Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσική Πρεσβεία: Συκοφαντίες τα περί Ρώσων χάκερ!


Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα...

Με αφορμή όσα υποστήριξε από τη Βουλή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι Ρώσοι ή Κινέζοι πράκτορες υπέκλεψαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία διπλωματών.

Με τρεις αναρτήσεις της στο twitter η ρωσική πρεσβεία κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να δώσει στοιχεία για όσα είπε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για «συκοφαντία» εκ μέρους του.
«Πάλι δήθεν “Ρώσοι χάκερ”… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι ρωσικές Αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για “ρωσική ανάμειξη” στα εσωτερικά της Ελλάδος»
ανέφερε η πρεσβεία στο twitter.

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση από τη ρωσική πρεσβεία, στην οποία το μήνυμα γίνεται ακόμη πιο σαφές προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.
«Χωρίς αποδείξεις, πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικανικές υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν», για να καταλήξει η πρεσβεία στο τρίτο tweet: «Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε τον διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη ρωσική πλευρά».

Η παρέμβαση της ρωσικής πρεσβείας ήρθε μετά την πρόσφατη ομιλία του Νίκου Κοτζιά στη Βουλή, στην οποία άφησε υπόνοιες ότι τα e-mails που έχει στην κατοχή του ο κ. Καμμένος και δείχνουν «σκάνδαλο» στην έκδοση βίζας οφείλονται σε συνεργασία του με μυστικές υπηρεσίες.

Πάντως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι η δεύτερη φορά που προκαλεί ελληνορωσική διπλωματική κρίση. Η πρώτη ήταν όταν απέλασε Ρώσους διπλωμάτες για εμπλοκή στα εσωτερικά της Ελλάδας, την περίοδο προώθησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι Ρώσοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και αναγκάστηκε να ταξιδέψει στη Μόσχα ο Α. Τσίπρας για να υπάρξει εξομάλυνση στις διμερείς σχέσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]