Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τιμή της αξιοπρέπειας όπως την ορίζει ο Παπακωνσταντίνου

  • Πόσο αποτιμά την δική του αξιοπρέπεια ο υπουργός Οικονομικών; Αποκλείεται πάντως να την έχει ορίσει στα 360 ευρώ…

Δοθείσης της ευκαιρίας, λόγω του νομοσχεδίου περί του ασφαλιστικού και της επερχόμενης κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης που αυτό επιφέρει στο 95%, περίπου, του πληθυσμού της χώρας, ίσως θα έπρεπε να εστιάσουμε στο επιχείρημα των κυβερνητικών στελεχών και των υπαλλήλων του ΔΝΤ, που αποφασίζουν και διατάσσουν την εν ψυχρώ διάλυση και εκτέλεση του κοινωνικού ιστού της χώρας.
Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, υπάλληλος του ΔΝΤ και ουσιαστικός πρωθυπουργός της Ελλάδας (μην ξεχνάμε πως η δική του υπογραφή στις ό,ποιες αποφάσεις είναι η απαραίτητη και η πλέον βαρύνουσα προκειμένου να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί του ΔΝΤ και της Τρόικας στην Ελλάδα), αντιμετωπίζει τις πολιτικές επιθέσεις που του γίνονται σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αντιτάσσοντας το φαιδρό επιχείρημα της «αξιοπρεπούς σύνταξης» που προσφέρει η κυβέρνηση στους πολίτες. Μάλιστα, τολμάει ο μετέχων του ξεπουλήματος του ΟΤΕ στους Γερμανούς (υπήρξε σύμβουλος του ΟΤΕ την σημαντική χρονική περίοδο των διαβουλεύσεων πώλησης του πακέτου μετοχών της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών στους Γερμανούς) να αναφέρεται απειλητικά στο παρελθόν και στις πολιτικές που ασκήθηκαν από άλλες πολιτικές δυνάμεις, κατηγορώντας τους ουσιαστικά για αδράνεια και αναποφασιστικότητα που οδήγησε στην κατακρήμνιση των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας!!!
Το θράσος, βέβαια, δεν λείπει από κανένα στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου (προεξάρχοντος του πρωθυπουργού). Και δεν είναι μόνο η επιλεκτική απώλεια μνήμης από την οποία διακατέχονται οι μεμψιμοιρούντες κυβερνητικοί (που σε λίγο καιρό θα τρέχουν να σωθούν από την οργή του κόσμου), οι οποίοι επιμένουν να αγνοούν πως επί ΠΑΣΟΚ Σημίτη τινάχτηκε η «μπάνκα» των ασφαλιστικών ταμείων στον αέρα, όταν παράνομα διατέθηκαν τεράστια ποσά στο Χρηματιστήριο για να στηρίξουν την φούσκα, για την οποία ο έτερος "ανίκανος" Σημίτης επαίρονταν, χρησιμοποιώντας τις χρηματιστηριακές μονάδες ως δείγμα της καλής πορείας της Ελληνικής οικονομίας και του κυβερνητικού του έργου. Ξεχνά, ο τοποθετημένος (και μη εκλεχθείς ούτε από τον περιπτερά της γειτονιάς του, αφού εκλέχθηκε ως βουλευτής εκ του ασφαλούς από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ) υπουργός Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, πως εκείνη ήταν η κρισιμότερη περίοδος, κατά την οποία άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή τα χρήματα των ελλήνων ασφαλισμένων) και τεράστια ποσά μεταφέρθηκαν σε άγνωστες τσέπες ολίγων πολύ καλά πληροφορημένων…!
Ο θρασύς υπουργός Οικονομικών, όμως, δεν διστάζει να παίζει (ακόμη και σήμερα) με το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων σε αυτά, τολμώντας να αναφέρει πως η κυβέρνηση εγγυάται το μέλλον των ταμείων και πως εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή σύνταξη στους Έλληνες πολίτες. Ακριβώς στο σημείο αυτό, πρέπει να ελέγξουμε και τις δύο θρασύτατες αναφορές του τυχάρπαστου υπουργίσκου που νομίζει πως απευθύνεται στον Γιώργο Παπανδρέου και στη νοημοσύνη εκείνου που έφερε το ΔΝΤ στην χώρα:
- Η κυβέρνηση εγγυάται το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων
Η αναφορά αυτή, σαφέστατα ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και αποτελεί σαφή εμπαιγμό της νοημοσύνης σύσσωμου του ελληνικού λαού. Και αποτελεί πραγματικά απορία, το γεγονός πως κανείς δεν βρέθηκε να ρωτήσει αυτόν τον υπουργίσκο το πλέον απλό: Στο παρελθόν οι κυβερνήσεις δεν εγγυούνταν την ύπαρξη και την συνέχιση των ασφαλιστικών ταμείων; Οι παρελθούσες κυβερνήσεις δεν έδιναν καμία εγγύηση για τα αποθεματικά των ταμείων στα οποία εξανάγκαζαν τους έλληνες πολίτες να πληρώνουν εισφορές; Σαφέστατα και υπήρχαν εγγυήσεις, κρατικές, που διασφάλιζαν την ύπαρξη, τον ρόλο και την συνέχεια των ασφαλιστικών ταμείων. Όμως, οι ίδιοι που από το νόμο ήταν υποχρεωμένοι να φυλάξουν ως κόρη οφθαλμού τις ασφαλιστικές εισφορές των πολιτών, οι ίδιοι παραβίαζαν το νόμο και διαχειρίζονταν για «άγνωστες» σκοπιμότητες τα τεράστια ποσά, με υψηλότατα ρίσκα ή ακόμη και με την βεβαιότητα της απώλειάς τους!!!
Οι ίδιες κυβερνήσεις, λοιπόν, που έδιναν δια του νόμου εγγυήσεις, οι ίδιες κυβερνήσεις ξετίναξαν τις αιματηρές οικονομίες-αποθεματικά των πολιτών, προκειμένου να ικανοποιούνται ανάγκες της υγείας αλλά και για να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, μέσω μίας σύνταξης. Αυτά τα τεράστια ποσά τα εξαφάνισαν κάποια λαμόγια (όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλων των χρωματικών αποχρώσεων), παραμένοντας στο απυρόβλητο για άγνωστους λόγους.
Και έρχεται σήμερα, ο θλιβερός υπουργίσκος Παπακωνσταντίνου, να μας πει πως εγγυάται την ύπαρξη των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών τους!!! Ποιών ταμείων και ποιών αποθεματικών;
Μπορεί άραγε να μας πει ποια είναι τα σημερινά αποθεματικά, με πραγματικούς αριθμούς κι έπειτα να αναθέσουμε εμείς σαν πολίτες μία ξένη εταιρεία (κατά την προσφιλή μέθοδο που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να κάνει τις έρευνές του μέσω ξένων εταιρειών) να βρει την αλήθεια…
Τι εγγυάστε, λοιπόν, κύριε Παπακωνσταντίνου;
Μήπως εγγυάστε πως θα παραδώσετε άδεια ταμεία;
Μήπως εγγυάστε ότι θα παραδώσετε ένα συνονθύλευμα εργασιακών και ασφαλιστικών υποθέσεων που σαν γόρδιος δεσμός θα απειλεί τον μελλοντικό εργαζόμενο και ασφαλισμένο;
Τραγικέ και δύσμοιρε υπουργέ,... Δεν είστε σε θέση να εγγυηθείτε ούτε καν πως θα συνεχίσετε να υπάρχετε τον επόμενο Ιούλιο και τολμάτε να εγγυηθείτε το μακρόπνοο των σχεδιασμών του ΔΝΤ που αποσκοπεί στην πλήρη αφαίμαξη της χώρας;
- Η κυβέρνηση εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή σύνταξη στους ασφαλισμένους
Σαν πρόταση ακούγεται καλή, θα μπορούσε να γίνει και θέμα στην έκθεση στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Όταν όμως κανείς προχωρά στο… «ζουμί», τότε η πολιτική ανεπάρκεια και η ηθική ανυπαρξία του κυβερνητικού επιτελικού σχεδίου επί του ασφαλιστικού, τρομάζουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζει πως η σημερινή κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο γενοκτονίας του ελληνικού λαού και πληθυσμού.
Προσωπικά, δεν δύναμαι να γνωρίζω τι ακριβώς εννοεί με την λέξη αξιοπρέπεια ο υπουργίσκος του ΔΝΤ, Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζω, πάντως, μία περίπτωση κατά την οποία νεαρά εισπράττει σεβαστά ποσά για να παρέχει διάφορες υπηρεσίες (ζωντανές ή μέσω DVD) και η ίδια θεωρεί πως διατηρεί την αξιοπρέπειά της.
Σε άλλες περιπτώσεις, όπως οι πληρωμένοι δολοφόνοι, η αξιοπρέπεια τιμάται σε πολλά ευρώ (βλ. Αλβανούς «οικονομικούς μετανάστες») ή πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (εξαρτάται από τον τόπο εκτέλεσης ή την ιδιότητα του θύματος).
Κι επειδή η έννοια της αξιοπρέπειας είναι ιδιαιτέρως ρευστή, λίαν προσφάτως ο κύριος Παπακωνσταντίνου μας διεμήνυσε πως η αξιοπρέπεια της τρίτης ηλικίας αντιστοιχεί στο ποσό των 360 ευρώ!!! Ναι, τόσα χρειάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς ο έλληνας πολίτης. Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε το ΔΝΤ και οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα. Οι ίδιοι, βέβαια, έχουν μία άλλη αξιοπρέπεια, η οποία συνοδεύεται με μεγαλύτερα αριθμητικά ποσά (σε ευρώ ή σε δολάρια, δεν γνωρίζω), αλλά προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους «ιερές αγελάδες» στις οποίες αποδίδονται ιδιαίτερες τιμές…
Η αξιοπρέπεια, λοιπόν, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς μας ταγούς, τιμάται ιδιαίτερα χαμηλά όταν πρόκειται για τους πολίτες. Πού όμως βρίσκεται η αξιοπρέπεια των ιδίων; Δυστυχώς, πουθενά, επειδή είναι ανύπαρκτη. Εάν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια δεν θα είχαν αποδεχτεί να παίξουν τον ρόλο του εξολοθρευτή της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα συμπεριφέρονταν στους έλληνες πολίτες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ίσως θα ήταν πολύ καλό εάν ο κύριος Παπακωνσταντίνου αποφάσιζε να μισθοδοτείται με 500 ευρώ (όσο ο ανειδίκευτος εργάτης, γιατί ειδικευμένος υπουργός Οικονομικών δεν είναι, οπότε…) και να συνταξιοδοτηθεί με 360 ευρώ, αφού τόσα έχει αποφασίσει πως χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει. Προτείνω δε, να συνταξιοδοτηθεί άμεσα, για να πάψει να μεριμνά και να κουράζεται για το μέλλον της χώρας, αφού ήδη το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου διάσωσης το έχει πραγματοποιήσει…
Πριν ο κάθε Παπακωνσταντίνου απευθυνθεί προς τους έλληνες πολίτες, σοφότατο εκ μέρους του θα ήταν να αναλογιστεί τις ευθύνες των πραγματικών ενόχων, που συνεχίζουν να κινούνται ελεύθεροι στην χώρα ή σε άλλα σημεία του πλανήτη και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων. Διόλου απίθανο, μάλιστα, οι κλέφτες και τα διάφορα λαμόγια, να έχουν επενδύσει και στην πτώχευση της Ελλάδας, την οποία ίσως και να θεωρούν βέβαιη κοιτώντας το υπαλληλικό κυβερνητικό επιτελείο του ΔΝΤ…
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]