Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει τη μάσκα του προβάτου και αποκαλύπτεται ο... λύκος

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

​«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του,
Ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»

​Λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία. Βγήκαν οι μάσκες, ίσως πρόωρα, αλλά αναπόφευκτα ίσως. Όσο το σύστημα ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν την συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας, για να μην καταρρεύσει με πάταγο, φόρεσε τη μάσκα του προβάτου. Όλα ήρεμα και μέλι-γάλα κατά τη διάρκεια της συμπεριφοράς του προβάτου. Η Νέα Δημοκρατία έπεσε στην παγίδα και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, διάδοχη του ΓΑΠ αν όχι αντ’ αυτού. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού χαρακτηρίστηκε και βρέθηκαν όλοι στο λάκκο των λεόντων.

Ο δήθεν ανεξάρτητος τεχνοκράτης, φρόντισε να περιστοιχιθεί με καθαρόαιμους πασόκους και να συνεχίζει την καταστροφική, κατά γενική παραδοχή, πολιτική ΓΑΠ, μαζί με τη προπαγάνδα που ξέρουν να κάνουν καλά οι πασόκοι. Η Νέα Δημοκρατία φοβάμαι πως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

​Η «συνεργασία» αυτή στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες ωρίμανσης της αντικειμενικής πολιτικής συνεργασίας, έστω και αν το ΠΑΣΟΚ την ανάγκη φιλοτιμία ποιόν, εθιζόμενοι οι πολιτικοί σε κοινά συμφέροντα και εθνικές επιδιώξεις. Πιστέψαμε προς στιγμή πως επιτέλους οι πολιτικοί ανελίχθησαν σε υπεύθυνους και πολιτισμένους πολίτες, ακολουθούντες το κοινό συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, πέραν και πάνω των στενών κομματικών συμφερόντων και μιας καταστροφικής αντιπολίτευσης.

Φευ, γρήγορα και ίσως πρόωρα απογοητευτήκαμε! Έφτασε η εσπευσμένη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την διόγκωση του ελλείμματος, να πέσουν οι μάσκες και η πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ να βγάλει λάδι τους πραγματικούς ενόχους, όπως πράγματι ήταν ο προορισμός και η σκοπιμότητα της άκαιρης σύγκλησης της επιτροπής αυτής, όσο ακόμη υφίσταται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.

Είχε ήδη διαφανεί η σκοπιμότητα αυτή, αφού τελικά συστήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή, και όλοι περίμεναν τη συγκάλυψη.

Είχαμε όμως όλοι προβληματιστεί για το πώς και πόσο θα λειτουργούσε ο αρχικός προγραμματισμός, ύστερα από τις ηχηρές και αδιαμφισβήτητες αποκαλύψεις μαρτύρων, ακόμη και αυτή του Όλυ Ρεν. Υποθέταμε ότι θα εύρισκαν κάποιον εύσχημο τρόπο να … πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα ως ultimo refugio.
Πέσαμε έξω!
Ο λύκος απέβαλε τη μάσκα του προβάτου, που τόσο προσχηματικά και ανυπόφορα φορούσε, και τόσο αδέξια, αθώωσαν τους πραγματικούς ενόχους. Δεν σταμάτησαν έστω και εκεί. Ο λύκος δεν αστειεύεται.. Καταδίκασαν τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, για να λάμψει το γέρικο μαλλί του λύκου.

Καλά να πάθει και ο κ.Παπαθανασίου και η Νέα Δημοκρατία, διότι όταν λέγαμε ότι πρέπει οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την αλήθεια, με μια πανελλήνιας εμβέλειας συνέντευξης τύπου, μας αγνόησαν. Να δούμε τώρα πως θα αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία.

Την απάντηση θα πρέπει μάλλον να τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές. Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι ιστορικά εμείς οι Έλληνες, την ώρα του κινδύνου ενωνόμαστε και νικάμε.

Ας ευχηθούμε να μη διαψευσθούμε τώρα που ο κίνδυνος είναι ante portas.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δηλαδη οι δεξιοι οι αγαθοι και παρθενοι δεν μπορεσαν να δουν , αυτο που βλεπει ο καθε νοημων ;
    Τα κοροϊδεψαν τα παιδια ;
    Εσυ που γραφεις τετοια , ποιον κοροϊδευης ;
    Τα κομματικα μορφωματα δεν αφορουν ΚΑΝΕΝΑΝ , μονο τα λιγα γιδια που τους εμειναν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεωρω οτι δεν ξεγελασε με κανενα τροπο την ΝΔ,εκτος και αν η ΝΔ ηθελε να ξεγελαστει.

    εγω σαν ελληνας δεν θα πηγαινα ποτε με ενα τουρκο τον οποιο θεωρω εχθρο μου,παρα μονο εαν ειμαι προδοτης.

    οποτε αυτο που προκυπτει απο το παραπανω αρθρο,ειναι οτι και δυο,Πασοκ και ΝΔ, ειναι προδοτες της ελλαδος.

    αρκει μονο να ακουσουμε την παραχολογια και των δυο μεγαλων αυτων ηγετων του τιποτα,και ευθυς καταλαβαινουμε με τι εχουμε να κανουμε.

    πχ Πασοκ ή βαρβαροτητα ή την νεα εκδοση αυτου, ΝΔ ή ακυβερνησια...

    ειχα καθε καλη προθεση να πιστεψω στον κ.Σαμαρα,Κωνσταντινε μα νομιζω ή μαλλον πιστευω ακραδαντα οτι αν τον ψηφησω μετα τα οσα εχει υπογραψει ή συναινεσε κατα την συγκυβερνηση με το πασοκ,θα ειμαι προδοτης του εαυτου μου και της χωρας μου.

    πολλα τα θα και περισσοτερα τα ισοδυναμα μετρα αυτων που ταχα θα καταργησει,πχ χαρατσι.

    δεν θα καταργησει ενα νομο που εφαρμοσαν οι συνενοχοι του στο πασοκ
    γιατι δεν μπορει να το κανει.
    τιποτα απο οσα υποσχεται δεν θα γινουν πραξη γιατι απλα δεν μπορει να παρει πισω τις υπογραφες του ή των βουλευτων του.

    η αληθεια Κωνσταντινε ειναι οτι και το πασοκ και η νεα δημοκρατια δεν μας σεβονται ουτε ενδιαφερονται για μας.

    θυμησου τι εγραφες για τον ΓΑΠ,και την αγαπημενη του καρεκλα,αυτην του πρωθυπουργου.

    ο Σαμαρας γιατι να ειναι εξαιρεση λοιπον...η καρεκλα παραμενει καρεκλα και για να κατσουν σε αυτη πουλανε και την ψυχη τους ακομα.

    σε διαβαζω φανατικα μα σε καποια θεματα καμια φορα σε βρισκω αφελη,μετα τις εκλογες θα ειναι παλι μελι γαλα μεταξυ τους.

    οσο για τις εξεταστικες βγαζουν οποια αποφαση τους βολευει κατα την οποια περισταση,οποτε σταχτη στα ματια μας ριχνουν,το πασοκ μπορει και τα κανει ολα καλα ή το αντιθετο η νδ μπορει μα δεν την αφηνει το πασοκ και λοιπα παιδιαστικα για ανθρωπους που δεν φορανε παντελονια αλλα παντελονακια.

    Αυτους τους ανθρωπους αρνουμαι να τους ψηφησω γιατι ακομα και τωρα ασελγουν στο κουφαρι μου αλλα και στο κουφαρι ολων των ελληνων.

    ακομα δειχνουν οτι δεν εχουν καταλαβει τιποτα...

    (ισως δημοσιευθει ισως οχι,μα σε καθε περιπτωση ξερω οτι θα το διαβασεις,καλημερα και καλη λευτερια,Κωνσταντινε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ν.Δ. εχει παρα πολλους χαζοβιοληδες και το ΠΑΣΟΚ πολλους "για τη παρτη μας", η συγκυβερνηση τους παντα θα αποβαινει εις βαρος της ΝΔ γιατι οι κοιμισμενοι της βαρωνοι που ψοφανε για μεγαλεια, γινονται θυματα του ΠΑΣΟΚ που τους δουλευει ψιλο γαζι και οταν το αντιλαμβανονται ειναι αργα.Αυτα στη ΝΔουλα τα ξερει και ο τελευταιος γι αυτο ειναι εξαγριωμενοι με το Σαμαρα που το επετρεψε ομως το χρημα πολλοι εμισησαν τη δοξα ουδεις...Αντωνη την πατησες, επρεπε να περιμενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]