Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατεδαφίζεται το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο


Μετά από προστριβές μεταξύ Ελλήνων, Γερμανών

Αναφορά στην κατεδάφιση του αμφιλεγόμενου κτηρίου του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο κάνει η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το οποίο στάθηκε αφορμή για προστριβές μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών αρχών. Τελικά «επετεύχθη συμφωνία στις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία μετά την κατεδάφιση του ερειπίου θα χτιστεί ένα κοινό σχολείο. Ένα κομμάτι θα αποτελεί τμήμα του γειτονικού γερμανικού γυμνασίου Michelgymnasium και ένα τμήμα του ελληνικού σχολείου». Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά και από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «οι εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα».

Πηγή: Κατεδαφίζεται το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο, μετά από προστριβές μεταξύ Ελλήνων, Γερμανών https://hellasjournal.com/2019/09/katedafizetai-to-elliniko-scholeio-sto-monacho-meta-apo-prostrives-metaxy-ellinon-germanon/




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν δίνονται αρκετές πληροφορίες στο άρθρο και δημιουργούνται ερωτηματικά. Οι προστριβές σημειώθηκαν με αφορμή ποιο θέμα, άραγε; Εάν κατεδαφίζεται με σκοπό να μεταφερθεί κάπου αλλού για λογους χωροταξίας, έχει καλώς. Εάν όμως όχι, και συνεχίζεται η τακτική μείωσης του αριθμού σχολείων της ομογένειας, τότε όλοι φέρουμε μεγάλη ευθύνη και πρέπει να αντιδράσουμε. Η αντίδραση είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο. Είδαμε τι κατάφεραν οι κάτοικοι της Λαμίας τις προάλλες με τις έντονες αντιδράσεις τους. Δεν πέρασε η κατασκευή στρατοπέδου για λαθρομετανάστες στην πόλη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]