Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιντλίμπ: Επελαύνει ο στρατός του Άσαντ


Ελευθερώθηκαν 16 χωριά που κατείχαν οι τζιχαντιστές

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από συμμαχικούς μαχητές από λαϊκές ομάδες άμυνας, κατάφεραν να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο στην περιοχή της νότιας υπαίθρου της Ιντλίμπ, απελευθερώνοντας περισσότερα χωριά από τα χέρια των υποστηριζόμενων από την Τουρκία αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών.

Το συριακό καθεστώς κατέλαβε 16 χωριά και πόλεις τις τελευταίες 36 ώρες, μετά από συγκρούσεις με ομάδες αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών. Οι ανακτηθείσες περιοχές είναι οι Sheikh Damis, Hantutin, Rakaya, Τal Al-Nar, Kafr Sajna, Sheikh Mustafa, Maarrat Al-Sin, Jabbala, Maarrat Mater, Maar Zita, Ba'rabu, Arinbeh και Maarrat Hurmah.


Συγκεκριμένα, τα χωριά Maarrat Al-Sin και Maarrat Mater βρίσκονταν υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών της Jabhat Fatah al-Sham, ομάδας που έγινε γνωστή με το προηγούμενο όνομά της, "Μέτωπο αλ-Νούσρα", που ήταν το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία.

Οι ακτιβιστές του SOHR έχουν καταγράψει περισσότερους θανάτους στις τάξεις των αντιμαχόμενων δυνάμεων στην πόλη Nayrab, ανατολικά της Ιντλίμπ. Έξι αντικαθεστωτικοί μαχητές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (NFL) και τέσσερις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις σημερινές συγκρούσεις και βομβαρδισμούς. Ενώ έξι Σύριοι στρατιώτες επίσης σκοτώθηκαν στις ίδιες συγκρούσεις.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Taftanaz, το οποίο χρησιμοποιείται από τις τουρκικές δυνάμεις ως στρατιωτική βάση, στα βορειοανατολικά της Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε θανάτους αμάχων, ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιθέσεων σε πολλά σχολεία στην πόλη Ιντλίμπ.

Ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν από τις ρουκέτες ανήλθε σε τέσσερις, μεταξύ των οποίων δύο δάσκαλοι, μια δασκάλα και ένας μαθητής. Εν τω μεταξύ, τα καθεστωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές με στόχο κατοικημένες γειτονιές της πόλης Ιντλίμπ, στις οποίες έχουν καταφύγει διάφοροι τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικοί, με τις φήμες ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, να πληθαίνουν. Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν πέντε άμαχοι.

Ο αριθμός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το καθεστώς και τα ρωσικά αεροπλάνα αυξήθηκαν σε περισσότερες από 150 σε περιοχές εντός και γύρω από την πόλη Ιντλίμπ, την πόλη Sarmin, τις πόλεις Al-Nayrab, Qominas, Al-Mastumma, στρατόπεδο Taftanaz, Mussaybin, Ma’arat Alia και Jabal al-Zawiya στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]