Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος: "Προετοιμαζόμαστε για σημειακές στρατιωτικές κρίσεις μικρής διάρκειας με τη Τουρκία"

Προάγγελμα σύγκρουσης;

Aναλύοντας πρόσφατα τη προτεινόμενη Δομή Δυνάμεων των ΕΕΔ μέχρι το 2020, είχα γράψει ότι "Ελλάδα και Τουρκία δε πρόκειται να εμπλακούν ποτέ σε ένοπλη αναμέτρηση, η οποία θα διαρκέσει πάνω από 48 ώρες".
Για πρώτη φορά η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας μίλησε ανοικτά για το θέμα αυτό. Κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι "δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε να ετοιμαζόμαστε για έναν γενικευμένο πόλεμο με την Τουρκία, αλλά για σημειακές στρατιωτικές κρίσεις μικρής διάρκειας που θα χρησιμοποιηθούν διπλωματικά στη συνέχεια", επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση "αμφισβητούμε το σύνολο των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς".
Κατά την άποψή του μπορεί να υπάρξουν σημειακές στρατιωτικές κρίσεις μικρής διάρκειας, για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε πιο προετοιμασμένοι, το οποίο (θα έπρεπε να) μεταφράζεται σε αναβάθμιση των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και της ικανότητας Συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ΙSR) από επίγειες και εναέριες πλατφόρμες των ΕΕΔ.
Σημαντική ήταν και η παραδοχή εκ μέρους του ΥΕΘΑ για τις παραβάσεις και παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών, ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολιτικές πιέσεις, ώστε να οδηγήσουν στο τραπέζι των διπλωματικών διαπραγματεύσεων με πιο επαχθείς για εμάς όρους. Υπό αυτή τη λογική θα επανεξεταστεί και η εξοπλιστική πολιτική της χώρας αλλά και η νέα Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ας ελπίσουμε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος από τη πολυετή απραξία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που κατόρθωσε να είναι μακράν η χειρότερη από τη μεταπολίτευση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οποία σιγουριά ο Βενιζέλος. Και μετά ασφαλώς θα γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού θα έχει φάει τα μούτρα του ο ΓΑΠ με το επερχόμενο ΚΡΑΧ. Αλλά φαίνεται πολιτικοί και λαός την ίδια καραμέλα μασάνε, αυτή που πέταξε ο Καραμανλής για "παγκόσμια κρίση". Κι ιδού πως φαίνεται η καταραμένη είσοδος μας στο Ευρώ. Αν είχαμε δραχμή, για σκεφτείτε πόσο θα μας επηρρέαζε η κρίση... Γιατί νομίζετε τα φτωχότερα κράτη βγαίνουν κερδισμένα; Γιατί δεν τα επηρρέασε καθόλου η κρίση; Παράδεισος θα ήταν τώρα. Κι άλλα πολλά. Θα σας ξαναεπισκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο χοντρος για να αναλαβη αρχηγος του ΠΑΣΟΚ μπορει
    να κανη ο ιδιος του την κριση και να ξεφωρτωθη
    τον bravo yorgo.Ακου εκει κριση 48 ωρων και πιος
    το λεει αυτο;Υπουργος της Ελλαδας και μαλιστα των ενωπλων δυναμεων,κρεμασμα θελουν τα ρεμαλια,
    και αυτος που ειπε παρτε την σημαια και φυγεται
    και πεςτε οτι την πηρε ο ανεμος,αντιπροεδρος της κυβερνησησης δεν ειναι;πιος τους ψηφηζει αυτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]