Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ομπάμα θα απαγορεύσει την καλλιέργεια κηπευτικών και την εκτροφή πουλερικών σε κατοικίες - Προς πραγματοποίηση προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού;

Η αμερικανική κυβέρνηση προωθεί σχετικό νομοσχέδιο

Ο έλεγχος του πλήθους μέσω της τροφής

Μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει η διάθεση της σημερινής κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα απαγορεύεται, αλλά και θα τιμωρείται αυστηρότατα με υψηλότατα πρόστιμα, η καλλιέργεια λαχανικών στους κήπους των σπιτιών, καθώς και η διατήρηση πουλερικών!!!
Σε καιρούς ιδιαίτερα χαλεπούς, με την οικονομία των ΗΠΑ να έχει καταρρεύσει σχεδόν εξ ολοκλήρου, η συγκεκριμένη παρέμβαση μοιάζει με σχήμα οξύμωρο. Κι αυτό επειδή για πολλούς αμερικανούς που διαμένουν σε μονοκατοικίες (όσοι δεν τις έχουν χάσει ακόμη από τις κατασχέσεις που δεν έχουν σταματήσει και που έχουν αφήσει στο δρόμο έναν –αδημοσιοποίητο- τεράστιο αριθμό οικογενειών) είναι μία λύση ανάγκης (και πραγματική σωτηρία) η επιστροφή σε προσωπικές βιολογικές καλλιέργειες (οπωροκηπευτικών) αλλά και η ιδιωτική εκτροφή πουλερικών.

Το επίσημο κράτος όμως, φαίνεται πως προτιμά να ασκήσει έλεγχο στις καλλιέργειες και γενικότερα στην τροφή. Η πρακτική αυτή θυμίζει κατά πολύ τον Στάλιν (κουπόνια για την αγορά τροφίμων), ο οποίος χρησιμοποίησε την τροφή προκειμένου να ελέγχει το πλήθος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Άραγε, ο καπιταλισμός έχει βρει την έκφρασή του σε σταλινικές μεθόδους ή η ανάγκη χειραγώγησης των μαζών που υποφέρουν αναδεικνύεται σαν μεγαλύτερη και χρησιμοποιείται προκειμένου να μην υπάρξουν λαϊκές εκρήξεις (άλλοι το ονομάζουν επανάσταση) που ίσως να οδηγήσουν σε τρομερές μεταβολές του κοινωνικού αλλά και του οικονομικού status που αυτή τη στιγμή επικρατεί στις ΗΠΑ;
Μήπως πρόκειται όμως για μία κίνηση καλής θέλησης-εύνοιας από την πλευρά του "σωτήρα" Ομπάμα προς τις εταιρείες κατασκευής μεταλλαγμένων τροφών; Το μέτρο είναι σίγουρα ακραίο και οι αντιδράσεις που ήδη διαφαίνονται, στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.
Ποιες είναι, αλήθεια, οι πιθανότητες να ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ποιές, επίσης, είναι οι πιθανότητες τα Ευρωπαϊκά κράτη και μέσα σε αυτά και η Ελλάδα, να μιμηθούν την συγκεκριμένη σταλινική (και δη αμερικανική) πρακτική ελέγχου των μαζών;
Μήπως άραγε θα πρέπει να κάνουμε κάποια αναγωγή μνήμης και να θυμηθούμε τα λεγόμενα του Πατροκοσμά (Κοσμάς ο Αιτωλός) ο οποίος είχε προφητεύσει πως «θα σας φορολογήσουν τα παράθυρα και τις κότες, αλλά δεν θα προλάβουν να τα εφαρμόσουν γιατί τότε θα γίνει πόλεμος…»;
Τα ερωτήματα που προκύπτουν, από την συγκεκριμένη ενέργεια, είναι πάρα πολλά. Και γίνονται περισσότερα εάν επίσης σκεφθούμε πως ο ίδιος άγιος γέροντας της Ορθοδοξίας είχε επίσης προφητεύσει «θα έχετε κυβέρνηση και δεν θα έχετε και θα συμβεί το κακό…».
Τι μας ετοιμάζουν;
Τι μας κρύβουν;
Τι έρχεται;
Για ποιόν λόγο ο πρωθυπουργός (σύμφωνα με φήμες) προ ημερών συναντήθηκε με ιδιοκτήτες μεγάλων σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και την επομένη ημέρα είχαν δοθεί σαφείς εντολές στο προσωπικό των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ (Ελληνικών συμφερόντων) να έχουν πενταπλάσια αποθέματα στις αποθήκες τους μέχρι τις 18 Μαρτίου;
Γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας μας ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αναβάλει όλα του τα ταξίδια για τον μήνα Μάρτιο;
Συμπτώσεις; Απλές φοβίες; Συνωμοσιολογίες; Ποιός ξέρει!
Το μόνο βέβαιο είναι πως προ των πυλών υπάρχει κάτι άγνωστο και αδιευκρίνηστο, που τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς θα μας δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα... διαβίωσης... Όπως και να έχει, θυμάμαι τα λόγια ενός ακόμη σύγχρονου μεγάλου γέροντα της Ορθοδοξίας, του Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος πολύ πρόσφατα δήλωσε πως έρχονται δύσκολες ημέρες και καλό θα είναι να προετοιμαστούμε πνευματικά, αλλά και υλικά (όμως χωρίς υπερβολές), για να αντέξουμε...
Κωνσταντίνος




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Konstantine,

    I istoselida sou einai apo tis protes pou episkeptomai kathimerina kai eisai axios syngharitirion gia ta arthra sou kai tis is vathos analysis.

    S'afto omos to arthro pou enmplekeis papadistika saloia, mpourdes kai profiteies, eheis hontro fault.

    An den to xereis na sto po na to matheis, eimaste ston 21 aiona, ohi stin lithini epohi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ισχύουν οι φήμες πως ο Καραμανλής πλησίασε τα σουπερ-μαρκετ και τους είπε να έχουν το πεντάπλασιο εμπόρευμα στις αποθήκες τους...φωτιά στα μπατζάκια μας. Θα τους μείνει στα ράφια και θα μας μουρλάνουν στις ανατιμήσεις πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zanglos, θέλω να σου πω, αν και είμαι απολύτως βέβαιος πως το έχεις παρατηρήσει και ο ίδιος, πως κάνω μία προσπάθεια σε αυτά που παρουσιάζω, να καλύπτω κάθε δυνατή συνισταμένη και κάθε πλευρά. Τα "παπαδίστικα", όπως τα λες, αναφέρονται και συζητιούνται ευρύτατα και η κατάθεση των συγκεκριμένων πληροφοριών αφορά και αυτούς που έχουν μία διαφορετική οπτική γωνία από τη δική σου, τη δική μου ή κάποιου άλλου. Δεν θέλησα να δώσω θρησκευτική χροιά στο εν λόγω δημοσίευμα, ούτε θέλησα να εμπλακώ στα συνωμοσιολογικά σενάρια, αλλά να αποδώσω μία γενική εικόνα, όλων μαζί, ώστε να καλύψω το δυνατόν την σφαίρα (και όχι τον μονοεπίπεδο κύκλο) της πληροφόρησης. Σε ευχαριστώ για τις καθημερινές σου επισκέψεις, που αποτελούν τιμή για εμένα, όπως και σε ευχαριστώ για την ευγενική σου "παρατήρηση", την οποία λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου ως παρέμβαση βοήθειας εκ μέρους σου στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλω καθημερινά. Να είσαι καλά και πάντα θα περιμένω τις παρατηρήσεις σου, όπως και όλων των αναγνωστών άλλωστε, που με βοηθάνε να σκέφτομαι ευρύτερα και να βελτιώνομαι και προσωπικά ως άνθρωπος. Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ της Ελλάδας με την υπερδύναμη μαίνεται από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ο Καραμανλής.

    ΕΝΝΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ:

    1.Μία ΜΟΝΟ μέρα μετά την ορκωμοσία της ΝΔ το 2004, οι Αμερικάνοι αναγνώρισαν τα σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Γιατί δεν το είχαν κάνει 8 χρόνια επί Σημίτη; Αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία, ΕΤΥΧΕ την ίδια μέρα που έχασε τις εκλογές ο Σημίτης να καταθέσουν την αναγνώριση; Προφανώς ο Σημίτης ήταν o άνθρωπός τους και δεν ήθελαν να τον πλήξουν πολιτικά. Δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς γιατί ο Σημίτης παρέδωσε στο Γιωργάκη το δαχτυλίδι, χωρίς να γίνει κανονικό συνέδριο εκλογής αρχηγού, όπως το 1995. Είχε εντολή.
    2.Το 2005 ήλθε το σχέδιο Ανάν. Ο Καραμανλής (μαζί με το μακαρίτη τον Παπαδόπουλο) είπε όχι στο σχέδιο Ανάν. Τότε άρχισαν τα όργανα από τους καναλο-εκβιαστές (κάνε ότι σου λέμε αλλιώς σε ρίχνουμε).
    3. Το 2006 άρχισαν οι συνεννοήσεις με τους Ρώσους για τους αγωγούς. Κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις ο Βουλγαράκης, που αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του Καραμανλή και κάποιων υπουργών, μέσω της Vodafone του Κορωνιά και της Ιντρακόμ του Κόκκαλη στην Παιανία.
    4. Ο Καραμανλής βάζει το Βουλγαράκη στο Ναυτιλίας και προωθεί τη συμφωνία για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
    5.Παραμονές των εκλογών του 2007 καίγεται η Πελοπόννησος. Μετά τη νίκη του Καραμανλή το Σεπτέμβριο υπογράφεται η τελική συμφωνία για τους αγωγούς με τον Πούτιν και κερδίζουν οι κινέζοι της Cosco (μετά από διεθνή διαγωνισμό) τα λιμάνια. Ο Βουλγαράκης είναι στο στόχαστρο της ΝSA.
    6.Μάρτιος 2008. Ο Καραμανλής ταπεινώνει τον προκλητικά φιλοσκοπιανό πλανητάρχη Μπούς στο Βουκουρέστι, με τη βοήθεια του Σαρκοζί. Πριν το Βουκουρέστι οι Αμερικανοί απειλούν, μετά σιωπούν. Οι σκοπιανοί συνεχίζουν το βιολί τους.
    7.Σεπτέμβριος 2008. Δύο υπόδικοι για κακουργήματα καναλάρχες (Κοντομηνάς, Κυριακού) και τρείς που τρέφονται μόνο από δημόσια έργα (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Βρυώνης) αρχίζουν συντονισμένη επίθεση στον Καραμανλή για μία αντιπαράθεση μεταξύ δημοσίου-μονής Βατοπεδίου που σερνόταν από το 2000, επί Σημίτη. Χρηματικές δοσοληψίες που να εμπλέκουν υπουργούς δεν φαίνονται πουθενά.
    8.Το Δεκέμβρη αρχίζουν ταραχές στην Αθήνα, που μεταδίδονται ακαριαία σε όλο τον κόσμο (πώς γίνεται να είναι στημένα τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία στο Σύνταγμα πριν αρχίσουν τα επεισόδια κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει) με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού από αστυνομικό στα εξάρχεια.
    9.Ιανουάριος 2009. Οι καναλάρχες έχουν καθημερινά πρώτο θέμα τις κραυγές του Γιωργάκη να γίνουν εκλογές (μόλις ενάμισυ χρόνο από τις προηγούμενες, πού ξανακούστηκε;). Αφορμή είναι αμφισβητούμενης φερεγγυότητας γκάλοπ που βγάζουν οι ίδιοι κάθε σαββατοκύριακο.

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;

    Οι Αμερικάνοι θέλουν οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα. Τα αμερικανικά συμφέροντα είναι πολλά, πάρα πολλά.
    1. Η αμερικανική βάση Bondsteel στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
    2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
    3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό Nabuskο που έρχεται από την Τουρκία.
    4. Μέσω των Ελληνικών λιμανιών οι Κινέζοι βάζουν πόδι σε όλες τις Ευρωπαικές αγορές και συσφίγγουν τις σχέσεις Ε.Ε. και Κίνας.

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

    Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά.
    Τα κτυπήματά τους όμως είναι συνεχή και κάτω από τη μέση. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων.
    Αφού δεν ακούει ο Καραμανλής χρειάζονται ένα πρωθυπουργό που λέει ναι. Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.

    ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;

    Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τέσσερα αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]