Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια βυθίζονται στο χάος ενώ η Ευρώπη "κλείνει το μάτι" στον UCK

Η Ελλάδα είναι η μόνη ελπίδα των Σκοπίων

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές στα Σκόπια ανακοίνωσαν ότι ο πυρήνας της αλβανικής μαχητικής ομάδας η οποία προχώρησε το Σάββατο σε είσοδο στην ΠΓΔΜ και σε ένοπλο αγώνα, νέες πληροφορίες από πολίτες του Κουμάνοβο και αθώς και από ορισμένα μέλη των μέσων ενημέρωσης που κινήθηκαν στην περίμετρο ασφαλείας, αποδεικνύουν ότι συνεχίζονται σποραδικές μάχες στην πόλη. Τουλάχιστον 8 μέλη της αστυνομίας σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 35 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν την ασφάλεια των συνόρων με την ΠΓΔΜ, ενώ με επίσημη ανακοίνωση το Βελιγράδι δεσμεύθηκε να αναλάβει δράση από κοινού με την ΠΓΔΜ επί των κοινών συνόρων, για την ασφάλεια και των δύο πλευρών. Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες αντικρουόμενες εκθέσεις, συνεχείς πυροβολισμοί ακούστηκαν και σήμερα Κυριακή (10/5/2015) στο Αρασίνοβο που κατοικείται στο μεγαλύτερο μέρος του από αλβανούς και βρίσκεται στην ανατολική περιφέρεια της πόλης των Σκοπίων.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην επικεφαλής της κοινότητας των μυστικών της ΠΓΔΜ, Βλάντιμιρ Pivovarov, κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του VMRO-DPMNE, λέγοντας ότι η κρίση αποκάλυψε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν αποτελεί από επαγγελματίες αλλά από μη αναγνωρισμένα πιστά μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Ѓorge Ιβάνοφ, ο οποίος ακύρωσε την παρουσία του στη Μόσχα, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ, σε κοινή συνεδρίαση, με τους ηγέτες των κύριων αλβανικών κομμάτων, αλλά και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, δηλαδή το Σοσιαλδημοκρατικό Ζόραν Ζάεφ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ίβο Κοτέβσκι, ανακοίνωσε ότι η ομάδα ενόπλων στο Κουμάνοβο έχει καταστραφεί και ότι 14 από τα μέλη της σκοτώθηκαν στη δράση, ενώ οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τους ηγέτες τους, έχουν συλληφθεί.



Η Ελλάδα μόνη λύση για τα Σκόπια που "πούλησε" η ΕΕ στον UCK

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Σκόπια, ξεκίνησε. Μετά την σφαγή από την επίθεση τρομοκρατών του UCK στο Κουμάνοβο, με 8 Σλάβους αστυνομικούς νεκρούς και 40 τραυματίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση συστήνει… «Ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές»! Επανάληψη δηλαδή του δολοφονικού θεάτρου που οδήγησε στην γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Όταν ο Ουτσεκά επιτίθετο και δολοφονούσε ολόκληρα αστυνομικά τμήματα, η ΕΕ συνιστούσε «αυτοσυγκράτηση», μέχρι που βομβάρδισε τους Σέρβους.

Η FYROM λοιπόν έχει χάσει την στήριξη της ΕΕ και η μόνη της ελπίδα για επιβίωση, είναι η Ελλάδα. Εάν δεν ήταν ο παράφρονας Γκρουέφσκι στην ηγεσία, ήδη θα είχε γίνει προσέγγιση ώστε να βρεθεί λύση εξπρές και στενή συνεργασία των δυο χωρών.

Καλύτερα να λέγεσαι Βαρντάσκα και να υπάρχεις, παρά να σου γεμίζουν οι φασίστες τα μυαλά με ανύπαρκτο "μακεδονισμό" και στο τέλος να γίνεις «Σλάβικη μειονότητα» σε μια μεγάλη Αλβανία, ελεγχόμενη από την Τουρκία.

Κάποτε και αυτοί θα καταλάβουν ότι ο εκλεκτός της Τουρκίας Γκρουέφσκι, τους οδήγησε στην καταστροφή. Όπως και όλα τα νεοναζιστικά κόμματα της Ευρώπης που χρηματοδοτούνται από τους Τούρκους και στο τέλος εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Και ο λαός των Σκοπίων οφείλει να καταλάβει πως η Ελλάδα είναι η μόνη αξιόπιστη και έντιμη δύναμη στην περιοχή και όχι αυτοί που τους φουσκώνουν τα μυαλά. Με τέτοιες ανακοινώσεις άλλωστε, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση:

Την «βαθιά ανησυχία» της για τις πολύνεκρες συγκρούσεις εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας «τις αρχές και όλους τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες κοινοτήτων να συνεργασθούν, να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να διεξαγάγουν μια πλήρη έρευνα για τα γεγονότα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]