Συνεχείς Ελληνορωσικές ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο
Διαδοχικές ελληνορωσικές ασκήσεις μικρής διάρκειας συμφωνήθηκε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν στη Μαύρη Θάλασσα και στο Αιγαίο από τους αρχηγούς των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας και Ρωσίας.
Παράλληλα, ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης και ο Ρώσος ομόλογός του, οι οποίοι συναντήθηκαν επισήμως στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού, συμφώνησαν σε ένα πρωτοποριακό για τις σχέσεις Ρωσίας- ΝΑΤΟ βήμα: την εκπαίδευση ρωσικών πληρωμάτων στο Κέντρο Ναυτικής Αντιτρομοκρατικής Αποτροπής της Συμμαχίας που λειτουργεί στη Σούδα. Αυτό όμως, υπό την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί γενική συμφωνία για τη συμμετοχή εκ νέου της Ρωσίας στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση Ακτίβ Έντερβορ στη Μεσόγειο.
Η πρώτη άσκηση (Πάσεξ) θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού ενός ελληνικού αρματαγωγού και ενός πλοίου γενικής υποστήριξης. Θα ακολουθήσει το ταχύτερο δυνατόν, όπως συμφωνήθηκε, αντίστοιχη άσκηση εκπαίδευσης στο Αιγαίο με κάποιο από τα διερχόμενα από την περιοχή ρωσικά πλοία.
Τα ρωσικά χόβερκραφτ
Οι δύο αρχηγοί είχαν εκτενείς συζητήσεις για την ανεύρεση μόνιμου τρόπου εφοδιαστικής και τεχνικής υποστήριξης των ρωσικής κατασκευής πλοίων ταχείας μεταφοράς (χόβερκραφτ) Ζubr που διαθέτει ο ελληνικός στόλος.
Για τη μέχρι τώρα μη ύπαρξη συμφωνίας οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το μερίδιο της ευθύνης, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι κατά τις συνομιλίες που αρχίζουν στις 6 Ιουλίου μεταξύ της Αθήνας και της ρωσικής εταιρείας εξαγωγής όπλων Ρόζομπονεξπορτ θα υπάρξει σημαντική πρόοδος.
Ο Ρώσος αρχηγός Ναυτικού δεσμεύτηκε ότι αν τα βήματα δεν είναι ικανοποιητικά για την υπογραφή συμφωνίας σταθερής υποστήριξης, τότε θα παρέμβει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας. Η Ελλάδα διαθέτει τρία πλοία αγορασμένα από τη Ρωσία και ένα από την Ουκρανία.
Αν μας αγαπούν τόσο πολλή οι Ρώσοι ας μας δώσουν πυρηνική τεχνολογία να τελειώνουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι δουλειά τους θέλουν και αυτή να κάνουνε , να πουλήσουν όπλα .
Ας μη σας φαίνεται ακατόρθωτο,εξάλλου προσπάθεια να γίνει πυρηνική δύναμη η χώρα μας έγινε επί Α.Παπανδρέου στα μέσα τις δεκαετίας του 80.
Πυρηνικές δυνάμης είναι αρκετές χώρες τις Ε.Ε. ας το έχουμε υπόψη μας.
Μία χώρα που έχει πυρηνικά μπορεί να διασφαλίση
μεγαλύτερα ποσά σε παιδία,υγεία,ασφάλιση.
Η παγκόσμια ελίτ συνομοσιολογικής βάσης αρνιέται επικουρικά με τους εδώ συνεργάτες τις να προμηθευση τέτοια τεχνολογία σε Δημοκρατικά κράτη σαν την Ελλάδα.
Αντίστοιχα χώρες όπως η Ινδία,το Πακιστάν,το Ισραήλ,η Β.Κορέα,έχουν.
Το συμπέρασμα είναι ότι τους είχαμε χύμα (Η.Π.Α.) μας ήρθαν και τσουβαλάτοι.
Κανεις δεν θελει την Ελλαδα πυρηνικη δυναμη ,διοτι αλλαζουν οι γεωστρατηγικες και γεωπολιτικες ισορροπιες στο Αιγαιο και στην Κυπρο και αυτο δεν συμφερει κανεναν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαστε μια ζωη υπο την επιβλεψη των αλλων, αλλα μακαρι καποια στιγμη να υπαρξει πυγμη απο πλευρας Εξ. πολιτικης και δουμε κατι θετικο.
ΓΜ