Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Α’ Χαιρετισμοί σήμερα χωρίς πιστούς…


Κάλεσμα να ανοίξουν άμεσα οι εκκλησίες
Πιστοί στο πνεύμα του χριστιανομάχου κυβέρνηση και ιεραρχία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία θα γίνουν πάλι σε κλειστές εκκλησίες, χωρίς πιστούς και μεγάφωνα...

Την έντονη αντίδρασή της για τις εδώ και καιρό κλειστές εκκλησίες και την αδυναμία των πιστών να παρακολουθήσουν διά ζώσης την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών (σήμερα) εκφράζει η Ελληνική Λύση.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Ο Ακάθιστος Ύμνος, οι Χαιρετισμοί στην Παναγία, ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου, δεν συνδέεται μόνο με τη θρησκευτική λατρεία, αλλά αποτυπώνει την εθνική πορεία και υπόσταση του Ελληνισμού. Με τις απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης οι Χαιρετισμοί στην Παναγία θα γίνουν πάλι σε κλειστές εκκλησίες, χωρίς πιστούς και μεγάφωνα. Γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, του δικαιώματος απρόσκοπτης άσκησης θρησκευτικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα μια πολιτική για την πανδημία, που έχει αποτύχει παταγωδώς. Η Ελληνική Λύση καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες, όπως υποχρεούται από το Σύνταγμα της Ελλάδος».

Και αυτό ενώ η κυβέρνηση έχει νομιμοποιήσει τις δημόσιες συναθροίσεις για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που λαμβάνουν χώρα σχεδόν επί καθημερινής βάσης, χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια στους συμμετέχοντες.

«Αντίθετα, το πρόβλημά τους, ως φαίνεται, είναι με τις εκκλησίες, που θα μπορούσαν να τηρήσουν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι κατά το περσινό Πάσχα και την προηγούμενη περίοδο της Σαρακοστής οι ιεροί ναοί ήταν επίσης κλειστοί, με τους πιστούς να μην μπορούν να εκφράσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα εντός αυτών», 

καταλήγει η Ελληνική Λύση.

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]