Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mια γροθιά για τη Μακεδονία


Αποφεύχθηκε τελικά η διάσπαση εν όψει του σαββατιάτικου συλλαλητηρίου, με αφορμή την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ρεπορτάζ Ντόνια Κανιτσάκη

Την ύστατη ώρα η ενότητα κυριάρχησε! Ένα κοινό συλλαλητήριο, εφάμιλλο -όπως εκτιμούν οι διοργανωτές με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη- θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 19.00 έξω από το Βελλίδειο, στο σημείο όπου θα επιτρέψει η Αστυνομία στους διαδηλωτές να φτάσουν.
«Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα βροντοφωνάξουμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Θα υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επαίσχυντη και προδοτική, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» 
δηλώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και εκπρόσωπος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Γιώργος Τάτσιος.

Όπως υπογραμμίζει, αυτήν τη φορά δεν θα υπάρχουν ομιλητές.
«Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και δεν θέλουμε το συλλαλητήριο να καπελωθεί από τον οποιονδήποτε. Εξάλλου, στα 100 συλλαλητήρια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί τα πάντα» 
τονίζει. Κάνει λόγο για εκατοντάδες πούλμαν που έχουν ναυλωθεί απ' όλη την Ελλάδα, μιλά για συνεργασία των παμμακεδονικών ενώσεων με φορείς, ομοσπονδίες, ενώσεις αποστράτων, χριστιανικά σωματεία απ' όλη την Ελλάδα, μέλη των οποίων θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και εκτιμά ότι ο κόσμος θα εκτείνεται από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής.

«Λυπάμαι, διότι για πολλοστή φορά οι Έλληνες θα αναγκαστούν να βγουν στους δρόμους για να βροντοφωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δεν ακούει ή κάνει ότι δεν ακούει. Πλέον, μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας. Ή, για να το πω αλλιώς, τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από... τη χούντα» 
υπογραμμίζει ο κ. Τάτσιος.

Ο ίδιος σχολιάζει και την αποκάλυψη των WikiLeaks, που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια, με την οποία ικανοποιούνται πάγιες αξιώσεις των Σκοπιανών.
«Έχουμε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα έγγραφα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια ότι η κυβέρνηση έκανε κάτι που ήταν προαποφασισμένο, το οποίο δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Θα τα χρησιμοποιήσουμε στον δικαστικό μας αγώνα» 
καταλήγει ο κ. Τάτσιος.


Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]