Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη κινείται άτακτα και ολοταχώς προς την έξοδο...

Φυσικά δεν μπορούν να υπάρξουν συγκρίσεις, αλλά η κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει οι συναντήσεις του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με θέμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να στηθούν κάλπες για να ψηφίσουν όλα τα μέλη του κόμματος, θυμίζει την βιασύνη που επέδειξε πριν από δυο χρόνια σε μια αντίστοιχη περίπτωση ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Βέβαια, η κ. Μπακογιάννη δεν εισέβαλε στην Ρηγίλλης, αλλά όλοι όσοι δεν ανήκουν στο στρατόπεδό της διερωτώνται γιατί έκανε αυτήν την κίνηση. Ήταν επίδειξη δύναμης; Αισθάνεται ότι απομονώνεται λόγω της αποδοχής του αιτήματος να στηθούν κάλπες στην βάση και θέλησε έτσι να εμψυχώσει τους οπαδούς της; Δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρουν τι θα κάνουν οι άλλοι και θα προχωρήσει μόνη της, πράγμα που μπορεί να εμπεριέχει και τα σπέρματα της διάλυσης;
Όπως επισημάναμε ήδη η επιστολή της προς τον κ. Σιούφα για την μη συμμετοχή της στην χθεσινή σύσκεψη στη Ρηγίλλης ήταν Σκόπιμα ασαφής . Σύμφωνα με την επιστολή: «Ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη διαδικασία προκριθεί και είναι σύμφωνη με το καταστατικό».
Τι εννοεί άραγε η ανακοίνωση όταν αναφέρει πως ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί…και…από το Έκτακτο Συνέδριο.. και από τα μέλη; Μήπως να εκλέξουν πρόεδρο την ίδια, ή κάποιον άλλον «μεταβατικό» της αρεσκείας της, ο οποίος θα ξανακάνει εκλογές για να τον/την ξαναεκλέξουν; Μήπως έχει χάσει κανείς την μπάλα;
Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη είναι σκοπίμως ασαφής για να αποκρύψει ότι αποφεύγει να θέσει τον εαυτό της στην κρίση της βάσης του κόμματος. Στην πραγματικότητα αυτό που λέει είναι να εκλέξουν την ίδια πρόεδρο και μετά να αναλάβει να εφαρμόσει τις χρονοβόρες διαδικασίες του καταστατικού προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος (συνελεύσεις, προσυνέδρια, εκλογές αντιπροσώπων κλπ). τα ίδια έλεγαν και διάφοροι δικοί της χθες βράδυ στα κανάλια
Αντιθέτως και ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος προτείνουν κάτι απλό. Να συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει να ψηφίσουν με κάλπη όλα τα μέλη.
Μετά την χθεσινή του συνάντηση με τον Σιούφα ο Σαμαράς δήλωσε: «Η εκλογή αρχηγού με κάλπη από την βάση σφυρηλατεί την ενότητα του κόμματος, δίνει κύρος στον αρχηγό και είναι η μόνη καθαρή λύση. Η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα συνεχίζεται για να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο συμμετοχής της βάσης».
Όλα λοιπόν επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής ένα πράγμα: Η ισχύς της κ. Μπακογιάννη στο «σύστημα», τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς (φανερούς και κρυφούς) είναι δεδομένη. Στη βάση όμως τα πράγματα είναι πολύ πολύ διαφορετικά.
Με αυτές τις εξελίξεις λοιπόν, η κυρία Μπακογιάννη επιβεβαιώνει πως δεν έχει καμία επαφή και φυσικά καμία απολύτως συναίσθηση για τα όσα η βάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί. Διακαής πόθος της είναι να αναλάβει την αρχηγία, διακυβεύοντας ακόμη περισσότερο την συνοχή του κόμματος στο οποίο θέλει να ηγηθεί. Φυσικά, η τοποθέτησή της στο να γίνει πρώτα το συνέδριο (και να εκλεγεί η ίδια πρόεδρος και αρχηγός του κόμματος και στη συνέχεια να οργανώσει εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, αντίκειται της κοινής λογικής, αφού όλοι ξέρουν πως είναι αδύνατον να μπορέσει να αντισταθεί (στην περίπτωση που θέλει να αντισταθεί) στον "πειρασμό" να "μαγειρέψει" τις ψήφους της βάσης. Η ίδια, άραγε, θα δεχόταν να μην θέσει τώρα υποψηφιότητα, να αναλάβει κάποιος άλλος (π.χ. Σαμαράς) την προεδρεία και στη συνέχεια να εκτεθεί μαζί με τους υπόλοιπους μνηστήρες στην βούληση της βάσης; (το ερώτημα είναι καθαρά ρητορικό, αφού όλοι γνωρίζουμε την απάντηση).
Η κυρία Μπακογιάννη διολισθαίνει συνεχώς, στην απέλπιδα προσπάθειά της να κατακτήσει το όνειρό της και να ικανοποιήσει την επιθυμία (αλλά και τις προσπάθειες) του λατρευτού της πατέρα... Με αποδεδειγμένη ηγετική ανικανότητα, αλλά και με πολιτική προσωπικότητα η οποία ευθέως μπορεί να αμφισβητηθεί από το έργο της ως υπουργός Εξωτερικών (η Ευρώπη μόλις πρόσφατα μίλησε για την εγκατάλειψη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας), η κυρία Μπακογιάννη προχωρά με ακανόνιστα βήματα προς την έξοδο από το κόμμα. Μία έξοδο που θα λυπήσει την ίδια και τα στρατιωτάκια της εντός του κόμματος, αλλά θα δώσει σοβαρές ελπίδες για επανένωση της Νέας Δημοκρατίας.
Σύσταση του ιστολογίου προς τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας: Διώξτε την Μπακογιάννη όσο πιό γρήγορα μπορείτε εάν θέλετε να συνεχίσετε να υπάρχετε. Ο χρόνος δρα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για όσο το πολιτικό "βαρίδιο" Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει να παραμένει μέσα στους κόλπους του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει επιτέλους να αποδείξει πως έχει κατανοήσει τα αυτονόητα, εάν επιθυμεί να της δοθεί η ευκαιρία για να προσπαθήσει για τα μέγιστα...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δέν υπάρχει περίπτωσι νά ψηφίσουμε Ν.Δ μέ αρχηγό τήν Κυρία.Ας τό καταλάβουν επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οικογένεια αυτή διέλυσε την Ένωση Κέντρου, διέλυσε και τη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης ευθύνεται για τα ότι άργησε η ΝΔ να πάρει εξουσία και μόλις για 3 χρόνια. Ας είναι καλά ο Σαμαράς που τον έριξε.
    Και λόγω της κάκιστης εικόνας της ΝΔ που όλοι θυμούνταν την κυβέρνηση Μητσοτάκη φάγαμε στη μάπα και το Σημίτη για αρκετά χρόνια.
    Τώρα ροκάνισαν και τον Καραμανλή.
    ΝΔ με Ντόρα δεν θα ψηφίσω ποτέ. Αυτή δίνει πιο πολλά και απο τον ΓΑΠ στην εξωτερική πολιτική.
    Πάντως είναι απολύτως βέβαιο οτι θα εκλεγεί η Ντόρα.
    Ενώ οι πάντες ξέρουν οτι όλοι προτιμούν Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις των εφημερίδων φαίνεται πως προηγείται η Ντόρα ώστε να δημιουργήσουν κλίμα και να πάνε οι Νεοδημοκράτες με τον ισχυρό και το νικητή.
    Όλα προαποφασισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξω η Γκεσταπίτησσα απο τη χώρα!!!!! Να φύγει να πάει στα αφεντικά της που την προωθούν με πολλά δολλάρια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστας, Θεσσαλονικη.14 Οκτωβρίου 2009 στις 11:18 π.μ.

    Ο αειμνηστος Παυλος Μπακογαννης, ναι, αν ζουσε, ειχε καθε δικαιωμα να ειναι αρχηγος της ΝΔ σημερα. Συναινετικος, πνευματικος, προσηνης, ουσιαστικος, ενας πραγματικος Ευρωπαιος Δημοκρατης. Η συζυγος του γιατι; Μονο και μονο επειδη ειναι η θυγατερα του Μητσοτακη και πρεπει να συνεχιστει η δυναστεια;
    Τερμα στις δυναστειες παιδια, ειμαστε ο περιγελος της Ευρωπης, 1 αιωνα τρια σογια, ουτε κληρονομικη βασιλεια να ειχαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]