Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν που παρακαλάει για επενδύσεις!


Μετά την άνοδο που παρουσίαζε τις τελευταίες ημέρες η τουρκική λίρα, σήμερα ήρθε η ώρα της νέας κατρακύλας, μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν για να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός.

Το τουρκικό νόμισμα σημείωσε μείωση κατά 1,1% και η ισοτιμία επανήλθε στις 7,45 λίρες ανά δολάριο.

«Η κύρια δουλειά είναι να μειώσουμε τον πληθωρισμό μειώνοντας το επιτόκιο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος υποσχέθηκε ξανά ότι σύντομα θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις.

«Ένας από τους κύριους στόχους μας στην οικονομία φέτος θα είναι η επίτευξη σταθερότητας των τιμών», δήλωσε και υποσχέθηκε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί στο 3,6% του εθνικού εισοδήματος.

«Να μας εμπιστευτείτε και στην επόμενη περίοδο», ζήτησε από τους επιχειρηματίες και το λαό του, στέλνοντας ίσως και μήνυμα πρόωρων εκλογών.

«Χρειάζομαι επενδύσεις, χρειάζομαι απασχόληση, χρειάζομαι παραγωγή, χρειάζομαι εξαγωγές», είπε ο Ερντογάν. «Αν δεν έχω αυτά τα τέσσερα πράγματα, τότε δεν υπάρχει τίποτα».

Χθες, η μεγαλύτερη επιχειρηματική ένωση της Τουρκίας κατηγόρησε τις τράπεζες της χώρας για επιβολή υπερβολικά υψηλών επιτοκίων δανείων.

Οι τράπεζες στην Τουρκία αυξάνουν το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο δικό τους υψηλό κόστος χρηματοδότησης από την κεντρική τράπεζα.

Τα επιτόκια που χρεώνουν οι τράπεζες είναι «ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην παραγωγή και τις επενδύσεις», δήλωσε ο Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου, επικεφαλής της Ένωσης Επιμελητηρίων και Ανταλλαγών Προϊόντων της Τουρκίας (TOBB).

Το αυξανόμενο κόστος του φαγητού και η κατακόρυφη πτώση λίρα «τρώνε» τη δημοτικότητα του Ερντογάν, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Ορισμένοι Τούρκοι έφτασαν να αποθηκεύουν βασικά τρόφιμα, όπως μπισκότα για τα μωρά, ρύζι και ζυμαρικά για να γλιτώσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]