Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ληναίος και Καζάκης καταγγέλουν: Την "Σπίθα" την έστησαν μυστικές υπηρεσίες


Σαββατοκύριακο μεγάλων εξελίξεων ήταν αυτό που μας πέρασε. Κι ενώ περιμέναμε (και φυσικά συνεχίζουμε να περιμένουμε την ολοκλήρωση των ζυμώσεων και των μετέπειτα εξελίξεων στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ) να "σκάσει η μπόμπα", αυτή ναι μεν "έσκασε", αλλά σε άλλο "τόπο".

Έτσι, σύμφωνα με επιστολές που κατέθεσαν Καζάκης και Ληναίος, δημοσιοποιούν την αποχώρησή τους από το κίνημα "Σπίθα", το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταγγέλουν ως κατασκεύασμα ξένων μυστικών υπηρεσιών...!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ. ΛΗΝΑΙΟΥ

Αγαπητέ Μίκη

Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.

Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.

Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν, συστηματικά, να αμαυρώσουν.

Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.

Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.

Στέφανος Ληναίος


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.ΚΑΖΑΚΗ

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης


Και από αυτό το σημείο, ανοίγει πλέον ένας φάκελος που πολλοί και για διάφορους λόγους θα ήθελαν να μην ανοίξει ποτέ: Ξένες μυστικές υπηρεσίες και πολιτικά κινήματα στην Ελλάδα...

Κωνσταντίνος

Ευχαριστούμε το "Ρεσάλτο" για τις επιστολές

Διαβάστε επίσης: Οι τρικλοποδιές και οι απειλές του συστήματος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

21 σχόλια :

  1. χιλια χρονια να ζησει το ρεσαλτο που εχει τα ματια της ψυχης ανοικτα που βλεπει την σαπιλα και οχι το περιτυλιγμα. Μακραν με την κλασσικοπεριπτωση τα αετισια ματια του χωρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραααάβο ρε παιδιά. Και τώρα μπορείτε να πάτε να κοιμηθείτε; Νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα;; Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε; ότι ο Μίκης δεν βλέπει; ότι βλέπει και το αφήνει να εξελίσσετε;
    Και τώρα τι θα γίνει; τι προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρουμε πολύ καλά τον βρώμικο, άθλιο και ύπουλο ρόλο του Θεοδωράκη στην Ελληνική ιστορία. Και για όσους δεν το ξέρουν καλά θα κάνουν να τον μάθουν...
    Συγχαρητήρια στους Καζάκη και Ληναίο που κατάλαβαν νωρίς την παρακρατική σπιθούλα που κάποιοι ήθελαν να ασχολούμαστε μαζί της...
    Ο αετονύχης Μίκης μπορεί να βρει προστασία στους πάτρωνές του, Αντένα, Μέγκα και λοιπές δυνάμεις...
    Για περισσότερα εδώ:
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «εμείς δεν βγάζουμε συμπέρασμα επί του βασίμου των καταγγελιών, εσείς?»

    Ναι, δυστυχώς βγάζω. Αυτά που βλέπω είναι τα ‘κρυφά καπέλα’ και μυστικές υπηρεσίες, πράγματα γιά τα οποία μιλούν τόσα και τόσα blogs. Και ο Δημήτρης Καζάκης και ο Στέφανος Ληναίος κατάλαβαν πως υπάρχουν κρυφά καπέλα μέσα στο κίνημα ΣΠΙΘΑ.

    Μία μορφή του ΕΑΜ υπάρχει εδώ ως πρόταση, αλλά με σεβαστό οργανωτικό υλικό: http://www.eamb.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα γινονται οταν η αριστερα υποτιθεται παει να προστατεψει το εθνος μας.... ειναι σαν να θελει ο λυκος να νανουρισει τα προβατακια...

    Η αριστερα ενα εχει και μονο στο μυαλο της , ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ και ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΩ ΤΡΟΠΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..... οπου ποτε δεν ανεβηκε δημοκρατικα , και οποτε ανεβηκε (πραξικοπηματικα) ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

    Την πατριδα μας θα την σωσουν ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ οι ΔΕΞΙΟΙ , αυτοι που αγαπουν τον τοπο, σεβονται την ιστορια του, κρατουν τα ηθη και τα εθιμα τους και κυριως ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ που το αιμα των προγονων τους τοσες φορες το ποτισε ..

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κρίση είναι ταξική και η λύση αριστερή...
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποιός μας λέει εμάς ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν έβαλαν τον Καζάκη να ρίξει λάσπη ή ότι ο Καζάκης δεν ριχνει λάσπη επειδή μέσω του μοντέλου οργάνωσης του Μίκη δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι προσωπικές του φιλοδοξίες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H ΣΠΙΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΛΗΝΑΙΟΣ,
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!! ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπιθο-μαλακίες για τις μάζες...!
    Ο Καζάκης είναι τεράστιος και μπράβο του που την έκανε από το λάκκο με τα φίδια. Ο κρατικοδίαιτος Θεοδωράκης εκτέθηκε (πάλι?) ανεπανόρθωτα. Τι στο καλό ασχολούμαστε με τα σκατά μας και δε καθαρίζουμε το κωλοχανείο μια κι' έξω....? Είναι δυνατόν να υπάρξει πολιτική και κοινωνική αλλαγή με αυτά τα σκουπίδια? Αναρωτιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό θα ήταν πριν αναγορευθούν σε ήρωες οι κ. Καζάκης και Ληναίος και πριν βιασθούν να σπηλώσουν την υπόσταση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ κάποιοι άλλοι , εκθειάζοντας τους καταγγέλοντες, να ονομάσουν τις ξένες μυστικές δυνάμεις , και ποια μέλη της ΣΠΙΘΑ τις υπηρετούν. Μήπως πραγματικά μπήκαν για να διαλύσουν αυτό το κίνημα εν τη γεννέσει του; Γιατί προβοκάτορες και εφιάλτες υπάρχουν πάντα όταν βλέπουν ότι γεννιέται αρκετά γρήγορα ένας ξεσηκωμός, αυτό είναι αρκετά γνωστό στην ιστορία μας. Από προβοκάτορες άλλο τίποτα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό θα ήταν πριν αναγορευθούν σε ήρωες οι κ. Καζάκης και Ληναίος και πριν βιασθούν να σπηλώσουν την υπόσταση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ κάποιοι άλλοι , εκθειάζοντας τους καταγγέλοντες, να ονομάσουν τις ξένες μυστικές δυνάμεις , και ποια μέλη της ΣΠΙΘΑ τις υπηρετούν. Μήπως πραγματικά μπήκαν για να διαλύσουν αυτό το κίνημα εν τη γεννέσει του; Γιατί προβοκάτορες και εφιάλτες υπάρχουν πάντα όταν βλέπουν ότι γεννιέται αρκετά γρήγορα ένας ξεσηκωμός, αυτό είναι αρκετά γνωστό στην ιστορία μας. Από προβοκάτορες άλλο τίποτα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι περισσότερο να αποκαλύψει ο Καζάκης.΄Ολα τα είπε ο άνθρωπος σ αυτήν εδώ τη φράση:

    "Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού."

    Όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με τις πολιτικές πληροφορίες, ξέρουνε και ποια οργάνωση είναι και ποιοί την κουλαντρίζουν και εδώ στην Ελλάδα και άλλα πολλά..
    Και ιστοσελίδες διαθέτει και φανατισμένο στρατό "Πολιτών του Κόσμου" κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ayti poy exoyn na poyn kati na to lene eponima. kai milao gia to sxolio pros ton miki... pantos prepi na enouoyme na stamatisoyn ta maxeromata epiteloys se ayti tin ermi xora kai na pari o laos ti tixi MAS sta xeria MAS.. exoyme POLEMO... kai malista ipoylo prepi na xesikouoyme... pernoyn ti patrida mas kai kauomaste kai toys kitame.. ayti poy einai sti kibernisi den einai ELLINES..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφήστε τα όλα αυτά στην άκρη.Δεν γνωρίζουμε τι γίνετε. Κοιτάμε τι μας έμαθε ο Κος θεοδοράκης,και προχωράμε. Και απο τον Κο Καζάκη μάθαμε τρελές,και οχι εξωγιηνες ιδέες,για το πόσο κοιμώμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφήστε τα όλα αυτά στην άκρη.Δεν γνωρίζουμε τι γίνετε. Κοιτάμε τι μας έμαθε ο Κος θεοδοράκης,και προχωράμε. Και απο τον Κο Καζάκη μάθαμε τρελές,και οχι εξωγιηνες ιδέες,για το πόσο κοιμώμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφήστε τα όλα αυτά στην άκρη.Δεν γνωρίζουμε τι γίνετε. Κοιτάμε τι μας έμαθε ο Κος θεοδοράκης,και προχωράμε. Και απο τον Κο Καζάκη μάθαμε τρελές,και οχι εξωγιηνες ιδέες,για το πόσο κοιμώμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφήστε τα όλα αυτά στην άκρη.Δεν γνωρίζουμε τι γίνετε. Κοιτάμε τι μας έμαθε ο Κος θεοδοράκης,και προχωράμε. Και απο τον Κο Καζάκη μάθαμε τρελές,και οχι εξωγιηνες ιδέες,για το πόσο κοιμώμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αποχώρηση του Καζάκη, αποτελεί ευτύχημα για τη ΣΠΙΘΑ, όπως αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας, το ποιόν του ανδρός και το πνεύμα του, από τα γραφόμενα του ίδιου, στην επιστολή παραίτησης του.
    Όθων Ιακωβίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ομοίως και η αποχώρηση του Θεοδωράκη θα είναι ευτύχημα για τις σπίθες Κ.Ιακωβίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πΟΙΟΣ ΜΙΚΗΣ ΡΕΕΕΕΕ??
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ(ΛΙΓΕΣ) ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ ΟΡΙΟΝΤΑΝ (ΤΑΧΑΜΟΥ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΠ??

    ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ?ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]