Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράκ απαγόρευσε την είσοδο στον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, ενώ η Αθήνα...


Ξέφραγο αμπέλι έχει γίνει η χώρα μας, αφού την εκπροσωπούν πολιτικοί ανύπαρκτου πολιτικού αναστήματος, οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση να αντιμετωπίσουν όσους εποφθαλμιούν την χώρα μας, δεν διαθέτουν καμία αίσθηση ελληνοφροσύνης και φυσικά δεν προτίθενται να αντισταθούν στην περιβόητη (και ανύπαρκτη από την πλευρά της Άγκυρας) Ελληνοτουρκική φιλία.

Ενώ, λοιπόν, Θράκη και Ρόδος έχουν καταστεί σαφείς στόχοι του τουρκικού επεκτατισμού, ενώ -ιδιαίτερα η Θράκη- έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι που το οργώνουν οι μυστικές υπηρεσίες και κάθε λογής εθνικιστής και Γκρίζος Λύκος(δεν ξεχνάμε την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων στην Θράκη, στην οποία κινήθηκε και αντιμετωπίσθηκε ως... αρχηγός κράτους!), η ελληνόφωνη ανθυποκυβέρνηση των Αθηνών δεν δείχνει καμία διάθεση να θέσει ένα οριστικό τέρμα στα σχέδια του αποτυχημένου (και επικηρυγμένου στο Ιράκ) Νταβούτογλου, δεν δείχνει να έχει καμία απολύτως διάθεση να υπερασπιστεί και να υλοποιήσει όσα με σαφήνεια το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει κι έτσι εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους την ακεραιότητα και δημιουργεί με την συμπεριφορά της πλείστους όσους κινδύνους για μετατροπή (εις βάρος της Ελλάδας φυσικά) των γεωγραφικών συνόρων της χώρας.

Τι θα έκανε μία κυβέρνηση που σέβεται το Σύνταγμα και τιμά την χώρα και τους πολίτες της, τους οποίους εκπροσωπεί; Προφανώς θα απαντούσε στην προκλητικότητα της Άγκυρας με τον ίδιο τρόπο που απάντησε το Ιράκ, η κυβέρνηση του οποίου απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα καθώς αρνήθηκε να εκδώσει βίζα στον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος DHP της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Μπαχτσελί σχεδίαζε να επισκεφθεί την περιοχή Κιρκούκ, κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει τους δεσμούς της με την Τουρκία, μετά από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Κιρκούκ, το οποίο είναι γνωστό για το πετρέλαιό του.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο την κυβέρνηση ήταν πως ο Νταβούτογλου δεν είχε ενημερώσει από πριν τις αρχές.

Μάλιστα το Ιράκ εξέδωσε και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απειλούσε με σύλληψη τον Τούρκο υπουργό σε περίπτωση που επισκεπτόταν ξανά την περιοχή. Το Κιρκούκ κατοικείται από Κούρδους και αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ του Ιράκ και των Κούρδων.

Αυτά, όμως συμβαίνουν σε κράτη που δείχνουν έμπρακτα τον ελάχιστο σεβασμό προς τους νόμους και τους κατοίκους που τα αποτελούν. Αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπου έχει καταστεί αδιανόητο από την άρχουσα πολιτική τάξη να ορθώσει ανάστημα, όπου η φοβικότητα είναι ο πρώτος παράγοντας στην λήψη αποφάσεων, όπου η υπεράσπιση της χώρας αντιμετωπίζεται ως ακραία εθνικιστική πολιτική πράξη. Ακόμη και στο Ιράκ, που ποδοπατήθηκε και λεηλατήθηκε από τους ισχυρούς του πλανήτη, οι πολιτικοί επέλεξαν το αυτονόητο και όχι το ανόητο. Επέλεξαν να φέρουν προ των ευθυνών και των πράξεών της την Άγκυρα και όχι να σκύψουν σε ένα κράτος που δεν σέβεται κανέναν, ποτέ και τίποτε. Αυτά, φυσικά έγιναν στο Ιράκ και το να περιμένουμε από την κυβέρνηση των Αθηνών να πράξει το ίδιο, ανήκει στην σφαίρα της... ουτοπίας.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]