Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα καλά… πέφτει ξύλο στον παράδεισο;


Και εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν πρίμα για την κυβέρνηση των «νοικοκυραίων», που νύχτα (ως συνήθως) πέρασε μπόλικα ευεργετικά νομοθετήματα για τους εργολάβους δημοσίων έργων, καταργώντας τους κρατικούς ελέγχους επί των δραστηριοτήτων τους, και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα, τσουπ… σκάει το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό ανυποψίαστων πολιτών από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη, και γίνεται χαλασμός Κυρίου.

Κι’ αμέσως ξεχάστηκε ο Λιγνάδης, ξεχάστηκε ο Χαϊκάλης, ξεχάστηκε και ο τρομερός σεισμός της Θεσσαλίας.

Ξεχάστηκε μέχρι και ο Κουφοντίνας, που μάλλον θα τη βγάλει καθαρή τελικά, με αποτέλεσμα να ανακουφίζονται όλοι εκείνοι που προέβλεπαν κάψιμο της Αθήνας αν τυχόν πέθαινε στη βάρδια του Κυριάκου.

Έτσι από χθες το βράδυ η πρώτη είδηση είναι ο ξυλοδαρμός που λέγαμε.

Με τα ανεξάρτητα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) να επαναλαμβάνουν (κόπι πέιστ) την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, ότι δήθεν υπήρχαν ομάδες αντιεξουσιαστών στην πλατεία που επιτέθηκαν απρόκλητα στους ευγενέστατους αστυνομικούς.

Αποδεικνύοντας ότι η περίφημη «λίστα Πέτσα» έκανε δουλειά. Με τους λιβανιστές να κλείνουν το μάτι στα συριζοτρόλ, λέγοντας … «μάθετε μπάλα γατάκια».

Κάποιοι πάλι έπεσαν ξανά μανά από τα σύννεφα, έκπληκτοι που η αστυνομία δέρνει φιλήσυχους πολίτες, απλά επειδή δεν φοράνε μάσκα, ή συνωστίζονται Κυριακή μεσημέρι με 20 βαθμούς κελσίου στις πλατείες, αντί να είναι κλεισμένοι στα διαμερίσματά τους και να παρακολουθούν Ανίτα Πάνια, ή τον χαρωπό Δρα Σήψα να μας εξηγεί πως οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Όλοι αυτοί (που έπεσαν από τα σύννεφα) μου θύμισαν, εμένα τον ποταπό, εκείνες τις πρώτες μέρες του 1981, τότε που ο λαός πήρε για πρώτη φορά την εξουσία, και ο ήλιος επιτέλους ανέτειλε πάνω από τη χώρα μας.

Μέχρι τότε η αστυνομία έδερνε μόνο αριστερούς, και όλοι πίστευαν πως ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι σε δεξιούς.

Μέχρι που μερικές εβδομάδες μετά άρχισαν οι συνήθεις παλλαϊκές πορείες για την επέτειο του πολυτεχνείου, και ως είθισται έπεσε το ξύλο της αρκούδας από τα «πασοκικά» ΜΑΤ του Αρκουδέα, και μάλιστα αδιάκριτα, εναντίον και αριστερών και δεξιών, και γενικά όποιου έπεφτε στα χέρια τους.

Με τους τότε νεοδημοκράτες να … πέφτουν από τα σύννεφα.

Είχε να φάει δεξιός ξύλο από αστυνομικό από την εποχή του … Βενιζέλου.

Ξεχνώντας ή αγνοώντας πως η αστυνομία διαχρονικά υπακούει στο εκάστοτε καθεστώς, όποιο κι’ αν είναι αυτό.

Το είδαμε επί κατοχής, όπου οι χωροφύλακες συνέδραμαν τις κατοχικές αρχές, και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο, και το ξαναείδαμε επί χούντας.

Χώρια όλες τις ενδιάμεσες περιόδους.

Τελευταία φορά το είδαμε και επί ριζοσπαστικής αριστεράς, τότε που ο Αλέξης υποσχόταν κατάργηση των ΜΑΤ και αφοπλισμό της αστυνομίας. Το θυμόσαστε;

Τι έγινε τελικά; Τα ΜΑΤ όχι μόνο έδερναν σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά οι κλούβες τους είχαν πακτώσει το Μαξίμου περιμετρικά, μη τυχόν και κινδυνεύσει ο λαοπρόβλητος αριστερός πρωθυπουργός από την ανεξέλεγκτη λατρεία του πλήθους…

Σήμερα λοιπόν, που έχουμε «φιλελεύθερη» και «δεξιά» κυβέρνηση, δεν δέρνουν μόνο τα ΜΑΤ, αλλά και η ΔΙΑΣ!

Σε λίγο, όπως πάει, θα μας δέρνουν και οι… τροχονόμοι, μπορεί και οι πυροσβέστες!

Η οποία ΔΙΑΣ παρεμπιπτόντως μάλλον δεν υπάρχει ούτε στην Ικαρία, ούτε στην Πάρνηθα, αλλιώς δεν εξηγούνται τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά στο ξύλο.

Υπάρχει όμως στη Νέα Σμύρνη, που όπως μας λένε κάποιοι δαιμόνιοι αρθρογράφοι, αποτελεί χρόνια εστία αντιεξουσιαστικής ανομίας. Μια τεράστια γιάφκα δηλαδή.

Άσχετα αν την τελευταία φορά που έπεσε ξύλο στην πλατεία ήταν επειδή έχασε ο Πανιώνιος από τον Ατρόμητο… μια ποδοσφαιρική ομάδα που μάλλον έχει στους κόλπους της αναρχικούς και μπαχαλάκηδες, μπορεί και τροτσκιστές… ποιος ξέρει;

Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η μανία των αστυνομικών να ξυλοφορτώσουν έναν άοπλο πολίτη, που ήδη είχαν ακινητοποιήσει 4—5 συνάδελφοί τους.

Και που αν δεν υπήρχαν τα βίντεο παριστάμενων πολιτών, η αστυνομία και τα αδέκαστα ΜΜΕ θα μας έπειθαν πως επρόκειτο για κάποιον τρελαμένο σίριαλ κίλερ, μπορεί και χαπακωμένο μάστερ γκραν σενσέι του Αϊκίντο, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι απλά έκαναν τη δουλειά τους.

Οι οποίοι δηλαδή, διενεργούσαν ελέγχους τήρησης των υγειονομικών μέτρων, για λογαριασμό του κράτους.

Βέβαια, να μη ξεχνάμε ότι έχουμε πρωθυπουργό του οποίου ο επίσης πρωθυπουργός πατέρας είχε πει κάποτε προς τα ΜΑΤ «εσείς είσαστε το κράτος».

Θα μου πείτε το κράτος είναι πάντα ό,τι βολεύει τον καθένα.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, υπάρχει κράτος μόνο όπου μας βολεύει.

Π.χ. καταργούμε τους κρατικούς ελέγχους στα δημόσια έργα, στα αεροδρόμια και στις αερομεταφορές, στην «γραφειοκρατία» κλπ, αλλά το ενισχύουμε ιδρύοντας νέα αστυνομικά σώματα (π.χ. μετρό και ΑΕΙ), και αυξάνοντας τον αριθμό της υπάρχουσας αστυνομίας η οποία ήδη αριθμεί πάνω από 50.000 προσωπικό.

Και επειδή το κράτος έχει συνέχεια, αυξάνουμε και τον αριθμό των «εργαζομένων» στην ΕΡΤ, αλλά και των διορισμένων μετακλητών (αφισοκολλητών), σπάζοντας κάθε συριζέικο ρεκόρ.

Μη μας πουν και… «τζιμερικούς». Όλα κι όλα…

Περίεργα πράγματα… κάποιοι δηλαδή που σιτίζονται οικογενειακώς επί δεκαετίες από τον κρατικό κορβανά να υπόσχονται, και να υλοποιούν κατάργηση βασικών υποχρεώσεων και λειτουργιών του κράτους, που δυναμιτίζουν την ορθή λειτουργία του, ενισχύοντας παράλληλα τους «κατασταλτικούς», τους «ενημερωτικούς προπαγανδιστικούς», και τους «ρουσφετολογικούς» μηχανισμούς του.

Σχιζοφρένεια; Κάτι άλλο πιο ύποπτο; Who knows?

Εν τω μεταξύ, δεν βλέπουμε τον ίδιο ζήλο της αστυνομίας όταν πρόκειται για πραγματικούς μπαχαλάκηδες, οι οποίοι στις σπάνιες περιπτώσεις που προσάγονται (αφού έχουν ρίξει μολότοφ) για τα περαιτέρω, αμέσως αφήνονται ελεύθεροι, και μάλιστα όπως συνέβη προχθές με τον υιό Κουφοντίνα, συνοδεύονται πίσω στα στέκια τους από περιπολικά, ή ακόμη και από ταξί (που πληρώνει η αστυνομία).

Ούτε βλέπουμε τον ίδιο ζήλο και την ίδια αυταπάρνηση όταν μπαχαλάκηδες εφορμούν με μολότοφ επί … αστυνομικών τμημάτων, με τους γενναίους της ΔΙΑΣ να τρέχουν αλλόφρονες να κρυφτούν.

Τι παίζει τελικά;

Αδυνατώ να το αντιληφθώ…

Πάντως, όπως συμβαίνει ανέκαθεν, έτσι και σήμερα δυστυχώς η ελληνική αστυνομία δικαιώνει όλους εκείνους που χρόνια τώρα (ήμουνα νιος και γέρασα) την κατηγορούν, κυρίως επειδή δεν περιορίζεται στην δίωξη του εγκλήματος (ως οφείλει), όπου πλέον υπάρχει τεράστιο αντικείμενο, όρεξη να έχουν οι αστυνομικοί να κυνηγάνε κακοποιούς, αλλά ασχολείται κυρίως και ενθουσιωδώς με την καταστολή διαδηλωτών, και άλλων πολιτικών ως επί το πλείστον «παραβάσεων».

Αφήνοντας τους επαγγελματίες κακοποιούς στο απυρόβλητο.

Χθες την είδαμε να ασχολείται και με φιλήσυχους πολίτες , δέρνοντάς τους επειδή δεν είχαν στείλει το ανάλογο sms.

Τι άλλο μένει να δούμε με αυτούς τους άριστους που μπλέξαμε;

Ή όπως με ρώτησε πρωί πρωί ο φίλος μου ο Μήτσος (αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτης, και μάλιστα μητσοτακικός) «μα καλά, θα δέρνουν και τους νοικοκυραίους που τους ψήφισαν τώρα»;

Τι να του απαντήσω;

Και εγώ έπεσα από τα σύννεφα… «μα καλά, πέφτει ξύλο στον παράδεισο;», αναρωτιέμαι…

ΥΓ- Είδε κανείς καμιά από τις πάνω από χίλιες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ενεργά και με αξιοθαύμαστο πάθος για τον συνάνθρωπο στην Ελλάδα, με τις ευλογίες των εκάστοτε κυβερνήσεων, να σπεύδει να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας; Ερώτημα…

ΥΓ2-Είδε κανείς την ΔΙΑΣ να έχει τον ίδιο ζήλο για την τήρηση της νομιμότητας στις διάφορες πλατείες όπου οι «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες χωρίς πόλεμο) έχουν στήσει κράτος εν κράτει, κάνοντας ό,τι τους καπνίσει (και χωρίς μάσκες παρακαλώ) ανενόχλητοι; Δεύτερο ερώτημα…

StrangeAttractor
Antinews






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]