Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος Παπανδρέου γενικός γραμματέας του ΟΗΕ;

Λέτε να αληθεύει και να ήρθε η ώρα που περιμένουν όλοι οι Έλληνες; Αμάν και πότε να απαλλαγούμε εμείς και άσε τους άλλους να κουρεύονται. Εσωσε εμάς, ας πάει να σώσει και την Υφήλιο. Μπορεί κάποιος να αναρωτιέται: "Καλά τόσο καραγκιόζηδες είναι εκεί στον ΟΗΕ;" Η ποιότητα των γενικών γραμματέων του ΟΗΕ είναι όμως γνωστή τοις πάσι... και πρέπει να ομολογήσουμε πως οι άνθρωποι του ΟΗΕ πρέπει να κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να μπορέσουν να βρούνε κάποιον περισσότερο άχρηστο από τον Μπάκι Μουν...

Το περιοδικό “Επίκαιρα” δημοσιεύει σήμερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για πιθανή αξιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στη διεθνή πολιτική σκηνή. Το ρεπορτάζ επικαλείται θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό (financial times, οι οποίοι πρόσφατα χαρακτήρισαν τον Παπανδρέου ως “τον δικό τους άνθρωπο στην Ευρώπη”) καθώς επίσης και πρόσφατες διεθνείς πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού (και για το Παλαιστινιακό με αφορμή την επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα) για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “ο πρωθυπουργός προορίζεται να μετεξελιχθεί σε διεθνή παράγοντα.

Ρόλο για τον οποίο, από ότι φαίνεται, προορίζει και ετοιμάζει ο… ίδιος τον εαυτό του. Εξάλλου, οι πιθανότητες που έχει ο κ. Παπανδρέου, στο ενδεχόμενο που δοκιμάσει την “τύχη” μιας πιθανής υποψηφιότητάς του για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι μάλλον με το μέρος του και για έναν επιπλέον λόγο : ο επόμενος πρόεδρος του Οργανισμού θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο” υπογραμμίζει το περιοδικό.

Ένας φίλος με ρώτησε σχετικά: "Καλά, ο Γιώργος ξέρει να μιλάει Γαλλικά; (είναι προϋπόθεση για να γίνει κάποιος γενικός γραμματέας στον ΟΗΕ). Του απάντησα χαμογελώντας: "Γιατί ξέρει Ελληνικά;" (είναι προϋπόθεση για να γίνει κάποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας)...

Εν κατακλείδι, ο ΟΗΕ αποδεικνύει την μηδενική του σοβαρότητα, εάν καταλήξει στην συγκεκριμένη επιλογή. Αφού είναι γνωστό πως ο Γιώργος δεν μπορεί να "κουμαντάρει" ούτε περίπτερο και σε επίπεδο διοικητικής εργασίας δεν κάνει ούτε για... κλητήρας!

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Προπομπός αυτοκτονιών η Ελλάδα με αυτούς που ψηφίζουμε και ακολουθεί και η οικουμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το ανταλλαγμα ειχε ζητησει λοιπον για να ριξει τη χωρα στο ΔΝΤ. ΓΓ στον ΟΗΕ λιγα χρονακια λοιπον, και θα ξαναγυρισει απο μαυρος ασπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lefta exei giati den kathete na glytwsei kai aytos kai emeis alla edw poy ta leme den nomizw na yparxei kaneis kalyteros, oi ypoloipoi tha mas dwsoyn stegna twra an stamatisei o dikomatismos isws kati mporesei na ginei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]