Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την στήριξη της Ελλάδας ζητάνε τα Σκόπια για να μπούνε στην Ε.Ε.


Την ανάγκη εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, επισήμανε η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Τεούτα Αρίφι, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της χώρας.

Σε συνέντευξη της στο σλαβομακεδονικό πρόγραμμα της "Ντόιτσε Βέλλε", (Deutsche Welle), η κ. Αρίφι, η οποία προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, ανέφερε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ αναμένει από την Ελλάδα μια εταιρική σχέση και υποστήριξη αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι θα μεταβιβάσει επισήμως το αίτημα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση πώς μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, όταν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μόλις πριν από μερικές ημέρες επανέλαβε ότι η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, η κ. Αρίφι απαντά:

"Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι πάντοτε υπήρχε διάθεση για συμβιβασμό, σε ένα πλαίσιο στο οποίο για τα ζητήματα ταυτότητας δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ενώ το ζήτημα της ονομασίας της χώρας για διεθνή χρήση μπορεί να εξεταστεί. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση από τη μακεδονική πλευρά για θετικές σκέψεις και ενέργειες και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ".

Η Τεούτα Αρίφι ανέλαβε καθήκοντα αντιπρόεδρου της νέας κυβέρνησης, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις της ΠΓΔΜ, πριν από περίπου δέκα ημέρες, αντικαθιστώντας τον Βάσκο Ναούμοφσκι, που κατείχε αυτή τη θέση στην προηγούμενη κυβέρνηση και προερχόταν από το VMRO-DPMNE.

Το κόμμα στο οποίο ανήκει η κ. Αρίφι, το DUI, συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού με το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μέχρι και πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον περασμένο Ιούνιο, η κ. Αρίφι διατηρούσε εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik) και συχνά διατύπωνε έντονα επικριτικές θέσεις για την πολιτική που ακολουθεί ο Ν. Γκρούεφσκι για το θέμα του ονόματος και για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Aμφιβαλλει κανεις οτι θα τους στηριξουμε;
    (χωρις κερδος κερατα,οπως ελεγε η γιαγια μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια ΕΕ; Δεν εχουν παρει τιποτα χαμπαρι οι γυφτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας τροπος για να μπουν τα Σκοπια στην ΕΕ ειναι...να βγει η Ελλαδα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο η Ελλάδα υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση,μόνο με το όνομα Βαρδάσκα οι Σκοπιανοί θα γίνουν μέλη της.Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί αρνούνται το παρελθόν τους και την δική τους ιστορία,ότι και να είναι αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]