Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κατηγορεί την ΕΕ ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο


Σε επιθετικούς τόνους κινείται η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ μετά τη Σύνοδο των 27 στην κοινή δήλωση απευθύνουν προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα για κυρώσεις εφόσον αυτή επαναλάβει τις μονομερείς ενέργειες και τις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο όταν χαρακτηρίζει παράνομες τις τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή και εκφράζει την ελπίδα ότι η αιρεσιμότητα στα βήματα τα οποία η ΕΕ δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει για την αναθέρμανση των εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία δεν θα έχουν αποτέλεσμα να χαθεί η θετική δυναμική.

Στην ουσία το τουρκικό ΥΠΕΞ ναι μεν χαιρετίζει τις προσπάθειες αλλά και την κοινή δήλωση των «27», η οποία περιλαμβάνει την πρόθεση για θετικά βήματα των σχέσεων ΕΕ - Άγκυρας, ωστόσο απορρίπτει τις ευρωπαϊκές επικρίσεις.

Στην ίδια λογική το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι η ΕΕ αγνοεί τη μαξιμαλιστική τάση και τις μονόπλευρες προκλητικές δραστηριότητες του ελληνοκυπριακού διδύμου, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι χαρακτηρίζουν παράνομες τις έρευνες και γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, χωρίς να έχουν τη δικαιοδοσία πάνω στο θέμα αυτό.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]