Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρές μάχες του Τουρκικού στρατού με τις δυνάμεις Κούρδων ανταρτών

Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από νάρκη

Εξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
Η νάρκη που είχε τοποθετηθεί από τους αντάρτες του ΡΚΚ εξερράγη τη στιγμή που στρατιωτικό όχημα περνούσε από δρόμο κοντά στο χωρίο Καβσάκ στη περιοχή Κουρκουτζά, στα ιρακινά σύνορα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Η νάρκη αυτή, όμως, πυροδότησε σειρά επιθέσεων του Τουρκικού στρατού προκειμένου να εκδικηθούν τους θανάτους των Τούρκων στρατιωτών και να ανακτήσουν την ψυχολογία που δεν υπάρχει ανάμεσα στους στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων.
Έτσι, μεγάλη επίθεση εξαπολύθηκε σε βάσεις Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ.
Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το πρωί "μία μεγάλη ομάδα" κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό επιτελείο στρατού στην ιστοσελίδα του.
"Τα μαχητικά μας εκπλήρωσαν επιτυχώς το καθήκον τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνές επιχειρήσεις εναντίον βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ για να αποδυναμώσει τους ισχυρούς πυρήνες των Κουρδικών δυνάμεων που δείχνουν να συντάσσονται πριν την μεγάλη αναμέτρηση που όλα δείχνουν πως πλησιάζει...
Εν τω μεταξύ, συλλήψεις εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές της Τουρκίας. Συνελήφθησαν τουλάχιστον 30 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στο ΡΚΚ, στην Σμύρνη, την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, το Βάν και την Μανίσα.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ καταδίκασε την επίθεση με σκληρή γλώσσα λέγοντας το εξής:
"Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες σε μία περίοδο που όλοι έχουν εντατικοποιηθεί με καλή θέληση αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο να αναβαθμίσουμε τις προδιαγραφές μας."
Ο Τούρκος πρόεδρος της Δημοκρατίας που συνεχίζει την περιοδεία του στην Κεντρική Ασία ζήτησε από το θεό να ευλογήσει τις ψυχές των μαρτύρων και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των νεκρών.
Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Τουρκίας Κιοκσάλ Τοπτάν έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Ο Τοπτάν στο μήνυμά του επεσήμανε πως τέτοιου είδους επιθέσεις που έχουν στο στόχο τους την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας στοχεύουν την ειρήνη και γαλήνη του έθνους.
Ακόμα διατύπωσε πως δεν θα πετύχει το σκοπό της η άνανδρη «τρομοκρατική οργάνωση» που θέλει να διαμελίσει την ενότητα και την ακεραιότητα της πατρίδας που ίδρυσε το Τουρκικό Έθνος με έναν επικό αγώνα.
Στο τηλεγράφημα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο στρατηγό Μπασμπούγ τόνισε πως η «τρομοκρατική οργάνωση» είναι υπό διάλυση.
Ο Ερντογάν λέγοντας πως η διαμελιστική «τρομοκρατική οργάνωση» προσπαθεί να δείξει την παρουσία της με άνανδρες και ύπουλες επιθέσεις επειδή δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις Τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας κατά μέτωπο είπε το εξής:
"Θα τιμωρηθούν σε οποία τρύπα και αν κρυφτούν."
Ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της Ένωσης Δήμων τόνισε την αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Τα λόγια του Ερντογάν έχουν ως εξής:
"Ο θεός να ευλογήσει τις ψυχές των μαρτύρων μας, συλλυπητήρια στο έθνος μας και θέλω να υπενθυμίσω πως η καταπολέμηση θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα."
Ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ επεσήμανε πως οι δυνάμεις ασφαλείας με τον αποφασιστικό αγώνα με αρχές, θα καθαρίσουν τα τουρκικά εδάφη από την τρομοκρατία που προκαλεί πόνο και απώλειες.
Ο Μπαϊκάλ είπε πως η Τουρκία θα κερδίσει τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία παρά τα εμπόδια που εμφανίζονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και θα διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα, την ενότητα του έθνους και την ζωντάνια της χώρας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]