Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Γύφτος παπάς δεν βλογάει»


Η κυρία Σακελλαροπούλου ως πολίτης έχει δικαίωμα να ζει όπως θέλει. Ανύπαντρη, παντρεμένη, να ζει με άντρα, γυναίκα, πέντε γάτες, τρία καγκουρό και ένα κοάλα. Ό,τι της κάνει κέφι και ποίοι είμεθα να μας δώσει ραπόρτο; 


Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Εδώ με το ζόρι κουμαντάρουμε το δικό μας κρεβάτι, δεν μπορούμε να μπλέξουμε και με τα ξένα. Μπορεί να είναι άθεη, Χάρε Κρίσνα, οπαδός της πατρώας θρησκείας των Οτεντότων ή Αντβεντίστρια της Εβδομης Ημέρας ή Μορμόνος και να περιμένει το διαστημόπλοιο. Έχει, ως πολίτης, το δικαίωμα να έχει εμμονές, ιδεοληψίες, να αρνείται το Έθνος, να μην πατάει σε εκκλησία, να περιφρονεί δεσποτάδες, να μην προσκυνάει το Ευαγγέλιο, να περιφρονεί το πρωτόκολλο, να γράφει άρθρα στην «ΕφΣυν», ανεπίσημο όργανο του πολιτικού περιθωρίου των αριστερόστροφων φασιστών. Όμως δεν είναι απλός οπλίτης.

Ο πρωθυπουργός είχε την ατυχή ιδέα να την επιλέξει γι’ αυτόν τον ρόλο, στον οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί και εξελίσσεται σε αυτό που στην αργκό του Πειραιώς και της μπάλας ονομάζεται παλτό, με υπερθετικό το μαρμάρινο παλτό. Εν προκειμένω είναι από μάρμαρο Πεντέλης διπλόφαρδο. Η δε παραβίαση του πρωτοκόλλου γίνεται προφανώς με την ανοχή της κυβέρνησης και μπορεί να είναι «ανεύθυνη», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα την αντιμετωπίζουμε λες και είναι μειωμένου καταλογισμού, να κάνει ό,τι της κατέβει, διότι δεν είναι. Ό,τι κάνει είναι προσεκτική και όλως προσωπική επιλογή.

Υπάρχουν κάποιοι νομικοί, ηθικοί και εθιμικοί περιορισμοί στις ήδη περιορισμένες αλλά υπαρκτές ευθύνες που έχει, διότι κάποιες έχει. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε αεροπλανικά, εθιμικές διαδικασίες είναι τα περισσότερα, αν όχι όλα, όμως μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν μια παράδοση, το πρωτόκολλο και κυρίως η επίγνωση του ποίου Έθνους άρχει, διότι μάλλον δεν το έχει πάρει χαμπάρι και δεν βλέπω τον Μητσοτάκη να έχει διάθεση να της θυμίσει πως δεν ορκίστηκε «στη ζωή του Μπιθικώτση». Ο πρωθυπουργός έχει γνωστές πεποιθήσεις, που μπάζουν πολύ από μεταμοντέρνα «πολιτική ορθότητα» και μπερδεύει την μπέρδα του με αυτά που επιτάσσουν η παράδοση και η ευπρέπεια της θέσης ενός Ανωτάτου Άρχοντος. Αν συνεχιστεί αυτό, θα μας κάνει βασιλόφρονες στα γεράματα η κυρία Πρόεδρος.

Δεν ξέρω εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την αιτία του αβυσσαλέου μίσους της Αριστεράς προς τη βασιλεία. Η πρώτη αιτία ήταν αυτά που συμβόλιζε: Έθνος, Ένοπλες Δυνάμεις, Ορθοδοξία, παράδοση, ευπρέπεια. Θα έλεγα και λούσιμο και καθαρά ρούχα. Ο δεύτερος λόγος ήταν ο ρόλος της στην καταστολή της προδοτικής χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας. Οταν φεύγανε κυνηγημένοι και ηττημένοι οι στασιαστές προδότες από την Κόνιτσα, από την άλλη μεριά έμπαινε στη ρημαγμένη πόλη πάνω σε ένα τζιπ η Φρειδερίκη, προκαλώντας εγκεφαλικά στους υπεύθυνους για την ασφάλειά της, που για το πρόσωπό της η Αριστερά έχυσε όλη τη χυδαιότητα και το μίσος, από τα οποία έχει πάντα μεγάλο απόθεμα, διότι έχουν ασκηθεί πρωτίστως μεταξύ τους, όταν αλληλοκατηγορούνταν ως «πράκτορες», «χαφιέδες» κ.λπ. Ποτέ δεν συγχώρεσαν το νικηφόρο πάθος της εναντίον τους, τα παιδιά που περιέθαλψε, ξεβρακώνοντας την καταστροφική λαίλαπα της ανταρσίας τους πάνω στους φτωχούς της υπαίθρου και το άγος του Παιδομαζώματος, που μόνο Τούρκοι και Κομμουνιστές έκαναν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι διεστραμμένες συκοφαντίες επαναλαμβάνονται σε κάθε ευκαιρία από δημοσιογραφούντες και ιστορικούς «επιστήμονες» με ακεραιότητα εκδιδόμενης αμοιβάδας.

Το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί, αλλά η Ιστορία δεν διαγράφεται, η αλήθεια υπάρχει. Οι βασιλείς, απόφοιτοι των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και επικεφαλής τους, δεν θα μπορούσαν ποτέ να προσβάλουν τον εαυτό τους και το ύπατο αξίωμα περιφρονώντας το πρωτόκολλο, την Εκκλησία, τα σύμβολα των Ελλήνων, όσα ορίζονται ήδη με το προοίμιο του Συντάγματος με την επίκληση της Αγίας Τριάδος, σταθερό από τα επαναστατικά συντάγματα ως το ισχύον σήμερα. Το ίδιο μίσος έχει η Αριστερά, σε όλες τις αποχρώσεις της, και για τους πολίτες ΠτΔ και εν γένει πολιτικούς που ήταν σάρκα από τη σάρκα της αληθινής Δεξιάς ή του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε π.χ. τον βασιλιά Παύλο, τον Κωνσταντίνο, τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τον Στασινόπουλο ή τον Κωστή Στεφανόπουλο να αποφεύγουν να προσκυνήσουν το Ευαγγέλιο ή να παρακολουθούν την παρέλαση δίπλα δίπλα με το αμόρε τους ή να πηγαίνουν στα Δωδεκάνησα στην επέτειο της ενσωμάτωσης με ημιάρβυλα.

Η Φρειδερίκη, καίτοι ισχυρή προσωπικότητα, ουδέποτε τόλμησε να σταθεί δίπλα στον βασιλέα σύζυγό της, όταν εκείνος ως αρχηγός του κράτους παρακολουθούσε την παρέλαση. Ο Αρχηγός του κράτους στέκεται μόνος. Δεν είναι γάμος κολλητής. Ούτε καμία των συζύγων των προέδρων που πέρασαν στάθηκε δίπλα τους να εισπράττει τους χαιρετισμούς των παρελαυνόντων τμημάτων, γιατί έτσι τους έκανε κέφι. Με ποια ιδιότητα; Ποιον θεσμικό ρόλο; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους μηδενιστές κάθε προέλευσης, διότι έχει και η ψευτοκεντροδεξιά τέτοιους, που ούτε δεξιοί είναι ούτε αληθινοί κεντρώοι. Μεσαιοχωρίτες είναι, αυτή η αριστερόστροφη βιοχλαπάτσα. Του χρόνου ας φέρουν και μια θεια τους να καθαρίζει φασολάκια, όσο περνάνε τα… στρατά.

Η Πρόεδρος όλου του Έθνους δεν μπορεί να μεταφέρει τις μειοψηφικές προσωπικές πεποιθήσεις της στα προεδρικά καθήκοντα. Μπορεί να παραιτηθεί και να φοράει ημιάρβυλα, σαγιονάρες, να τρέχει ξεκάλτσωτη στα λιβάδια κυνηγώντας πεταλούδες, να παίζει με τις γάτες της, αντί να τρέχει σε δοξολογίες και παρελάσεις, να μοστράρει παντού τον συμπαθέστατο κατά τα λοιπά κύριο συνάδελφο και σύντροφό της, όταν βλέπουν μαζί ιερωμένο να τον χτυπάει στον ώμο και να του λέει για πλάκα «δικός σου ο παπάς», να μας παίρνει στο ψιλό εμάς που σεβόμαστε όσα αυτή δεν συμμερίζεται, αλλά όλα αυτά να τα κάνει ως απλός πολίτης. Τότε θα υπερασπιστούμε και το δικαίωμά της να μην πιστεύει, να αδιαφορεί για ό,τι της καπνίσει, ό,τι δεν συμμερίζεται με όλους εμάς τους «οπισθοδρομικούς». Το έχει πει ο σοφός λαός, ρε αδέρφια, «γύφτος παπάς δεν βλογάει».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]