Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορέλ: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για "δύσκολες στιγμές" με τη Ρωσία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για "δύσκολες στιγμές" με τη Ρωσία, οι αρχές της οποίας φαίνεται ότι επέλεξαν "σκόπιμα" να κλιμακώσουν την ένταση με τη Δύση, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

"Πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακρά και δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μας με τη Ρωσία", είπε ο Μπορέλ στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

"Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία συνεχίζουν να επιδεινώνονται και βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να συνεχιστεί αυτή η αρνητική τάση και να φτάσει σε ακόμη πιο επικίνδυνα επίπεδα επιδείνωσης", σχολίασε.

"Οι ρωσικές αρχές φαίνεται ότι έχουν επιλέξει σκόπιμα να αυξήσουν τις εντάσεις με τη Δύση", υποστήριξε.

Για τον Μπορέλ, η ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, η τύχη του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η διπλωματική κρίση με την Τσεχία συνιστούν τρεις τομείς ανησυχίας. Καλώντας τη Ρωσία "να σταματήσει τις προκλήσεις της", σημείωσε ότι "προς το παρόν, δεν έχει επιδείξει την παραμικρή βούληση να βάλει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ούτε να αποδεχτεί την εδαφική ακεραιότητά της".

"Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται, αλλά παρέμειναν για πολύ καιρό" στα ουκρανικά σύνορα, συνέχισε, κάνοντας λόγο για 100.000 στρατιώτες σε αυτές τις επιχειρήσεις στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, στις ζώνες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές. "Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες", τόνισε. "Δεν επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε την κλιμάκωση, εντούτοις δεν θα αποδεχτούμε εκφοβιστικές τακτικές και θα πρέπει να αντιδράσουμε, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις", είπε.

"Πρέπει επομένως να υιοθετήσουμε ένα modus vivendi κατά το οποίο θα αποφεύγουμε τη μόνιμη σύγκρουση με έναν γείτονα που φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται σαν να ήμασταν αντίπαλοι", κατέληξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]