Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ ανοίγει την πόρτα μας... Γιατί;

  • Οι Ναζί πίστευαν πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμμα τόσο περισσότερος κόσμος θα το πιστέψει. Αρκεί βέβαια να έχει κάποιος και τα κατάλληλα μέσα στον έλεγχό του
Ας μη βιαστούμε για τον ερχομό του ΔΝΤ… γιατί μάλλον οι κυβερνητικοί μας "άρχοντες" αποφάσισαν πως θα πρέπει να το τρενάρουν μέχρι τελικής πτώσεως, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει δική τους (οριστική) έξοδο από τη χώρα. Ίσως μάλιστα ισχυριστούν, μέσα από τα πολύ φιλικά σε αυτούς ΜΜΕ, πως τους αναγκάσανε να ζητήσουν ενεργοποίηση του σχεδίου. Οι κακοί ευρωπαίοι…
Ερώτηση Δημοτικού. Τα λεφτά θα μας περιμένουν ή αν τα αρνηθούμε ακυρώνεται η συμφωνία;
(Στην φωτογραφία διακρίνουμε την στάση-θέση που έχει πάρει η κυβέρνηση Παπανδρέου εν όψει των εξελίξεων)
Είναι πασιφανές πως η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδιώξει και αποφασίσει την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό του ΔΝΤ.
Κι όμως τα ελληνικά ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι
1) δεν το επιθυμεί και
2) πως και αν γίνει οι όροι τελικά είναι υπέρ μας.
Επικαλούνται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων όπως ο Καλλικράτης, το φορολογικό, το μεταναστευτικό χωρίς να έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση πάνω στο σχεδιασμό.
Τα επικαλούνται στο όνομα της οικονομικής εξομάλυνσης, στο όνομα μιας δήθεν θείας δίκης για ένα παρελθόν σπατάλης.
Τα επικαλούνται χωρίς καμία συναίσθηση των επιδράσεων που θα έχουν πάνω στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Και πρέπει να ρωτήσουμε. Ποιός τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Κανένας.
Πουλάνε διαφήμιση χώνοντας ψίχουλα δημοσιογραφίας μέσα. Πουλάνε πολιτική προστασία.
Δεν πρέπει να βαρεθούμε ποτέ να τους το θυμίζουμε. Όταν σταματήσουμε θα είμαστε κλινικά νεκροί πολίτες...
Το χρονικό της πορείας προς τον γκρεμό
Το χρονικό μιάς απόλυτα προβλέψιμης και προδιαγεγραμμένης πορείας πρός τον γκρεμό,ή το παγόβουνο. Διαλέγετε και παίρνετε.
Θα διαφωνήσω ότι φταίνε οι κακές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ναι, ασφαλώς φταίνε κι αυτές.
Ας μην μας διαφεύγει, όμως, και ας μην αθωώνουμε a priori, τον ΚΥΡΙΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ υπεύθυνο της τραγωδίας. (Ποιός φταίει; ποιός φταίει; Φταίει το κακό το ριζικό μας που λέει κι ο ποιητής). Λύσσαξε να γίνει "πρωτυπουργκό", μετήλθε όλων των θεμιτών κι αθεμίτων μεθόδων γιά να το καταφέρει. Κατηγόρησε, λαίκισε, εκβίασε με την προεδρική εκλογή, έταξε λαγούς με πετραχήλια (άθλιο Παπανδρεικό-Μινέικο - Τσάντ γονίδιο), κορόιδεψε, αρνήθηκε την συναίνεση τότε που του ζητήθηκε, διέσυρε ασύστολα την χώρα που τον "φιλοξενεί", ανά την υφήλιο. Βοηθήθηκε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ όσο κανένας άλλος Πασόκος από τα ΜΜΕ, ήδη από τότε που του πάσαρε το δαχτυλίδι, ο έτερος ανεκδιήγητος.
Ποιός θα ξεχάσει τα ξελιγωμένα παπαγαλάκια των καναλιών; “ο Γιώργος πληρώνει εισιτήριο στα διόδια Κορίνθου, ο Γιώργος κερνάει κουραμπιέδες τους ρεπόρτερς, ο Γιώργος πάει στο γυμναστήριο, ο Γιώργος κάνει ποδήλατο, τώρα περπατάει στο Καλέντζι (σιγά την παπική έδρα της Avignon!), η Σοφία Παπανδρέου παρακολουθεί από το μπαλκόνι, κλπ, κλπ.
Βεβαίως γιά τις ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μας, ευθύνες των καναλιών, τά 'χουμε ξαναγράψει, αλλά ΕΔΩ είμαστε! Θα τα ξαναπούμε. Γιατι ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, κύριοι "δημοσιογράφοι"’ - μαριονέτες. ΠΟΤΕ!
Και νά 'χεις και τους δυό τρείς σκεπτόμενους του Πασόκ, να παρακολουθούν χαιρέκακα την κατρακύλα του, καραδοκούντες γιά το οριστικό καναβάτσωμα.
Ζήτημα ημερών το ΔΝΤ
Οντως ζήτημα ημερών όπως επιβεβαιώνεται η προσφυγή σε δανεισμό ΔΝΤ με ευρωπαϊκό φύλο συκής. Φαίνεται τώρα πια να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το προσχεδιασμένο και προμελετημένο χαρακτήρα τουτου του εγκλήματος.
Η ταχύτητα υλοποίησης του σχεδίου ρευστοποίησης της ελλάδας και η πυκνότητα των χτυπημάτων, αλλά και των διαροών της κυβέρνησης που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την προδοσία δείχνουν ενεργή συνέργια με τους ξένους οίκους οι οποίοι απόζημιώνουν πλουσιοπάροχα τέτοια λαμόγια… Ολο το πολιτικό σκηνικό είναι συνένοχο και όχι μόνον οι πολιτικοί με τους “νταβάδες” εντολοδόχους τους.
Ακόμη κι οι “τρομοκράτες” έχουν βγάλει το σκασμό. Αυτοί οι τόσο μαχητικοί στα κτυπήματα αποδόμησης της ελλάδας φαίνεται τώρα το… απολαμβάνουν! Κάτι πολύ δυνατό και βαθύ που αντιστέκεται στο χρόνο συνδέει τους γυφτοπασόκους με την τρομοκρατία. Κάτι που αντιστέκεται στο χρόνο τους συνδέει όλους αυτούς με τις ξένες υπηρεσίες.
Αυτό καταλάβαμε πολλοί, το γράφουμε αλλά εις ώτα μη ακουόντων πάντα. Το αναφέρω τώρα διότι εκεί μάλλον βρίσκεται η ρίζα του κακού, η απαρχή των δεινων της πατρίδας μας… Ο Μεγάλος που θα μπορούσε να απαντήσει βρίσκεται σε τόπο χλοερό, ίσως ο γιός του ο γιωργάκης κάτι να χει ακούσει, αλλά θα πρέπει να ζοριστεί πολύ για να μιλήσει.
Τώρα περισσότερο από ποτέ φαίνεται η συμφωνία που έκανε ο πρωθυπουργός μας και τα αμερικανοσπουδαγμένα golden boys του, με τους διεθνείς friends των πολιτικο-οικονομικών funds.
Ο στόχος ήταν από την αρχή το ΔΝΤ, κυρίως για πολιτικούς γεωστρατηγικούς λόγους.
Η Ε.Ε αντέδρασε όπως μπορούσε στους σχεδιασμούς του δούρειου Jeffrey.
Από ότι φαίνεται ήταν ανέτοιμη στον πόλεμο του δολλαρίου εναντίον του ευρώ.
Ας μην γελιόμαστε άλλο.
Ο στόχος ήταν από την αρχή το σκληρό ευρώ, η ευρωζώνη και κυρίως η γερμανική ατμομηχανή της Ε.Ε.
Επίσης ενοχλούσε η αυξανόμενη γερμανο-ρωσική προσέγγιση.
Έκαναν τα πάντα για να βγάλουν τον Jeffrey πορδηπουργό, ώστε να θέσουν σε εφαρμογή τα πλάνα.
Η κυβέρνηση αυτή θα πέσει σύντομα και με πάταγο.
Απλώς δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.
Το φθινόπωρο είναι κοντά.
Για μια γρήγορη ματιά στο πολιτικό σας μέλλον… την άλλη εβδομάδα έχει εκλογές στην Ουγγαρία.
Όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα είχαν γραφτεί προ μηνών εδώ.
Ο πρωθυπουργός μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μαριονέτα τύπου Σακαασβίλι, που άγεται και φέρεται από τους Σόρος και σια.
Μια διαφορετική άποψη
Οι Υπουργοί ΔΕΝ έχουν συμφωνήσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Εμφανίζουν τώρα οι Αμερικανοί μέσω του προπαγανδιστικού οργάνου τους, του Reuters, ότι δήθεν υπάρχει συμφωνία, προκειμένου να εκβιάσουν τη Γερμανία με τον εξής τρόπο:
Με βάση τη φήμη (στην ουσία), την ψεύτικη είδηση, ότι οι Υφυπουργοί (;) Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν τους όρους στήριξης της Ελλάδας, κάτι για το οποίο μας προϊδέαζαν ήδη από χθες, σήμερα στηρίχθηκαν τα spreads λιγάκι.
Τι θα γίνει τώρα αν η Γερμανία βγει να διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία; Μα φυσικά, τα spreads θα ξαναχτυπήσουν ταβάνι. Στην ουσία, για να μην ισχύσει η δήθεν συμφωνία που έβγαλε το Reuters, θα πρέπει η Γερμανία να αναλάβει την “ευθύνη” του να στείλει την Ελλάδα στα Τάρταρα. Αν δεν το κάνει, θα πέσει στην παγίδα των Αμερικανών και θα “δώσει” αυτό που δεν θέλει να δώσει: Την εγγύηση του χρέους της Ελλάδας και, έμμεσα, όλης της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για έναν ηθικό εκβιασμό της Γερμανίας, που λίγες πιθανότητες έχει να πιάσει, διότι, στο βαθμό που γνωρίζω τους Γερμανούς, αντίκειται στη γερμανική νοοτροπία.
Αν δεν πιάσει, η Ελλάδα ίσως να χρεωκοπήσει τη Δευτέρα.
Αν πιάσει, το ευρώ τελειώνει ως νόμισμα, τουλάχιστον ως νόμισμα παγκοσμίων αξιώσεων, διότι χάνει τα “σκληρά” χαρακτηριστικά του.
Αν δεν πιάσει ο αμερικανικός εκβιασμός, η Γερμανία θα ξαναρχίσει να κατηγορείται από τα διεθνή μέσα ως δήθεν υπεύθυνη για τη χρεωκοπία της Ελλάδος, λες και δεν είναι υπεύθυνη για αυτό η κάθε Fitch που φροντίζει με κάθε τρόπο να μας στείλει στα τάρταρα.
Αυτό το άσχημο παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας, αποτελεί δυστυχώς έγκλημα το ότι έχει αποδεχτεί να συμβαίνει. Στην ουσία, έχει γίνει ο πολιορκητικός κριός της Αμερικής για να σπάσει την ισχύ του ευρώ. Αυτό αποτελεί ένα είδος πραγματικής προδοσίας εις βάρος και της χώρας μας, διότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα τα του οίκου της και να παραμείνει ισότιμη συμμέτοχος σε ένα νόμισμα που σύντομα θα αντικαταστήσει το δολάριο ως διεθνές νόμισμα. Αντί γι’ αυτό ρισκάρει με πολύ μεγάλη πιθανότητα (σχεδόν βεβαιότητα) τη χρεωκοπία της χώρας και, αν πέτύχει να αποφύγει τη χρεωκοπία, βοηθάει τότε το δολάριο να προστατέψει τη θέση του ως διεθνές νόμισμα. Αποτρέπει δηλαδή την Ελλαδίτσα από το να γίνει το νόμισμά της και διεθνές νόμισμα.
Πρόκειται δηλαδή για ένα lose-lose παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας, στο οποίο έχει εμπλακει η κυβέρνηση του ΓΑΠ. Αν το χάσει, χρεωκοπεί. Αν το κερδίσει, χάνει το νόμισμα της χώρας μας, το ευρώ, την πολύ ρεαλιστική ευκαιρία να γίνει σε λίγα μόνον χρόνια το παγκόσμιο νόμισμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πείτε μου πόσο πολύ πρέπει κανείς να μέμφεται το ΓΑΠ για αυτή την εξωφρενική, την άφρονα πολιτική του;
Το ερώτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, στην περίπτωση αυτή, είναι κατά πόσο ήταν ενήμερος ο Γιώργος Παπανδρέου για την επίθεση των αμερικανών μέσο Ελλάδας, σε Ε.Ε και το ευρώ.
Δηλαδή, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός μας, δουλεύει για την Ελλάδα και το νόμισμα της Ή για τα συμφέροντα της Αμερικής και του δολλαρίου;
Πάντως ΔΝΤ έχει και ένα καλό με την έλευσή του. Θα εξαφανιστεί το ΜΠΑΖΟΣΟΚ από προσώπου γης. Αν δεν φύγουν νύχτα. Μήπως, όμως, τους διατηρηθούν στις θέσεις τους, ως ανταμοιβή των καλών υπηρεσιών τους;

Η αθάνατη επίκαιρη ποίηση του Καβάφη
Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακούσθει
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές -
την τύχη σου που ενδίδει πιά, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μιά τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]