Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινδυνεύουμε να γίνουμε «Κούγκι» με τη συμφωνία των Πρεσπών


Αν προχωρήσουμε σε απελπισμένες κινήσεις να καταγγείλουμε τη συμφωνία κινδυνεύουμε να γίνουμε «Κούγκι» με μοναδικά θύματα εμάς τους ίδιους προειδοποίησε ο καθηγητής Άγγελος κ. Συρίγος σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, «το μείζον επετεύχθη για τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ. Την επόμενη ημέρα των Πρεσπών θα υπάρξει διαμάχη για το αν θα επικρατήσει το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Μακεδονία»», ενώ πρόσθεσε ότι «επίσημα για την Ελλάδα η χώρα λέγεται βόρεια Μακεδονία, η γλώσσα λέγεται Μακεδονική και οι υπήκοοι λέγονται «Μακεδόνες / πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι «η εθνική μας ταυτότητα δεν ορίζεται από καμία διεθνή συμφωνία. Σε αυτή την περίπτωση τελειώνει η ενδιάμεση Συμφωνία και τα Σκόπια θα λέγονται Βόρεια Μακεδονία».


Εξηγώντας τι έπεται από δω και πέρα επισήμανε ότι «η συμφωνία είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει - «προσωπικά δεν μου αρέσει», υπογράμμισε - αλλά υπάρχει ως κυρωμένη Συμφωνία και τις επόμενες εβδομάδες θα έχει και διεθνή ισχύ μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τα Σκόπια. Σε αυτή την περίπτωση τελειώνει η ενδιάμεση συμφωνία. Παύει το κεκτημένο που έχουμε έως τώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα Σκόπια θα λέγονται εφεξής Βόρεια Μακεδονία».

«Αν εμείς προχωρήσουμε σε απελπισμένες κινήσεις να καταγγείλουμε τη Συμφωνία κινδυνεύουμε να γίνουμε Κούγκι με μοναδικά θύματα εμάς τους ίδιους. Οι Σκοπιανοί θα μας παρακαλούν να βρούμε ένα τρόπο να τους απελευθερώσουμε από τη Συμφωνία. Έτσι ώστε να αλλάξουν ξανά το Σύνταγμα τους και να ονομάζονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Εκεί θα είναι η απόλυτη ήττα. Πρέπει να αποφύγουμε τέτοιες κινήσεις και σκέψεις», υπογράμμισε εκφράζοντας τις ανησυχίες του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Με όλο το σεβασμό που σας έχω κ.Συρίγο εδώ νομιζω πως σας διαφεύγει κάτι. Αν ακυρώσουμε τη συμφωνία, αφ' ενός θα απαλλαγούμε από τις εξαιρετικά επικίνδυνες προοπτικές που περιέχει για την Ελλάδα και αφ ετέρου το όνομα "Μακεδονία" που θα είναι δυνατον να πάρουν τα Σκόπια (που και τώρα θα το πάρουν ως εν τοις πράγμασι τετελεσμένο) δεν θα το έχουμε δώσει εμείς! Και η διαφορά είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Ο "ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΌΣ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ Η "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΟΡΟΣ Ε.Ε., ΚΑΙ ΤΟ ΞΈΡΟΥΝ ΌΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αντιπολίτευση εαν θέλει να βοηθήσει την κατάσταση θα πρέπει να βάλει σαφή όρο συμπληρωματικού της συμφωνίας τουλάχιστον ως εξής(στο περίπου) 1)
    " To βόρειο μέρος του συμβαλλόμενου μέρους που αντιστοιχεί στην Ελλάδα εκλαμβάνεται η περιφέρεια που ονομάζεται Μακεδονια που ανήκει στην επικράτεια της Ελλάδος με ξεχωριστή σημασία ονομασίας ως περιφέρεια αυτής της χώρας και με υφιστάμενα σύνορα με τη βόρεια μακεδονια, όπως αυτές οι συνοριακές οριοθετήσεις προυπήρχαν κατά την συμφωνία των Πρεσπών". Με περαιτέρω αναφορές σε άρθρα και διατάξεις, τις γνωστές και του οηε μην αναφερθούμε περισσότερο, καθώς και στον σεβασμό των συνόρων.

    Τουλάχιστον αυτό πρέπει ήδη να αρχίσει να διακηρρύτει από τώρα. Αν όχι αυτός, οι επιτροπές που πρέπει να ιδρυθούν για την ακύρωση ή έστω βελτιστοποίηση της συμφωνία
    Δεν είναι το μόνο βέβαια. Θα πρέπει να μπούν συνδετικά σαφείς αναφορές που θα αποτρέπουν μια και καλή ενδεχόμενες αναγνωρίσεις για "επαναπατρισμούς" ψευδομακεδόνων και αξιώσεις αποζημιώσεων. Αυτό είναι συνοπτικά και το μεγάλο πρόβλημα της συμφωνίας εαν δεν λάβουμε υπόψιν τις ελευθερες μετακινήσεις και αγορές ή επενδύσεις εντός Ε.Ε., διότι αυτές δεν θα αποτρέπονταν όποια και εάν ήταν η ονομασία κράτους και εθνικότητας. Αφού δεν αποφύγαμε να φορτωθούμε δίγλωσση μακεδονόφωνη μειονότητα μερικών χιλιάδων, τουλάχιστον εαν δεν απομακρυνθεί δια της βίας το πολιτικό κατεστημένο, θα πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα που θα αποτρέψουν κάποια εθνική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ.Συριγο,

    μια πολυ απλη απορια:

    Γιατι ασχολειστε με το Συνταγμα των σκοπιανων και οχι με τον εθνικο τους υμνο;

    Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
    νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
    της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
    νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!


    Η "Μακεδονια" που αναφερεται στον εθνικο τους υμνο μηπως συμπεριλαμβανει και την

    "Νοτια Μακεδονια";

    Και γιατι θα πρεπει να αποδεχομαστε υποτελεις και προδοτικες λυσεις επειδη τις ψηφισαν οι

    ξεφτυλισμενοι πολτικαντηδες;

    Με την λογικη σας, θα πρεπει να ανεχομαστε καθε προδοσια για να μην υποστουμε κατι χειροτερο;

    Και τι ειναι χειροτερο απο την ιδια την προδοσια;

    Ειμαι περιεργος κ.Συριγο:

    Εαν αυριο οι Ευρωπαιοι θελουν να κανουν αφιερωμα στην "μακεδονικη" γλωσσα,τοτε τι θα πειτε;

    Οτι δεν υπαρχει τετοια γλωσσα ή υπαρχει επειδη το αποδεχθηκαν τα πολιτικα λαμογια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]