Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αυστριακή Der Standard είδε τη διαφορά στη συμπεριφορά με τους συλληφθέντες


Ως «πολιτικό μήνυμα» της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ερμηνεύει η Der Standard την απόφαση απελευθέρωσης του Τούρκου εργάτη που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου κατόπιν παραβίασης των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Γράφει ο Άρης Καλτιριμτζής

«Η Αθήνα περιμένει τους “ομήρους του Ερντογάν”» τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της η αυστριακή εφημερίδα, επικαλούμενη ελληνικές κυβερνητικές δηλώσεις (συγκεκριμένα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, που είχε χαρακτηρίσει ομήρους της Τουρκίας τους δύο στρατιωτικούς).

Ο ανταποκριτής εκτιμά ότι πρόθεση της Αθήνας είναι να ωθήσει την Άγκυρα να διευθετήσει το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία. «Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη δύο μήνες έγκλειστοι σε τουρκική φυλακή. Τώρα έπεσε στα χέρια της ελληνικής συνοριοφυλακής ένας τούρκος εργάτης.

»Μετά από μία μέρα αφέθηκε ελεύθερος», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα, αναφέροντας ότι ο Τούρκος οδηγός εκσκαφέα φέρεται να είχε εισχωρήσει -κατά λάθος όπως δήλωσε στο δικαστήριο- κατά δέκα μέτρα στο ελληνικό έδαφος.

«Κάτι τέτοιο ήταν παλαιότερα αμελητέο και ξεκαθαριζόταν κατά κανόνα επί τόπου με ταχείες διαδικασίες. Σήμερα έχει καταστεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα», σχολιάζει ο ανταποκριτής της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι «οι εντάσεις στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχαν χρόνια να κλιμακωθούν τόσο πολύ».

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «η απελευθέρωση του Τούρκου εργάτη θα πρέπει να είναι ένα πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση στην Άγκυρα προκειμένου να υποχωρήσει επιτέλους», δίνοντας αίσια λύση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Deutche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]