Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δραγώνα, Οθωμανισμός και... επιστήμη

Κυρία Δραγώνα, προς ενημέρωσή σας, τολμά η αναξιότης μου να σας παρουσιάσει μερικά δείγματα τα οποία ενισχύουν τα γραφόμενά σας και φυσικά την επιστημοσύνη σας την οποία κακώς αρνηθήκατε προσφάτως με επιστολή σας απολογούμενη έναντι των μελών της Ακαδημίας των Αθηνών.
Η απορία μου είναι γιατί ως "επηρεασμένοι" εκ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αρνούμεθα να εφαρμόσουμε (εμείς οι βαφτισμένοι ως έλληνες) τα ήθη και τα έθιμα με τα οποία μας γαλούχησαν οι "ανώτεροι" τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι εργαζόμενοι σκληρά, είχαν αναγάγει αρκετές εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους σε επιστήμη.
Όσον αφορά τα οφέλη του οθωμανισμού επί των Ελλήνων, μία περίπτωση... θετικής επίδρασης του Τουρκικού πολιτισμού είναι και η παρακάτω...
Ο Ιταλός Fr Pasqua περιγράφει το σούβλισμα του Έλληνα υποπρόξενου της Δανίας Γιακουμάκη ή Σαλονικιού στην Χίο, στην πλατεία Βουνακίου με ένα μανουάλιτης εκκλησίας, το μεταλλικό μέρος βγήκε από αριστερό ώμο του θύματος, άκουσε το θύμα να φωνάζει «νερό, νερό» αλλά κανείς δεν τολμούσε να του δώσει.
Αλλά και ο Μακρυγιάννης συχνά αναφέρει για παλούκωμα αγωνιστών, μαζικά παλουκώματα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη μόλις άρχισε η επανάσταση των Ελλήνων τον 18ο αιώνα για το θέμα αυτό αναφέρεται ο Γερμανός τεχνίτης Johann Aygust Strait γράφει λοιπόν:
«...δύο κακούργοι σήκωσαν ψηλά έναν Έλληνα και μια Ελληνίδα και τους κάθισαν με δύναμη πάνω στο κοφτερό και αιχμηρό σίδερο έτσι που η αιχμή διατρυπώντας τα σπλάχνα έφτασε στο στήθος, παλούκωσαν έτσι 44. Καθώς ήταν οβελισμένοι σπαρταρούσαν σαν τα σκαθάρια που καρφώνουν τα παιδιά με την βελόνα για να διασκεδάσουν. Ένα θανατερό θανατερής αγωνίας ανέβαινε ως τον ουρανό. Κρατούσε μία ώρα έσβηνε και το κεφάλι έγερναν στο πλάι...».
Φυσικά οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν το παλούκωμα από της εμφανίσεως των στην ιστορία είναι μια καθαρά τούρκικης έμπνευσης εκτέλεση που την έφεραν από τα βάθη της Ασίας απ που εκπορεύονται και είναι δείγμα του πολιτισμού τους και της βαρβαρικής προέλευσης των. Μερικά δείγματα: Το 1470 κατά την άλωση της Χαλκίδας από τον Μωάμεθ Β οι αιχμάλωτοι στρατιώτες της φρουράς ανασκολοπιστήκαν. Το 1465 σουβλίστηκε ο Μιχαήλ Ράλλης αρχηγός των Ελληνικών στρατευμάτων που πολέμησε στο πλευρό των Ενετών.
Παραταύτα, θεωρώ ως κακοήθη τα γραφόμενα επί του 1ου συντάγματος που υπεγράφη κατά την επανασύσταση του ελληνικού κράτους. Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσει η εκλαμπρότητά σας διατί αναφέρονται οι αγωνιστές σε ελληνικό έθνος, καθώς και διατί ορκίζονται στην Αγία Τριάδα...!
"Εν ονόματι της Αγίας και αδιαιρέτου Τριάδος". Έτσι αρχίζει το πρώτο Σύνταγμα που υπεγράφη στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Μάλιστα, σύμφωνα με γραφόμενα του ειδικού Γαλλίνα, εχρησίμευσε τα μέγιστα στην επανασύσταση του ελληνικού κράτους, αφού παρεδέχθη τελείαν ανεξιθρησκείαν και ισοτέλειαν προηγούμενου νόμου περί εισπράξεως των τελών. Εκήρυξεν όλους τους Έλληνας ίσους ενώπιον των νόμων και δεκτούς εν πάση υπηρεσία του κράτους. Εξησφάλισε την ζωήν, την τιμήν και την ιδιοκτησίαν εκάστου υπό την προστασίαν των νόμων. Κατήργησε την δουλείαν, τα βασανιστήρια και την δήμευσιν. Διέταξε πας φυλακιζόμενος να ειδοποιείται εντός 24 ωρών περί της αιτίας της φυλακίσεώς του και να δικάζεται εντός τριών ημερών...".
Το επίμαχο σημείο του πρώτου αυτού Ελληνικού Συντάγματος, αγαπητή μου κυρία Δραγώνα, επιτάσσει πρώτιστα την ανάγνωσή του κι έπειτα την "μετάφρασή" του, από την... μεγαλοσύνη του πνεύματός σας...
«Το ελληνικό Έθνος, το υπό τη φρικώδη οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας κηρύττει σήμερον διά των νομίμων παραστατών του εις εθνικήν συνηγμένην συνέλευσιν ενώπιον θεού και ανθρώπων την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν».
Όπως προκύπτει εκ των ανωτέρω, κυρία Δραγώνα, μήπως ως βαφτισμένοι έλληνες, εμποτισμένοι από τον πλούτον της οθωμανικής αυτοκρατορίας, θα έπρεπε επιτέλους να εφαρμόσουμε τους παραδειγματικούς τρόπους "επαναφοράς" που χρησιμοποιούσαν οι επιστήμονες τούρκοι; Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, κυρία Δραγώνα, εσείς (κινούμενη εκ των αγαθών σας συναισθημάτων επί της επιστημοσύνης σας) θεωρείστε "παραστρατηθείσα" και έχετε άμεση ανάγκη της "φροντίδας" των ξεχασμένων (εκ των βαφτισμένων ελλήνων) τουρκικών ηθών και εθίμων "επαναφοράς" σας ή "εξαλείψεως" κινδυνολογικών για το κράτος απόψεων και τάσεων...
Και απορώ κυρία Δραγώνα, γιατί οι βαφτισμένοι έλληνες δεν αφήνουν να ξυπνήσει μέσα τους ο "ανώτερος" τουρκικός πολιτισμός... ο οποίος έχει καταγραφεί λεπτομερώς στα απομνημονεύματα αγωνιστών του 21 (1. Μακρυγιάννη, 2. Τερτσέτη,... 500. Κασομούλη, 501. Περαιβού κ.λ.π.), συναξάρια χιλιάδων νεομαρτύρων, εκτελέσεις μετά βασανιστηρίων λαϊκών, μοναχών, ιερέων, μητροπολιτών, πατριαρχών. Επίσης, αρχειακό υλικό μοναστηριών για βιασμούς, πυρπολήσεις, λεηλασίες. Παιδομάζωμα, κεφαλικός φόρος, εξανδραποδισμός, σκλαβοπάζαρα της ανατολής...
Αυτή είναι η δόξα και το μεγαλείο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και σας ευχαριστούμε κυρία Δραγώνα που μας δώσατε την ευκαιρία να την θυμηθούμε...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ασχολείσθε με άτομα και κείμενα τα οποία υποκινούνται από υποκείμενα

    Μία απλή λύση

    Να μη πατήσει κανένα παιδί στις 8 του μήνα στα σχολεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]