Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Τέρμα το δολάριο στις συναλλαγές μας με τη Ρωσία


Την πρόθεση να σταματήσει η Τουρκία να χρησιμοποιεί το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές της με τη Ρωσία εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις του με τις ΗΠΑ, τις οποίες και κατηγόρησε ότι συμπεριφέρονται σαν «άγριος λύκος».

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσινγκτον.

«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές», δήλωσε σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του στην κιργιζική.

«Η Αμερική συμπεριφέρεται σαν άγριος λύκος. Μην την πιστεύετε», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εάν υλοποιηθεί η κατάργηση των συναλλαγών σε δολλάριο μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας, θα είναι:

    ένα πρώτο βήμα στην ενίσχυση των εθνικών τους νομισμάτων σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο και για τίς δύο χώρες,

    ένα σοβαρό χτύπημα στην καταναγκαστική παγκοσμίως χρήση του δολλαρίου που ενισχύει μονίμως τις ΗΠΑ και αποδυναμώνει τα υπόλοιπα έθνη,

    μία λογική και σωστή αντίδραση - άμυνα στις κυρώσεις που επιβάλλει η Ουάσινγκτον ως παγκόσμιος τρομοκράτης άπληστο αφεντικό του πλανήτη,

    ίσως το έναυσμα να ακολουθήσουν το ίδιο σύστημα και άλλες χώρες ενισχύοντας το εθνικό τους νόμισμα και αποδυναμώνοντας σταδιακά τους αιμοδιψείς οικονομικούς καρχαρίες των ΗΠΑ.

    Πιστεύω ότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν μπορεί και πρέπει να οργανώσει μεθοδικά αυτό το σύστημα συναλλαγών μεταξύ των εθνικών νομισμάτων με αρκετές χώρες, γιατί είναι η ελπίδα των λαών για την διάσωσή τους από την ΝΤΠ που καταστρέφει πολλά έθνη ΚΑΙ με ανελέητους οικονομικούς πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως εννοει οτι οι συναλλαγες θα γινονται σε ευρω;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι εάν οι συναλλαγές τους θα γίνονται μόνον από αντίδραση σε ευρώ αντί δολλαρίου ΗΠΑ, θα πάνε απλά απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη. Εκτός εάν ο Πούτιν διαπραγματευθεί σκληρά με τους ευρωπαίους πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους και ωφεληθεί η Ρωσία με ισχυρά ανταλλάγματα, όπως άρση όλων των κυρώσεων από την ΕΕ, ισχυρά συμβόλαια για προμήθεια ρωσικής ενέργειας στην ΕΕ, κ.λ.π. Το ευρώ θα ενισχυθεί εάν αντικαταστήσει διεθνείς συναλλαγές έναντι του δολλαρίου, οπότε πρέπει η ΕΕ με τους άπληστους τραπεζίτες της να πληρώσει ένα ισχυρό τίμημα γι΄αυτό.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]