Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση με μολότοφ στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι στο φυλάκιο του τουρκικού προξενείου, στη Θεσσαλονίκη, στις 2.35 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν μολότοφ στο φυλάκιο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αποστόλου Παύλου. Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός. Η φωτιά έκαψε φυλλωσιές στην οροφή του φυλακίου και προκάλεσε φθορές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρόμοια επίθεση είχε γίνει και στα μέσα Αυγούστου.

Εκλογές πλησιάζουν και όπως ήταν φυσικό και για πολλούς -που γνωρίζουν- αναμενόμενο, η "επίθεση" αυτή είναι απολύτως φυσιολογική. Η ανάγκη συσπείρωσης των τουρκοφρόνων της Θράκης, αλλά και κάποια θέματα "μοιράσματος" εξουσιών και δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θράκης, απαιτούσαν μία τέτοια ενέργεια.

Όμως, πέρα από την "δράση" αυτή που είναι ουσιαστικά άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, όλα πλέον δείχνουν πως μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο αναιτιολόγητων επιθέσεν και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων (στο εξωτερικό) για τις διαθέσεις της Ελλάδας προς τις "φίλες" χώρες. Γνωρίζουμε για κάποιες συζητήσεις, που γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης Παπανδρέου με τους Τούρκους, οι οποίες έχουν ως βασικό θέμα το Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, τα νησιά, τις βραχονησίδες και τις νησίδες που βρίσκονται σε αυτό (όλα σχετίζονται με την δυνατότητα της υποθαλάσσιας εκμετάλλευσης του Αιγαιακού χώρου). Αυτές οι συζητήσεις "διαταρράσονται" από τέτοιες ενέργειες. Και η χώρα μας πρέπει να κάνει βήματα καλής θέλησης (υποχωρήσεις) για να αποδείξει(;) πως δεν σχετίζεται με τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην αρχή ενός κύκλου δράσεων που όλα δείχνουν ζημία για την Ελλάδα... Το χειρότερο σενάριο (αυτή τη στιγμή) θα ήταν η "μετακίνηση" επιθετικών ενεργειών κατά μουσουλμάνων της Θράκης. Και αν αυτό συμβεί, να μην παραξενευτεί κανείς...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην ξεχναμε την βεβηλωση μουσουλμανικου νεκροταφειου στην Θρακη πριν ενα μηνα περιπου!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]