβένκοφσκι, είναι η εξής:-Ένα διαμέρισμα στα Σκόπια, 61 τ.μ. (!)
-Ένα Ι.Χ. Volkswagen Polo, μοντ.1995, αξίας 4.400 ευρώ (270.000 δηνάρια) (!!)
-Μετοχές αξίας 10.100 ευρώ (619.000 δηνάρια) (!!!)
-Καταθέσεις, 580 ευρώ, στο όνομα της συζύγου του. (!!!! πόσα θαυμαστικά να βάλουμε;)
Ο μηνιαίος μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας της Π.Γ.Δ.Μ. είναι 1.200 ευρώ. ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ!!!
Ο Τσερβένκοφσκι δηλώνει τα ίδια περιουσιακά στοιχεία, από το 2002.
Οι φορολογικές αρχές θα ελέγξουν αν έχει αποκτήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, ο ίδιος ή συγγενής του Α΄βαθμού, στο διάστημα αυτό, το οποίο υπερβαίνει σε αξία 20 μισθούς, δηλαδή 24.000 ευρώ.
Αν κατέχει αυτός ή πρόσωπο 1ου βαθμού συγγένειας, περιουσιακό στοιχείο αξίας άνω των 24.000 ευρώ, πέραν των δηλωθέντων, θα οδηγεί πιθανώς στη φυλακή!!!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.γΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]