Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοντονής: H κυβέρνηση εκτίθεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα


Εκ των έσω είναι τα νέα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για τις αλλαγές που σχεδιάζει στον Ποινικό Κώδικα καθώς ο τέως Υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε ενστάσεις λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση εκτίθεται.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η Κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς όπως ανέφερε, οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεσμεύουν την Κυβέρνηση και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, αναφέροντας μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τον διάδοχο του, Μιχάλη Καλογήρου, ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι εκείνος, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, είχε στα χέρια του το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για αλλαγές, το οποίο όμως όπως επεσήμανε δεν προώθησε για να μην προκληθεί ζημιά στην Κυβέρνηση, σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον την προεκλογική περίοδο.


Τόνισε ότι ο ίδιος πρότεινε την σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη, καθώς όπως υποστήριξε, το υφιστάμενο πόρισμα – το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – σε μεγάλο βαθμό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis, ο κ. Κοντονής είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην διαλεύκανση της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε ως «πολυδαίδαλη, με διεθνείς απολήξεις και εμπλοκή χιλιάδων γιατρών του ΕΣΥ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]