Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξένοι πετρελαϊκοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα

  • Άρχισε η εκποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας;
  • Διαψεύδονται οι απόψεις κυβερνητικών στελεχών περί ανυπαρξίας κοιτασμάτων
Τη σύσταση του φορέα που θα κάνει τους νέους διαγωνισμούς παραχώρησης για έρευνες πετρελαίου στη χώρα μας, προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το προχωρά στη δημιουργία επιτροπής που θα επεξεργαστεί το σχετικό σχέδιο ίδρυσης του φορέα με συντονιστή πρώην στέλεχος του ΙΓΜΕ.
Η σύσταση της επιτροπής ωστόσο φαίνεται να δημιουργεί τις πρώτες «μουρμούρες». Και αυτό γιατί ενώ στη χώρα μας υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται είτε εντός είτε εκτός των συνόρων στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, στην επιτροπή που μελετά τη σύσταση του φορέα φέρεται να μετέχει εκπρόσωπος μόνο μίας εταιρείας. Σήμερα, στον τομέα Ε&Π υδρογονανθράκων δραστηριοποιούνται κυρίως πέντε Ελληνικές εταιρείες: η Καβάλα Οιλ, η Ενεργειακή Αιγαίου, η Κρήτη Oil και Vegas Oil & Gas, και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.
Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι εφόσον τελικά υπάρξει μονομερής εκπροσώπηση στην επιτροπή είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν θέματα ανταγωνισμού και καταστρατήγησης της οδηγίας 94/22/ΕΚ καθώς και του ν. 2289/95. Δηλαδή την οδηγία και το νόμο που αφορούν την αποφυγή της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, την αποφυγή διακρίσεων και την αποφυγή νόθευσης του ανταγωνισμού.
Εάν το δημόσιο επιθυμεί να μετέχουν στην επιτροπή εκπρόσωποι της αγοράς, τότε καλό θα ήταν να μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν σοβαρή εμπειρία και έχουν πραγματοποιήσει έρευνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ειδάλλως, το κράτος θα πρέπει να «αφεθεί απερίσπαστο» στις αποφάσεις του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το δημόσιο συμφέρον, τις βασικές αρχές του ανταγωνισμού και με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τη χώρα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι μια χρονίζουσα εκκρεμότητα βαίνει προς επίλυση, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και παράλληλα για την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού που πιθανόν να υπάρχει στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας έχει χαρακτηριστεί από έγκυρες διεθνείς μελέτες ως «πετρελαιοπιθανή» περιοχή και είναι η πλέον ανεξερεύνητη σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, όπου μάλιστα υπάρχει αξιοσημείωτη παραγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα όχι μόνο από ελληνικές εταιρείες, αλλά και από γνωστούς διεθνείς πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. MA KALA O PAGALOS EIPE STIN BOULI APANTONDAS SE EROTISI TOY KOLOTOYMPA OTI DEN YPARXEI PETRELAIO STO ELLADA
    H APANTISI EXEI KATAGRAFEI SE VIDEO KAI EINAI DHMOSIEVMENEI STON ISTO
    PSEMATA EIPE O KLANIARIS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Μαρία Ευαγγέλου και Κυρία Χριστίνα Βαρβέρη,

    Σας γράφω επειδή οι ενέργειες σας για την παροχή επαγγελματικής βοήθειας στη γυναίκα μου και στην κόρη μου θα πρέπει να επανεξεταστούν από σας, μήπως και έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια και κάποιοι κανόνες δεοντολογίας. Η αποστολή σας δεν είναι ίδια με του δικηγόρου, η υποβοήθησή τους δηλαδή σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ενέργειά τους, έστω και αν στη συγκεκριμένη περίπτωση καταλήγει σε ψυχική ζημιά ενός ανήλικου παιδιού, όπως είναι η κόρη μου.

    Βασίζεστε απόλυτα στα λεγόμενα της γυναίκας μου, η οποία είναι άτομο που διανύει αυτή τη στιγμή οξύ ψυχωσικό επεισόδιο, και θα έπρεπε να είχατε διαπιστώσει την αλήθεια των λεγομένων της, προτού βασιστείτε απόλυτα σε αυτά και την καθοδηγήσετε τόσο την ίδια όσο και την ανήλικη κόρη μου στη διάλυση της οικογένειάς μας στην οποία σχεδόν έχουμε φτάσει. Η επιστήμη σας και η δεοντολογία σας σας επιβάλλουν να απαλάσσεστε από το νοητικό φίλτρο σας όταν ακούτε μια κατηγορία από ένα συγκεκριμένο άτομο (όπως είναι στην περίπτωση αυτή η γυναίκα μου) που σας παρουσιάζει εντελώς φανταστικά ή υπερβολικά παραποιημένα γεγονότα και καταστάσεις για να ζητήσει την επαγγελματική καθοδήγησή σας για την ουσιαστική διάλυση της οικογενείας μου. Δεν είναι δα και υπερβολικό να απαιτήσετε έστω και για 10 λεπτά της ώρας να έχετε και τη δική μου άποψη, προτού κατευθύνετε την κόρη μου στην καταδίκη, στην απαξίωση του πατέρα, στην υποβάθμιση του ρόλου και της επιμέλειας (κατά νόμο) που ασκώ σαν πατέρας στην ανήλικη κόρη μου, που στην περίπτωσή της είναι αδύναμη, ανώριμη και τελείως απροετοίμαστη για τη ζωή και έτσι πέφτει στα νύχια και στα παραμύθια του πρώτου τυχόντα, που γίνεται καθοδηγητής της στην καταστροφή της.

    Εάν είχατε ακούσει έστω και μια φορά και τη δική μου άποψη και δεν βασιζόσαστε απόλυτα στην παραποιημένη άποψη της γυναίκας μου (σύμφωνα με την αρχή την οποία σπουδάσατε στην επιστήμη σας της αποφυγής του λάθους "συμπέρασμα χωρίς επαρκή μαρτυρία"), θα είχατε επιτρέψει να διατηρηθεί η οικογένειά μου, να συνεχίσω να προσφέρω την βοήθειά μου χωρίς κανένα δικό μου ελατήριο ή προσδοκία ανταμοιβής, και θα τονώνατε αυτό που έχει ανάγκη ένας ανήλικος, δηλαδή να έχει "την πατρική παρουσία", χωρίς την οποία ορισμένα παιδιά παθαίνουν διάφορες νοσηρές καταστάσεις.

    Και καλά αν ήμουν τόσο σκάρτος - που ούτως ή άλλως δεν είναι δική σας αρμοδιότητα ή εξουσία να το κρίνετε, αλλά υπάρχουν δικαστές και εισαγγελείς για αυτό το ρόλο - όμως αν ρωτήσετε τη γυναίκα μου, μπορεί να σας πει στην αφέλειά της ενδεχομένως την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι έχει μπλέξει με ένα ελεεινό υποκείμενο, έναν χυδαίο πιτσαδόρο, που την καυλώνει με τις χυδαιότητές του και τα παχειά του λόγια. Και στη σχέση αυτή (Θεός να την κάνει σχέση!) την ενθαρρύνει μια αγάμητη φίλη της που έχει τρελαθεί στην αγαμία και θέλει να αποκτήσει σαν πιστή φίλη της τη γυναίκα μου, την οποία προτρέπει να διαλύσει το γάμο μας για να πάει να ζήσει μαζί της στην γκαρσονιέρα.

    Η κόρη μου έχει διάφορες ευαισθησίες και ιδιαιτερότητες για τις οποίες εσείς οι επαγγελματίες καλείστε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σύμφωνα με συγκεκριμένη δεοντολογία που (ακόμα και στην Ελλάδα που είναι ένα κράτος μπουρδέλο) έχουμε εμείς οι πολίτες το δικαίωμα να αξιώνουμε να τηρείται.

    Έγιναν πολλά που έχουν επίπτωση στην ψυχική υγεία της κόρης μου. Άν δεν αλλάξουν όλα τώρα αμέσως θα πάω στον Εισαγγελέα στη Σχολή Ευελπίδων να συζητήσω το θέμα μαζί του, να ακούσω τη δική του άποψη, ως προς το αν και ποιος έχει παραβεί το καθήκον του, και να ακολουθήσουν τα πράγματα το δρόμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]