Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχεδιάζεται η δημιουργία Παγκόσμιας Αστυνομίας;

Φανταστείτε έναν κόσμο με χαλαρά σύνορα και ταχύτατα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, όπου διεθνή συνδικάτα του εγκλήματος συνεργάζονται και διαβρώνουν ολόκληρες χώρες, χρησιμοποιώντας τις ως βάσεις για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων.
Με τα τεράστια κέρδη τους, τα συνδικάτα εξαγοράζουν αξιωματούχους για να κάνουν τη δουλειά τους και δολοφονούν όσους τα εμποδίζουν. Φανταστείτε ότι οι ευνομούμενες χώρες αισθάνονται ανίσχυρες απέναντι στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα των εγκληματιών, βλέπουν τα συνδικάτα να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η παγκοσμιοποίηση, ενώ αυτές δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αποφασίζουν, λοιπόν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Φανταστείτε, δηλαδή, ότι η διασυνοριακή αστυνομική οργάνωση Ιντερπόλ, με τα 187 κράτη–μέλη της, συνεργάζεται με τον ΟΗΕ για να συντονίσουν τον πόλεμο κατά του εγκλήματος και για να ιδρύσουν μια αστυνομική δύναμη που θα δρα σε χώρες όπου οι τοπικές αρχές είναι διεφθαρμένες ή ανίκανες να αντισταθούν στα συνδικάτα.
Οπως φαντάζεστε, όλα αυτά συμβαίνουν ήδη: τα συνδικάτα του εγκλήματος παράγουν και μεταφέρουν ναρκωτικά από τη μια άκρη της Γης στην άλλη, ελέγχουν κάποιες χώρες (όπως λέγεται για τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία, τη Γουινέα Μπισάου), αξιοποιούν το Διαδίκτυο όχι μόνο για επικοινωνία αλλά και ως αστείρευτη πηγή εσόδων μέσω ηλεκτρονικής απάτης. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο ετήσιος τζίρος του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να ισοδυναμεί με το 15% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Σε απάντηση, λοιπόν, αυτές τις μέρες 60 χώρες συμμετέχουν σε ένα συνέδριο οργανωμένο από την Ιντερπόλ και τον ΟΗΕ στη Σιγκαπούρη, με στόχο την υιοθέτηση ενός «δόγματος παγκόσμιας αστυνόμευσης», το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ασφαλές δίκτυο επικοινωνίας και συμμετοχή σε ένα τεράστιο αρχείο πληροφοριών, όπως αρχεία DΝΑ, δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες. «Εχουμε ένα όραμα», είπε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Ρόναλντ Κ. Νόμπελ, στην International Herald Tribune χθες. «Οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται και θα εξοπλίζονται έτσι ώστε όταν σταματούν κάποιον να τον ελέγξουν θα έχουν στη διάθεση τους μια παγκόσμια βάση δεδομένων για την εξακρίβωση των στοιχείων του».
Το ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας των τελευταίων χρόνων μπορεί να μειώνει τις αντιστάσεις των πολιτών στην ιδέα μιας Παγκόσμιας Αστυνομίας με παγκόσμιο φακέλωμα. Αρκετοί μπορεί να αισθανθούν ότι ο πόλεμος εναντίον του εγκλήματος και της τρομοκρατίας απαιτεί και κάποιες θυσίες. Αλλά αν η ασύλληπτη δύναμη ενός παγκόσμιου ιστού αστυνόμευσης τεθεί στη διάθεση χωρών ή οργανισμών που δεν έχουν ως προτεραιότητα την ελευθερία και ευημερία των πολιτών (και ήδη δεν είναι λίγες), φανταστείτε τον κόσμο του μέλλοντος...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο ΓΑΠ μιλουσε για παγκοσμια διακυβερνηση!!
    Ειναι δυνατον να μην υπαρχει παγκοσμια αστυνομευση??
    Γιατι αλλωστε ψηφισαν ολοι μανιωδως το Ευρωσυνταγμα,χωρις να πληροφορησουν κανεναν μας??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]