Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντ. Μπακογιάννη: Διανύσαμε πάνω το μισό δρόμο για συμβιβασμό στο Σκοπιανό

Μας έμειναν άλλα 15 χρόνια

δηλαδή για να δικαιωθούμε;

«Μία και μόνο χώρα δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο ενός ονόματος που χαρακτηρίζει ολόκληρη περιοχή. Εξάλλου αυτό δεν θα συνέβαλε με κανένα τρόπο στη σταθερότητα της περιοχής ούτε και θα πληρούσε τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ για καλές γειτονικές σχέσεις».

Αυτό τονίζει η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, για το Σκοπιανό σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τάγκεστσαιτουγκ».

Η κ. Μπακογιάννη - η οποία τιμήθηκε στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας με το «Βραβείο Αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού-Ευρωπαϊκό Βραβείο Περιφερειακής Πολιτικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης» - αναφέρεται για άλλη μια φορά στο γεγονός πως ο όρος «Μακεδονία» χαρακτήριζε πάντα μια γεωγραφική περιοχή, το 51% περίπου της οποίας βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα, το 38% στην ΠΓΔΜ και το 9% στη Βουλγαρία.

Επαναλαμβάνει δε πως η Ελλάδα έχει διανύσει πλέον του μισού δρόμου για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού. Μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα προετοιμάσει το δρόμο για τους στόχους της γειτονικής χώρας σε σχέση με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ταυτόχρονα θα καταδείξει την προθυμία της ΠΓΔΜ για εξομάλυνση των σχέσεών της προς την Ελλάδα, ως γείτονα, σημαντικού εμπορικού εταίρου και μελλοντικού συμμάχου, προσθέτει.

Αναφορικά με την Τουρκία, αναφέρει πως η Ελλάδα είναι ένας πεπεισμένος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αγκυρας, επαναλαμβάνοντας τη την πάγια θέση υπέρ της πλήρους ένταξής της. Προσθέτει όμως πως η γειτονική χώρα Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει ακόμη πολλές προσπάθειες, ιδιαίτερα στον τομέα των θεσμών και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Σε ερώτηση εάν θα την ενδιέφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της κυβέρνησης, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει πως πάντοτε πίστευε ακράδαντα ότι το φύλο δεν παίζει ρόλο στην επαγγελματική ζωή σημειώνοντας πως όλοι κρίνονται στον ίδιο βαθμό, σύμφωνα με τις πράξεις τους.

Πρόσθετει δε πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το έργο της ως υπουργού Εξωτερικών και συμπληρώνει πως πέραν αυτού υπάρχει ένας νέος, ικανός και δυναμικός πρωθυπουργός που εργάζεται σκληρά και με επιτυχία.

Στην ίδια συνέντευξη, η υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, σημειώνει πως η πληγή αυτή δεν έχει ακόμη επουλωθεί και το βασικότερο δίδαγμα που έχει εξαχθεί είναι πως μόνον από κοινού μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιες απειλές.

Η κ. Μπακογιάννη τονίζει ακόμη την ανάγκη μιας συνεχούς προσπάθειας για τη διατήρηση των δημοκρατικών ιδανικών απέναντι σε απειλές όπως η τρομοκρατία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]