Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ατζέντα των συνομιλιών του Καραμανλή με τον Πούτιν

assets_LARGE_t_420_858847_type11495.jpg

Σκοπιανό. Η Αθήνα έχει ήδη λάβει θετικά μηνύματα από τη Μόσχα ότι θα υποστηριχθούν οι ελληνικές θέσεις. Ουσιαστικά αυτό που αναμένει η ελληνική διπλωματία είναι μια υποστηρικτική δήλωση από τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος θα τονίσει πως κατανοεί τις ελληνικές επιφυλάξεις ως προς την ένταξη του γειτονικού κρατιδίου αλλά και μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα αναιρεί ουσιαστικά την κίνηση Γέλτσιν το 1992 να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα επισημοποιήσουν τη νέα τους θέση, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα το οποίο θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές.

Αγωγός φυσικού αερίου. Η Μόσχα πείστηκε από την Αθήνα και τελικά η χώρα μας δεν αποτελεί χώρα κατάληξης, αλλά χώρα διέλευσης του αγωγού με κατάληξη την Ιταλία. Αυτήν την ώρα γίνεται ένας «αγώνας δρόμου» και από τις δύο πλευρές προκειμένου να λυθούν και οι τελευταίες -τεχνικές- λεπτομέρειες, όπως τονίζουν στο «Εθνος της Κυριακής» καλά πληροφορημένες πηγές - και την Τρίτη οι κ.κ. Καραμανλής και Πούτιν να υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και συνέχεια της κίνησης Ελλάδας-Ρωσίας-Βουλγαρίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Για τον πρωθυπουργό, η υπογραφή μιας νέας συνεργασίας αποτελεί σημαντικό επικοινωνιακό και πολιτικό «όπλο» και για το αν η Αθήνα βιάζεται προκειμένου να προσπεράσει τα όποια τελευταία εμπόδια.

Εξοπλιστικά. Η συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου για την αγορά τεθωρακισμένων βρίσκεται σε ισχύ. Ωστόσο δεν αποκλείεται η συμφωνία αυτή να διευρυνθεί και με οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ είναι πιθανόν η χώρα μας να προχωρήσει και στην προμήθεια ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών «ΜΡΕRΙΕF 200».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]