Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προδότες και οι Κομιτατζήδες


Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των εκπροσώπων του συνεχώς μας τονίζει ότι αποτελούν πράξεις τραμπουκισμού οι χαρακτηρισμοί «προδότες» και «κομιτατζήδες» που αποδίδονται στους Συριζαίους σχετικά με το εθνικό θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο λόγος του γραμματέως της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κατά την επίσκεψη του υπουργού κ. Τσακαλώτου στη Δράμα στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Είναι σωστό όμως να προσάπτουμε τους χαρακτηρισμούς «προδότης» και «κομιτατζής» σε αυτούς που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας;
Ο όρος «προδότης» δεν χρειάζεται επεξήγηση. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει.

Παραχωρώντας τον όρο «Μακεδονία», παραχωρείται και το φορτίο που κουβαλάει μαζί του αυτός ο όρος, δηλαδή η ιστορία, η παράδοση, η γεωγραφία κλπ. Όμως ο όρος «Μακεδονία» και όλα όσα κουβαλάει, δεν είναι απλώς άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελλάδα, είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικά, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Επομένως, μία τέτοια παραχώρηση είναι ασύλληπτα μεγάλη και μοναδική στην ιστορία της Ελλάδος. Εδώ μιλάμε για ακρωτηριασμό της πατρίδας μας.

Μιλάμε για την μέγιστη προδοσία.

Κατά συνέπεια, αυτός που παρέδωσε τον όρο «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς είναι προδότης.


Από την Βικιπαίδεια διαβάζουμε για τον όρο «κομιτατζής»: «Ο όρος “κομιτατζής” στη Μακεδονία χρησιμοποιούνταν για να χαρακτηρίσει τους εξαρχικούς Ελληνικής καταγωγής που μεταστράφηκαν και υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, διαχωρίζοντάς τους έτσι από τους καθεαυτού Βούλγαρους».

Δηλαδή οι Κομιτατζήδες:
1. Ήταν ελληνικής καταγωγής όπως ελληνικής καταγωγής είναι και οι Συριζαίοι.
2. Υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, ένας από τους οποίους ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Αυτό επιζητούν σήμερα και οι Σκοπιανοί. Αυτή τη δυνατότητα τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την εθνική παραχώρηση που έκανε παραδίδοντάς τους τον όρο «Μακεδονία».

Επομένως, αυτοί που ενώ είναι ελληνικής καταγωγής, ωστόσο παρέδωσαν τον όρο «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, δίκαια χαρακτηρίζονται «κομιτατζήδες».
Συμπερασματικά, ορθώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποκαλούνται «προδότες» και «κομιτατζήδες».

Πέραν όμως της πιο πάνω ανάλυσης οι ίδιοι οι Συριζαίοι που τώρα διαμαρτύρονται όταν τους αποκαλούν «προδότες», αποκαλούσαν «προδότες» τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Φυσικά πριν από το 2015, δηλαδή πριν αναλάβουν την εξουσία.

Επίσης, τότε ασχημονούσαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Για παράδειγμα στις εθνικές παρελάσεις πετούσαν αυγά στους εκπροσώπους της κυβέρνησης που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων, τους πετούσαν μέχρι και κάγκελα από κιγκλιδώματα, τους έφτυναν, εισέρχονταν στις παρελάσεις και τις διέκοπταν κλπ. κλπ.

Τώρα έρχονται αυτοί, οι «μια ζωή τραμπούκοι» να μας μιλήσουν για πολιτικό πολιτισμό. Όμως ο ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος όπως φαντάζονται και θα τους τιμωρήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Η «πρώτη φορά αριστερά» θα είναι και η τελευταία!

Υ.Γ. Με τον όρο «Συριζαίοι» εννοούνται οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ενεπλάκησαν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

* Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ξύπνα βρε Έλληνα επί τέλους και κάνε κάτι για να επιζήσεις. Δεν το βλέπεις ότι σε θάβουν ζωντανό όλοι μαζί;: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δικαιοσύνη , στρατός , αστυνομία, μμε και το κακό συναπάντημα, όλοι μπλεγμένοι στο έργο του να σε θάψουν ζωντανό. Ενα τελευταίο ανατριχιαστικό: το ελληνόψυχο παλληκάρι που τραγούδησε το "Μακεδονία ξακουστή" ενω έπεφτε με το αλεξίπτωτο, τιμωρήθηκε με αποβολή από τη σχολή αλεξιπτωτιστών με πρόφαση ότι δεν τήρησε τους κανόνες ασφαλείας. Αντί να τον βραβεύσουν για την ελληνική ψυχή του, που είναι ότι πιο πολύτιμο σε ένα πόλεμο! Ξεπουλημένα σκουπίδια όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚτζήδες μια πρόταση προς εσάς. Πριν απο κάθε αγώνα να σείεται το γήπεδο από το "Μακεδονία ξακουστή". Και ας τολμήσουν να τιμωρήσουν έναν από σας!

      Τελικά μήπως πρέπει όλοι οι φίλαθλοι σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος να κάνουν το ίδιο; Έτσι για να "τους τη σπάμε"!

      Κύριε Αμπατζόγλου (επ' ευκαιρία σας συγχαίρω για τον αγώνα και για τα άρθρα σας) με το κύρος που έχετε, διακινήστε αν θέλετε την ιδέα. Θα εγείρει ενθουσιασμό και ο ενθουσιασμός είναι η αφετηρία για τη νίκη. Και μέχρι τη νίκη θα συμβάλει να μη λησμονιέται η προδοσία.

      Διαγραφή
  2. Κ. Αμπατζογλου,

    σωστοτατα οι συριζαιοι ειναι ξεπουλημενοι προδοτες.

    Δεν ειναι ομως οι μονοι!!

    Η αντιπολιτευση που δεν παραιτηθηκε συσσωμη οταν ειχε την ευκαιρια, ειναι και αυτη εξισου

    ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ.

    Οπως επισης εξαιτιας του γεγονοτος οτι αλυσοδεσαν την χωρα μας οικονομικα, με εξισου προδοτικο

    τροπο, για να ερθει να μας "σωσει" η πρωτη φορα αριστερα.

    Οι εισαγγελεις που κανουν τις παπιες ειναι και αυτοι προδοτες.

    Οι ταγματασφαλιτες ασυνομικοι που προφυλασσουν τα ..."καμαρια" μας, αλλο τοσο ειναι και αυτοι.

    Οι δημοσιογραφισκοι που επαινουν τους γαλαζιους,ροζε και πρασινους απατεωνες συμμετεχουν και

    αυτοι στη προδοσια.

    Εδω πλεον και στον Στρατο τα Επιτελεια απαγορευουν το "Μακεδονια ξακουστη".

    Γιατι δεν προτρεπετε τον κοσμο σε γενικη αποχη απο τις εκλογες ωστε να καταρρευσει το συστημα

    εν μια νυκτί.

    Γιατι δεν προτρεπετε τον κοσμο να πεταξει τις τηλεορασεις;

    Και εν παση περιπτωσει, γιατι δεν προτρεπετε τον κοσμο να αποφυγει την πατριδοκαπηλεια ορισμενων

    "πατριωτων" που θυμηθηκαν τον πατριωτισμο ως "δεκανικια", αλλα οταν ησαν βουλευτες είτε ψηφιζαν

    νομοσχεδια- αισχη ή απλως απειχαν ωστε να ψηφιζονται απο αλλους για να μην χασουν οι απεχοντες

    την βουλευτικη καρεκλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΜ, γενική αποχή είναι δύσκολο να γίνει γιατί θα ψηφίσουν οι κομματικοί και θα βγάλουν το αποτέλεσμα, αν θυμηθούμε ότι στις τελευταίες εκλογές και όπως διάβασα, το 19,5% (περίπου) του εκλογικού σώματος, ψήφισε τον συριζα και έγινε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!Υπήρξε μεγάλη αποχή, όμως δεν την λαμβάνουν υπόψιν τους.

      Διαγραφή
    2. Κελλυ ,οταν μιλαμε για αποχη ,αναφερομαι σε ποσοστο > 80%.

      Το ποσοστο του 45% του 2015 δεν αρκει.

      Δεν αρκει να πεσει μονο ο Συριζα, αλλα ολο το πολιτικο κατεστημενο.

      Σαφως και δεν ειναι ευκολο να γινει.

      Τα κομματοσκυλα τους ειναι μερικες δεκαδες χιλιαδες.

      ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ!!

      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ!

      Και αυτο πρεπει να σταματησει, διαφορετικα η Ελλαδα τεμαχιζεται.

      Διαγραφή
    3. Απολύτως σωστά αυτοί έχουν ανάγκη εμάς και όχι εμείς αυτούς.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]