Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρηνικό εργοστάσιο θέλουν να κατασκευάσουν τα Σκόπια

Για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Σχέδια δημιουργίας ενός πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή του Mariovo συζητά η κυβέρνηση των Σκοπίων, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς.
Το έργο της κατασκευής αναμένεται να αρχίσει πολύ σύντομα και σχεδιάζεται η έναρξη του πυρηνικού εργοστασίου να γίνει το 2025. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το σχέδιο του Ινστιτούτου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής των Σκοπίων, το οποίο και αναπτύχθηκε από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων.

Το έργο αυτό, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να απασχολήσει πολλές κατασκευαστικές εταιρείες, θα έχει απόδοση πολλών μεγαβάτ και θα προσφέρει εργασία σε πολλούς ανθρώπους, ενώ θα απασχολεί στο τελικό του στάδιο περίπου 1.000 εργαζομένους, όπως εξήγησε ο Gligor Kanevce, μέλος της Ακαδημίας.
Η περιοχή του Mariovo προτάθηκε λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πυρηνικού εργοστασίου, αλλά και λόγω της ελάχιστης σεισμικής δραστηριότητας της συγκεκριμένης περιοχής.
Ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο κρίνεται ιδιαιτέρως φιλόδοξο για το κρατίδιο των Σκοπίων, την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, οι σκέψεις για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ενός πυρηνικού σταθμού δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, αναγκάζοντας στην ακριβή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικά σε ακριβά τιμολόγια εκ μέρους της ΔΕΗ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]