Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά, τώρα και η Κλεοπάτρα είναι Σκοπιανή!!!

Λέτε ο επόμενος "μεγάλος"

Σκοπιανός πολίτης

να ανακηρυχθεί ο Χίτλερ;

Όλα είναι πιθανά με την
φόρα που έχουν πάρει...

Δεν τους έφτανε ο Μέγας Αλέξανδρος, τώρα διεκδικούν και… την Κλεοπάτρα! Ο λόγος για τη σκοπιανή προπαγάνδα, η οποία, λόγω και της προεκλογικής περιόδου στη γειτονική χώρα, φτάνει σε βαθμό παροξυσμού.

«Τελευταία μακεδόνισσα βασίλισσα» θεωρούν την Κλεοπάτρα οι γείτονές μας, επικαλούμενοι… τη μύτη της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κεντρική σελίδα του ημιεπίσημου site www.mymacedonia.net, με πληροφορίες για τον τουρισμό και την ιστορία της FYROM, μαθαίνουμε ότι ο Πτολεμαίος ο 11ος, πατέρας της Κλεοπάτρας, ήταν, όπως και όλη η δυναστεία του, πρόγονος των σημερινών κατοίκων των Σκοπίων. Οσο για την ίδια την Κλεοπάτρα; Αναφέρεται ότι ήταν η «τελευταία Μακεδόνισσα βασίλισσα, η οποία δεν έχει σχέση με τις παραποιημένες εκδοχές των Ρωμαίων, του Σέξπιρ και του Χόλιγουντ».

*Για να αποδειχθούν τα παραπάνω, χρησιμοποιείται και το πιο… συντριπτικό επιχείρημα: «Η Κλεοπάτρα δεν ήταν η καλλονή που μας παρουσίασε το Χόλιγουντ, αλλά έμοιαζε περισσότερο με μια καθημερινή γυναίκα της εποχής της, με τη χαρακτηριστική μακριά μακεδονική μύτη»!

*Οι συντάκτες εκτιμούν ότι, εάν η Κλεοπάτρα δεν είχε την ατυχία να ζήσει σε μια περίοδο παρακμής για την Αίγυπτο, θα έμενε στην ιστορία ως ισάξια του Μ. Αλεξάνδρου, λόγω της χαρισματικής προσωπικότητάς της, της ισχυρής της θέλησης και της ευφυΐας της. «Δύο ανθρώπους λέγεται ότι φοβόταν η Ρώμη: τον Αννίβα και την Κλεοπάτρα», διαβάζουμε λίγο παρακάτω.

*Επίσης παρατίθεται απόσπασμα από βιβλίο βρετανού πανεπιστημιακού, του Ερνι Μπράντφορντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «η Κλεοπάτρα ήταν η έβδομη αιγύπτια βασίλισσα, αλλά είναι αμφίβολο εάν στις φλέβες της έρρεε αιγυπτιακό αίμα, καθώς ήταν Μακεδόνισσα».

*Χαρακτηριστικό του εθνικιστικού κλίματος είναι η ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη στον διαδικτυακό τόπο www.macedoniaonline.eu, για τον «μεγαλύτερο Μακεδόνα όλων των εποχών», στο πρότυπο διαγωνισμού που γίνεται σε διάφορες χώρες, όπως και στην Ελλάδα. Εκτός «φυσικά» από τον Μέγα Αλέξανδρο, υποψηφιότητα για τον τίτλο αυτόν έχει και η Κλεοπάτρα, το όνομα της οποίας, μάλιστα, φιγουράρει μεταξύ δύο μεγάλων σύγχρονων επαναστατών και εθνικών ηρώων της γειτονικής χώρας.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι κατά σειράν ο πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου, Φίλιππος, ακολουθεί ο Γκότσε Ντέλτσεφ, επαναστάτης ο οποίος δολοφονήθηκε από τον τουρκικό στρατό το 1903, έπεται η… Κλεοπάτρα και η λίστα κλείνει με έναν άλλο εθνικό ήρωα της χώρας, τον Γιάνε Σαντάνσκι, ο οποίος βρήκε το θάνατο από μισθοφόρους του βούλγαρου τσάρου Φερδινάνδου το 1915. Με το όνομα του τελευταίου υπογράφονταν τα απειλητικά e-mails που έφθασαν πριν από λίγον καιρό σε δέκα πολιτικούς και δημοσιογράφους των Σκοπίων, επειδή τόλμησαν να μιλήσουν για την ανάγκη συμβιβασμού με την Ελλάδα. Το όνομα του Ντέλτσεφ έχει δοθεί σε θεσμό απονομής ετήσιων βραβείων για «ξεχωριστά επιτεύγματα στον χώρο της επιστήμης», καθώς ο ίδιος ήταν δάσκαλος.

ΥΓ.: Οσο για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας; Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα, η Κλεοπάτρα δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά, αφού καταλαμβάνει μόλις την τρίτη θέση, με 14,5%. Την πρωτιά κατακτά ο Μέγας Αλέξανδρος, με 51,8%. Δεύτερος ο Γκότσε Ντέλτσεφ με 17,8%, ενώ στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρίσκονται αντίστοιχα ο Φίλιππος με 9,6% και ο Γιάνε Σαντάνσκι με 6,3%

Πολίτης Stelpas

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]