Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιμάμη για το τέμενος του Βοτανικού ψάχνει το Υπουργείο Παιδείας


Ιμάμη αναζητεί το υπουργείο Παιδείας για αν αναλάβει τα καθήκοντα του στο Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες , αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2019.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», καλεί τους μουσουλμάνους που διαβιούν νόμιμα στην Αττική και οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, 3ος Όροφος, Γραφείο 3042 - Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών) από την 20/12/2018 έως και 18/01/2019 και ώρες 12.00 μμ έως και 14.00 μμ..Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφέρονται, τα τυπικά και επιθυμητά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης συμμετοχής, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία επιλογή.


Στην τελική φάση η δημιουργία του τεμένους

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην τελική φάση μπήκε η δημιουργία του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στον Βοτανικό.

Ηδη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε απόφαση για τη σύσταση διοικούσας επιτροπής του τεμένους και τους κανόνες λειτουργίας του. Για τον λόγο αυτό ξεκινούν συνεδριάσεις στο υπουργείο Παιδείας της νεοσύστατης Δ.Ε. για τη δημιουργία του τεμένους στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2019.

Στην απόφαση του κ. Γαβρόγλου, κάθε Παρασκευή το τέμενος δεν θα παραχωρείται σε κανέναν, καθώς αυτή η μέρα θεωρείται ιερή για τους μουσουλμάνους. Τη Δευτέρα και την Τετάρτη μπορεί να παραχωρείται σε οποιονδήποτε και αυτοί μπορούν να φέρουν δικό τους ιμάμη. Ο ιμάμης του τεμένους μπορεί να κάνει κήρυγμα μόνο στα ελληνικά, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό πρότυπο που θέλει τους μουσουλμάνους να ακούν το κήρυγμα στην επίσημη γλώσσα κάθε χώρας, ενώ η προσευχή θα γίνεται πάντα στα αραβικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», στην οποία θα μετέχουν συμβουλευτικά και ιμάμηδες.

Οπως τονίζεται, «ο πρόεδρος, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να ζητήσει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. την παρουσία του θρησκευτικού λειτουργού (ιμάμη) του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, καθώς και τρίτων προσώπων ή δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων για την παροχή (προφορικώς ή γραπτώς) διευκρινίσεων, επιστημονικών ή θεολογικών συμβουλών, την υποστήριξη αιτημάτων ή την παρακολούθηση των εργασιών του επί συγκεκριμένου θέματος, μέχρι την εξασφάλιση ικανού και κατάλληλου για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. χώρου σε ακίνητο, και σε κάθε περίπτωση για λόγους διευκόλυνσης του έργου του, το Δ.Σ. συνεδριάζει σε χώρο που παραχωρείται από το υπουργείο Παιδείας».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το νομικό πρόσωπο διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο διορίζεται, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, με τριετή θητεία, η οποία δύναται να ανανεωθεί.

Στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν: α) ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος πρέπει να είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, β) ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι πρέπει να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, γ) δύο εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, με τους αναπληρωτές τους, που προτείνονται από τον δήμαρχο Αθηναίων, δ) ένας δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, ε) δύο εκπρόσωποι των μουσουλμάνων που νόμιμα διαβιούν στην Αττική, με τους αναπληρωτές τους, που ορίζονται από τον υπουργό Παιδείας, λαμβανομένων υπόψη του μεγέθους των μουσουλμανικών κοινοτήτων, της νομικής οργάνωσής τους, των αδειοδοτημένων λατρευτικών χώρων που λειτουργούν, της εν γένει απήχησής τους μεταξύ των διαβιούντων στην Αττική μουσουλμάνων.

Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]