Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Μετά τον κορονοϊό θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα


Την επανάληψη προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα προανήγγειλε ουσιαστικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας. Αν και ισχυρίστηκε ότι αυτή η δήλωση δεν συνιστά «απειλή», εμφανίστηκε σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί μετά το τέλος της πανδημίας του κορωναϊού.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι γεωτρήσεις που διεξάγει η Τουρκία γίνονται εντός της της υφαλοκρηπίδας της και πως η χώρα του δεν συζητά τα «κυριαρχικά της δικαιώματα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί.»


Σε ό,τι αφορά την ανατολική Μεσόγειο υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί με την Τουρκία πήγε να την παρακάμψει συνεργαζόμενη με άλλες χώρες.

«Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας. Εκεί είναι περιοχή δικής μας κυριαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]