Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανός ΥπΕξ των Σκοπίων: Δεν αλλάζουμε την φανέλα «Μακεδονία»!


Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αντέδρασε μετά τη διαμαρτυρία των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- από τους οποίους ζητήθηκε η FFM ( FFM=Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας») να μην παίξει με αυτό το όνομα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, διότι αποτελεί ευθεία παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν αυστηρότατη προειδοποίηση για κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εάν οι συγκεκριμένες κυρώσεις θα επιβληθούν άμεσα σε αυτούς που παρουσιάζουν τα Σκόπια ως σκέτο «Μακεδονία», σε έναν χώρο μάλιστα όπου προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές!

Η απάντηση του «Μακεδόνα» Αλβανού πολιτικού, Οσμάνι έχει ως εξής:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας, είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Μητρώο ως Ένωση που δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ζήτημα της ονομασίας ‘Μακεδονία’, αφορά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις που λαμβάνουν κρατικά χρήματα.

»Εφ’ όσον, λοιπόν, δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα, η FFΜacedonia δεν έχει καμία υποχρέωση προσαρμογής βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας ορίζονται: ο κωδικός είναι MK, MKD. Ορισμένοι αντιδρούν επειδή δεν είναι NM, NMK, αλλά αυτός ο κωδικός προορίζεται μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών, δήλωσε ο Οσμάνι.

Φυσικά αυτά που λέει ο αλβανός υπουργός, είναι παραμύθι χωρίς δράκο. Η ενέργεια αυτή επαναλαμβάνουμε ότι συνιστά ευθεία παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών και με την ίδια ακριβώς λογική, βάσει του άρθρου 19 της συμφωνίας, δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να την καταγγείλει μονομερώς μαζί με τα τετελεσμένα της. Θα το κάνει;






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το προβλημα ειναι η καθαυτο "συμφωνια" !

    Αρθρο 1 παράγραφος 3 της πατσαβούρας της λίμνης:

    ε) Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του Δεύτερου Μέρους θα είναι ΝΜ ή ΝΜΚ. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD , όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης («ΔΟΤ»).

    ζ) Ο επιθετικός προσδιορισμός για το Κράτος, τα επίσημα όργανά του, και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του Δεύτερου Μέρους ή το σύντομο όνομα, ήτοι, «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή «της Βόρειας Μακεδονίας». Άλλες χρήσεις επιθέτου περιλαμβανομένων εκείνων που αναφέρονται σε ιδιωτικές οντότητες και δρώντες που δεν σχετίζονται με το Κράτος και τις δημόσιες οντότητες, δεν έχουν συσταθεί με νόμο και δεν απολαμβάνουν οικονομικής υποστήριξης από το Κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, δύνανται να ευθυγραμμίζονται με το Άρθρο 7 (3) και (4).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]