Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία γίνεται τελικά ο "Ηγεμόνας" στην περιοχή;

Βαριές οι ευθύνες

των Ελλήνων πολιτικών


Πλήρης απραξία και

απαξίωση του ρόλου τους

Σιωπηλή η Μπακογιάννη

που οφείλει να παραιτηθεί


Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Τουρκία, τελικά ανέδειξε την γείτονα χώρα ως "χωροφύλακα" που παίρνει ηγετικό ρόλο στα δρώμενα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιά στάση θα κρατήσει από τούδε και στο εξής η Τουρκία στο Αιγαίο ή στην Κύπρο, όπως δεν μπορούμε και να γνωρίζουμε ποιά στάση θα κρατήσουν οι δικοί μας πολιτικοί (και ιδιαίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε πως την συμπαθεί).
Το κλίμα αβεβαιότητας με την αυξημένη προκλητικότητα των Τούρκων, κατά το τελευταίο διάστημα, προιωνίζει ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα μας. Χωρίς πολιτική βούληση, δίχως πολιτικό σχεδιασμό τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει μία Τουρκία που είναι απολύτως βέβαιο πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί από την πλευρά της στο μέγιστο δυνατό την συγκυριακή θέση που της "δόθηκε" από τον πλανητάρχη.

Στο ερώτημα, "τίς πταίει;" με λύπη μας διαπιστώνουμε την τραγική "ανικανότητα" συγκεκριμένων πολιτικών, που δυστυχώς δεν ανήκουν μόνο στην κυβέρνηση, αλλά στο ευρύτερο πολιτικό-κομματικό φάσμα. Το κύριο βάρος όμως, στην πλήρως αποτυχημένη πολιτική της χώρας μας το έχει η καθ' ύλην αρμόδια-υπεύθυνη υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα ΜΠακογιάννη, η οποία αποδείχθηκε τελείως ανεύθυνη και ανίκανη να παρακολουθήσει τις (δραματικές) εξελίξεις και να τοποθετήσει την χώρα μας σε μία (αν όχι ευνοϊκή) τουλάχιστον θέση ευπρέπειας μέσα στο διεθνές πολιτικό σκηνικό αλλά και συγκεκριμένα στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. Η "αστοχία" αυτή της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, δυστυχώς, έφερε σε μειονεκτική θέση τη χώρα μας έναντι της Τουρκίας, η οποία από τούδε και στο εξής θα κατέχει θέση "ηγεμόνα", επιβάλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ και προωθώντας ταυτόχρονα τα δικά της σχέδια εις βάρος της Ελλάδας.
Η κυρία Μπακογιάννη απέτυχε οικτρά να καλύψει και την πλέον βασική ανάγκη της χώρας μας, που είναι η αξιοπρεπής θέση της με βάση τα ισχύοντα γεωστρατηγικά δεδομένα. Παρ' όλα αυτά, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνεχίζει να την διατηρεί στη θέση της (ενώ έχει προειδοποιηθεί για τις "βλέψεις" της κυρίας Μπακογιάννη)...
Η προσωπική πολιτική δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται πάνω από την εθνική πολιτική. Οι προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες δεν είναι δυνατόν να υπερτερούν του κοινού συμφέροντος και του συμφέροντος της πατρίδας. Η συστηματοποίηση της εφαρμογής μη πολιτικής δράσης έχει τοποθετήσει τη χώρα μας στην χειρότερη θέση που υπήρξε ποτέ και οι υπεύθυνοι για τς ευθείες απειλές που λίαν συντόμως θα αρχίσει να εκτοξεύει η Άγκυρα, συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους και να απολαμβάνουν όχι μόνο πλουσιοπάροχους μισθούς και τιμές, αλλά προαλείφονται (γλοιωδώς) και ανωτέρων πολιτικών αξιωμάτων.
Ο ευτελισμός του πολιτικού ήθους μπορεί να είναι προσωπική, ή κομματική επιλογή... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όμως αυστηρά η μετατόπιση του ευτελισμού σε εθνικό επίπεδο και εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Και για να το πω με απλά λόγια: Μπορείτε όλοι εσείς, οι ανευθυνο-υπεύθυνοι των υπουργείων και των κομμάτων,να συμπεριφέρεστε σε προσωπικό επίπεδο όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να πέσετε στα τέσσερα και να γλύφετε χέρια και πόδια διαφόρων ηγετών, ηγετίσκων και παραγόντων...
Δεν έχετε όμως ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να συμπεριφέρεστε τοιουτοτρόπως, αφήνοντας υπόνοιες πως με την δουλικότητά σας αυτή εκπροσωπείτε και τις διαθέσεις των Ελλήνων. Ως πολιτικός κυρία Μπακογιάννη, έχετε θεσει τον εαυτό σας στην υηρεσία των Ελλήνων και των Ελληνικών συμφερόντων. Εάν επιθυμείτε να υπηρετείτε άλλους, πέρα από τους Ελληνες, οφείλετε να το δηλώσετε δημοσίως. Όπως δημοσίως οφείλετε να αποδεχθείτε τις ευθύνες σας και να παραιτηθείτε, σε μία ύστατη προσπάθεια να διασώσετε το πολιτικό σας κύρος...
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]