Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόπειρα του Ερντογάν να "βάλει χέρι" στη Μέρκελ!

  • Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα φθάνει η Ανγκελα Μέρκελ στην Τουρκία
  • Με τον Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος
Οι διαφωνίες Αγκυρας-Βερολίνου σχετικά με την τουρκική προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ και το καυτό ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν αναμένεται να κυριαρχήσουν στη διήμερη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Τουρκία.
Στην ατζέντα των συνομιλιών της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται πέραν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν, οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι διμερείς σχέσεις στον τομέα των επιχειρήσεων και του πολιτισμού.
Πριν φθάσει στην Αγκυρα η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της περί προνομιακής σχέσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί για πλήρη ένταξη, προκαλώντας εκνευρισμό στην τουρκική κυβέρνηση.
Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σε συνέντευξή του στη γερμανική επιθεώρηση Spiegel ότι η Τουρκία «δεν είναι μία χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για πλήρη ένταξη».
«Όταν γίνονται προτάσεις που διαφέρουν από αυτό το πλαίσιο είναι σαν να μετακινείς το τέρμα σε χτύπημα πέναλτι σε αγώνα ποδοσφαίρου. Είναι παράλογο» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη γερμανική επιθεώρηση Spiegel.
Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεσή του σε περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος του Ιράν εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.
Δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος των κυρώσεων δεν θα λειτουργήσει.«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η διπλωματία. Όλα τα όλα απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και δεν αποφέρουν τίποτα» ανέφερε κόντρα στη γραμμή της Δύσης που επιδιώκει την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν.Ο Ερντογάν έβαλε επίσης τα... θεμέλια για μία ακόμη διαμάχη με την Μέρκελ σχετικά με το θέμα της τουρκικής μειονότητας στην Τουρκία, επαναφέροντας πρόταση για τη δημιουργία τουρκόφωνων σχολείων στην Γερμανία.Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο.Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι θεωρεί τον εαυτό του πρωθυπουργό των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία για να δεχθεί τα «πυρά» της Ανγκελα Μέρκελ.
«Αν υπάρχουν ανησυχίες για δυσκολίες ανθρώπων με τουρκικές ρίζες εδώ, είμαι και εγώ η καγκελάριός τους» είπε η Μέρκελ...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]