Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wannabe Discordians



Η Τουρκία άρχισε να απλώνεται τόσο έξω από το πάπλωμά της, όχι όσο δεν της κόβουν κάποιοι τα πόδια, αλλά όσο έχει η ίδια ανάγκη ώστε να μην τα μυρίζει. Δυστυχώς για την ίδια, η κατάστασή της χειροτερεύει ραγδαία και αναγκάστηκε να απλωθεί σε σημείο συμπαντικά ανεπίτρεπτο.

Η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα δεν ήταν έργο του συνήθους υπόπτου, δηλαδή της Mossad, ούτε της CIA. Ήταν εντολή του βαθέος κράτους του Τουρκικού καθεστώτος, που μεταφέρθηκε από τα χείλη του διοικητή της ΜΙΤ σε Ιρανούς, οι οποίοι και την εκτέλεσαν.

Η εντολή αυτή δεν είχε ως στόχο τη δημιουργία ρήξης μεταξύ Τουρκίας και Ιράν, παρόλο που οι Ιρανοί -και όχι μόνο- έχουν καταλάβει ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιβιώσει αναλαμβάνοντας με τον τσαμπουκά το ρόλο του παγκόσμιου νταβατζή των απανταχού Μουσουλμάνων.

Η εντολή αυτή είχε ως στόχο το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία νιώθει τις ανάσες της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών πάνω στον σβέρκο της. Ο Ερντογάν νοιώθει τη σκόνη από το χώμα που σηκώνει το πίσω λάστιχο του αγροτικού, σαν και αυτό που πήρε βόλτα τον Καντάφι.

Μυρίζει Τουρκική Άνοιξη.

Τί έκανε η Τουρκία για να κερδίσει χρόνο, μήπως και τη γλιτώσει;

Προσπάθησε να αποπροσανατολίσει και να διχάσει το Ισραήλ, απομακρύνοντας το -δικαιολογημένο γεωπολιτικά- ενδιαφέρον του από την Τουρκία και στρέφοντάς το άνευ λόγου και ουσίας εναντίον του Ιράν. Σπαταλώντας άπειρους πόρους και ενέργεια σε λάθος κατεύθυνση, η Τουρκία θεωρεί πως το Ισραήλ θα αποδυναμωθεί σε σημείο που, αφενός δεν θα μπορέσει να τηρήσει την επιθυμητή στρατηγική του έναντι της Ελλάδας και της Αιγύπτου, και αφετέρου δεν θα είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε covert operations της ΜΙΤ, κυρίως μέσω Ιορδανίας, και θα καταρρεύσει.

Όπως έχουμε αναλύσει και παλαιότερα (https://kostasxan.blogspot.com/2020/09/alexander-von-benckendorff.html), η Τουρκία έχει καταλάβει πως η Δύση έχει πάρει χαμπάρι το ρόλο της και είναι έτοιμη να την οριοθετήσει με το μόνο ρεαλιστικό και βιώσιμο για την περίπτωση τρόπο: να την κόψει σε 3 κομμάτια.

Από τη σχεδιαστική αντίδρασή της (https://kostasxan.blogspot.com/2020/10/blog-post_738.html), η Τουρκία έχει ετοιμάσει τον ολιστικό ανορθόδοξο πόλεμο εναντίον της πηγής, κατά τη γνώμη της, των προβλημάτων της: του Ισραήλ. Τώρα απλά ξετυλίγει το κουβάρι, πετώντας το μήλο της Έριδος. Δυστυχώς γι αυτήν, το μήλο είναι σάπιο και δεν κυλάει.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προσπαθεί να παρασύρει για μια ακόμα φορά τις ΗΠΑ σε πόλεμο υπεράσπισης των δικών της συμφερόντων, θεωρώντας ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ και θα χτυπήσουν το Ιράν.

Επιπροσθέτως, προσπαθεί να φέρει τις ΗΠΑ προ τετελεσμένων στη Βόρεια Αφρική, από τη μία συμπεριφερόμενη ως έχουσα αποικιοκρατικά δικαιώματα στη Λιβύη με το επιχείρημα «αν δεν πάμε εμείς, θα πάνε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, στηρίξτε μας και ελάτε μετά να συζητήσουμε τί θα κρατήσει ο καθένας μας» και από την άλλη προκαλώντας αστάθεια στην Τυνησία και κυρίως στην Αίγυπτο, ήδη απαιτώντας στο παρασκήνιο από τις ΗΠΑ να ρίξουν τον στρατηγό Σίσι.

Με λίγα λόγια, επειδή το βαθύ κράτος του Τουρκικού καθεστώτος έχει πάρε-δώσε με την αφρόκρεμα της Αγγλικής... αλυσίδας αγγελιοφόρων και ο Ερντογάν προσωπικά θεωρεί πως είναι ο Πούτιν της Μεσογείου, η Τουρκία σαν σύνολο έχει την ψευδαίσθηση πως έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ως κρατικός Discordian! Ύβρις!

Οι διάφοροι... «έγκριτοι αναλυτές» της έρμης Ψωροκώσταινας ασχολούνται με επί πληρωμή υποστήριξη εξοπλιστικών αναβαθμίσεων και νέων προμηθειών που θα έχουν απτό αποτέλεσμα αφού... σχολάσει ο γάμος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ακούνε «Langley Fork» και λένε «ωραίο πιρούνι!» για να μην πει κανείς ότι δεν έχουν γνώσεις...

Όταν το επίπεδο είναι τέτοιο, προφανώς και οι κάθε λογής εκτάσεις ποδιών πλέον του παπλώματος εκλαμβάνονται ως «κινήσεις με δυνατές πλάτες, αλλιώς δεν θα το έκανε». Αδυνατούν να αντιληφθούν πως η Τουρκία είναι με την πλάτη στον τοίχο και παίζει το τελευταίο της χαρτί, που είναι και μπλόφα.

Άντε τώρα να δικαιολογήσουν το «πάσο» που έπαιζαν μέχρι σήμερα... 

Anaconda



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]